Pienoismallit.net

T-55 enigma

Irakin kummajainen

Moi!

Uusin mallini pienen tauon jälkeen. Kesän aikana ei ole kerennyt mallailla kovin paljon, mutta jotain kuitenkin sain aikaiseksi. Tässä siis kesämallini, helposti rakennettu suoraan laatikosta, jolla osallistun myös Tamiya OOB ryhmärakenteluun.

Vaunun historiaan en perehtynyt juuri ollenkaan, yrittäen pitää rakentelun mahdollisimman helppona ja mukavana. Vaunu kuitenkin esittää irakilaisten venäläisiltä hommaamaa T-55:sta johon irakilaiset lisäsivät panssarointia. Vaunun rungon sivuille sekä etuosaan ja tornin etu+takaosaan he lisäsivät metallisia laatikoita, jotka täytettiin metallilevyillä. Melkoinen hirvitys siitä syntyi, mutta mahtoi laatikoista jotain hyötyä olla.

Mallista sinänsä ei ole juurikaan mitään sanottavaa. Se oli mukava ja helppo rakennettava Tamiyan uuden tuotannon tapaan. Osien liimailu sujui helposti eikä kittiäkään kulunut juuri ollenkaan. Ainut "miinus" tietenkin ovat letkutelat, jotka olisi voi korvata helposti Friuleilla. Tämä on ensimmäinen moderni ison skaalan tankki ja myöös ensimmäinen ison skaalan aavikkotankki mitä olen rakentanut. Aavikolle sopivaa säistämistä täytyikin vähän pohtia, kun ei voikaan peittää mallia kuralla kuten tavallisesti. Malli on maalattu Tamiyan maaleilla ja vanhennettu/säistetty pääosin Ak:n tuotteilla.

Parannusehdotukset ja kaikki kommentit ovat tervetulleita, yritetään taas oppia jotain seuraavaa mallia varten! :)

Kommentit

Nyt nuo telaketjut katoaa tuohon mustaan tausta pahviin,ja muutenkin liian tumma tuohon tausta hommaan.
Sävytys onnistunut hyvin ja säistys, mutta ei ole sodan vaurioiden jälkiä, tietysti on aivan makuu asia tässä irakilaisessa vaunussa.
Outo kuin vanha dinosaurus,eikä tuolla painolla ole nopea liikkumaan.
Monipuolinen värien sävytys tuossa vaunussa on top.
Ehkä nâkee paremmin kun tausta pahvi tulisi vaaleammaksi.
AJ 29.8.2013 08:51 Vastaa lainauksella
Moi Petri,
Kaikinpuolin onnistuneen näköinen T-55 Enigma, ainoat nurinat tulee tuosta mustasta taustasta, kuten Eerik jo totesi. Itse vaunumalli näyttää soivalta peliltä eli hyvä. Vaaleampi tausta toisi vaunun paremmin esille. Hyvä lisä ryhmikseen. Parhain terveisin, AJ
Kiitos kommenteista! Yleisön pyynnöstä taidan ottaa tänään uudet kuvat sinisellä taustalla. Se tosiaan voisi toimia paremmin.
Petri Lyy 29.8.2013 15:15 Vastaa lainauksella
Itsekin joskus värkännyt saman mallin tänne, joten saamani palautteen perusteella: Polttoaineletkut olisi pitänyt värkätä. :D Mallin värimaailma on hyvä ja hyvinkin hatunnoston arvoinen. Teloista ei tässä valossa voi sanoa juu eikä jaa. Kokonaisuus kallistuu hyvän puolelle.
Joo Petri, sun tekemää tulikin tutkittua tätä tehdessä, hienoa työtä! Kyllähän ne letkut muuten olisikin mutta sitten tämä ei olisi suoraan laatikosta. :D Olisi ne saattanut muutenkin unohtua. Nyt uudet kuvat myös otettu.
Petri Lyy 29.8.2013 16:53 Vastaa lainauksella
Ja terve kaima! Tosiaan OOB-rakentelusta oli kyse, joten perun kommenttini siltä osin. Valurankaa venyttämällä letkusto tuskin syntyisi ainakaan helposti :)
AJ 30.8.2013 08:15 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Nyt näyttää heti paremmalta - vaunu tulee hyvin esille ja hieno vaunumallihan tämä on. Parhain terveisin, AJ
Onko tuo tuossa tynnyreiden päällä pölyä, jos on niin miten se on tehty, vai onko kenties oikeaa?
Kyllä siinä pölyä on. Ei ole oikeaa vaan kynäruiskulla ruiskutettu ohennettua ak interactiven africa dust litkua ja tamiyan buff maalia. Niin ja näiden alla on lähes mustaa washia öljyn ja pölyn sekaista likaa kuvaamassa
Tuota, kun katselin tota oman mallini lootaa (malli vielä aloittamatta), niin onkohan nyt menneet nuo etulokarien edessä olevat lisäpanssarilaatikkoelementit (vau mikä sanahirviö) väärille puolille? Kansi kuvassa näytti kiilamainen reuna olevan keulaa kohti…

Toi punanen tynnyri kyllä piristää värejä kummasti…
Itsellä ei enää tuota lootaa ole, mutta ohjeiden mukaan nuo on mielestäni oikein päin. Nuo kiinnityspultit tai niitit mitä nyt ovatkaan pitääkin olla tuossa etummaisessa tasossa. Tässä saattaa olla tuo koko lisäpanssari laatikko vähän liian takakenossa ja se hämää hieman. Itsekkin säikähdin maalausvaiheen jälkeen samaa asiaa mutta totesin asian olevan näin.
data3.primeportal.net…nks/jean_thomas_rembert/t-55_enigma/images/t-55_enigma_059_of_117.jpg

Selventävä kuva ehkä. Museoitsija on toki voinut ruuvata boksin myös väärin päin.