Pienoismallit.net

Pz.Kpfw.B2 als Schulfahrzeug

saksalainen ajokoulutusvaunu

Moron!

Kesäprojektina valmistui saksalaisten ajokoulutukseen käyttämä Char B vaunu. Idea löytyi Panzer Wrecks #15 kirjasta, jossa vaunusta on kolme kuvaa. Kuvissa vaunu on Pariisissa elokuussa 1944 saksalaisten poistuttua kaupungista. Torni ja pääase on poistettu ja aukot tulpattu niitatuilla/pultatuilla teräslevyillä. Mallissa muutokset on toteutettu muovilevystä leikatuilla osilla.

Maalaisin mallin Tamiya akryyleillä Iwataa työkaluna käyttäen. Kuraamiset on tehty Easymudilla ja AKn litkuilla.

Kommentit ja kritiikki on enempi kuin tervetulleita.

Mallailuterveisin,
Jari

Kommentit

Eeeiiiihhh! Olet sitten mennyt raiskaamaan Char B:n kauniit muodot,hyi sinua. :D Muutenhan mallista on vaikea napinan aihetta löytää. Telojen kosketuspintoihin ehkä hieman lisää metallin kiiltoa.
No jopas sattui, itselläkin kova kuume kyseisen mallisarjan kanssa ja työn alla flammpanzer -versio (ja suunnitelmissa kaikkea muutakin…). Brutaalin simppeli kapistus ja hyvin sotkettu nuo kyljet. Ja plussana vielä normikaavasta poikkeva aihe, arvostan.
Tosiiaan harvinainen toteutus tuosta vaunusta,voi olla ensimmäinen näkyvillä.
Noista teloista voisi aina napista,se on makuu asia,omaan makuun on nyt ne on koko metalliset,jopa liian kiiltävät verratuna muuhun vaunuun.
Minun makuuni ne olisi ruosteen moni ruskeat ,kosketus pinnalla metallia lievästi,sillä tuskin tuo on satoja kilometrejä kulkenut.
Jopa myytävänä,kilpailkaa hinnasta lause maalattu,juuri tuo kyltti ja lause on loistava.
Tuosta telaketjujen väristä, itse olen katsellut sillä silmällä noita kaivojen kansia joita on vilkkailla jalka/pyöräteillä. Niissä on aika mukava ruskean ja kiiltävän metallin kombinaatio jota voisi yrittää kopioida, ja tässä vaunumallissa on mitä sopivin tuo telakengän malli siihen tehtävään.
Morjensta herrat ja kiitos kommenteistanne!

Veli-Matti, ko vaunu ei ole sinällään omaan makuuni joten en ehkä ymmärtänyt tekoni seurauksia…;-)

Tomi, mallinahan tuo on ihan huippu, muutama kymmenen niittiä ja se on siinä. Telat vaihtaisn kyllä friukkareihin, kurausvaihe hapersi telojen liitoksia ja aiheutti ylimääräistä hommaa.

Eerik, maalasin telat ensin maasävyillä, kurasin Easy mud litkulla ja lopuksi pyyhkäisin pintaan hyvin tummaa metallipigmenttiä. Pieni pigmenttipölykäsittely olisi voinut tehdä terää mutta nyt tein sen näin.

Mallailuterveisin,
Jari
AJ 27.8.2013 08:32 Vastaa lainauksella
Moi Jari,

Jälleen mestariteos ja idis on hyvin omaperäinen. Kaikki on kohdallaan niinkuin pitääkin, tästä on hyvä ottaa opikseen ja mallia. Loistava vaunumalli! Parhain terveisin, AJ
Hyvä idea malliksi, toteutus loistava. Telojen sävy tai kiilto riippuu päivästä eli onko vaunulla ajettu vai seisonut esim. vesisteessa viikon
Jari Hemilä kirjoitti:
Tomi, mallinahan tuo on ihan huippu, muutama kymmenen niittiä ja se on siinä. Telat vaihtaisn kyllä friukkareihin, kurausvaihe hapersi telojen liitoksia ja aiheutti ylimääräistä hommaa.

Mallailuterveisin,
Jari
Totta, harva malli on päässyt näin ihon alle kuin tämä, kunhan viimeisin tilaus tulee perille niin itsellä on 4kpl tätä mainiota mallia :) Itselläkin hajosi vasemman puolen telan liitos ja se onkin nyt pikaliimalla telapyörissä kiinni, veikkaan että seuraavassa mallissa rajuimmat rasvaukset teen vasta telojen ollessa vaunussa kiinni ja vain näkyviin liitoksiin. Muutoinhan nuo ovat mitä miellyttävimmät telat kasailla ja muuta vikaahan noissa ei oikeastaan ole kuin ovat hieman paksunpuoleiset.
Moron kolleegat ja isot kiitokset kommenteista.

AJ ja Tero, idea vaunuun löytyi em Panzer Wrecks #15 sivuilta. Kyseinen kirjasarja tarjoaa huimia kuvia mitä kummallisimmista vekottimista, hienoja camoja sekä detaljikuvia nimensä mukaisesti sakujen tuhotuista/hylätyistä vaunuista lähinnä vuosilta 1944-45. Suosittelen kirjasarjaa lämpimästi!

Tomi, ohoh, ymmärrän että Sturmeja, Panttereita ja Klimejä, mutta että näitä???? ;-) Täytyy itekkin tehdä jossain vaiheessa "ehjä" tuommonen, värikkäitä camoja pukkaa joka lähtöön. Ne zipot vasta mielenkiintoisia laitteita onkin sakuosilla höystettynä.
Joo, tela venyi kurauksen aikana noin puolen kengän verran ja lyhentäessäni alkoi osat murtua…No, nyt ne on nätisti nipussa ;-)

Mallailuterveisin,
Jari
Hei Jari,
panssarimestarit tekee mestaripanssareita.Jopa aiheista joista en ole kuullutkaan..
Mikko
Aikamoinen hirviö! Hienosti ja uskottavasti on vaunu päässyt rupsahtamaan, ja tietenkin hauskaa nähdä tällaisia itselle tuntemattomiakin laitteita pienoismalleina. Minä en näe noissa telaketjuissakaan mitään vikaa, mutta ehkä kokeneemmat harrastajat osaavat niitäkin tiirailla kriittisemmällä silmällä. Mulle taas uppoaa kuin häkä :)
Moi Mikko ja Janne

Kiitokset kommenteista herrat. Referenssikirjoista ja tietysti netistä löytyy mitä mielenkiintoisempia mallailuaiheita, rohkeasti vaan kiinni! Itelle esimerkiksi tuo mainitsemani Panzer Wrecks sarja on mieletön inspiraation lähde!

Mallailuterveisin,
Jari
Jari Hemilä kirjoitti:
Itelle esimerkiksi tuo mainitsemani Panzer Wrecks sarja on mieletön inspiraation lähde!
Vaikka itse en juuri referenssikirjoja keräile niin tähän on helppo yhtyä, itselläkin on sarjan jokainen osa.
!+ + + !!!!!!++++++!!!!!!++++!!!!!!!!…että semmonen tarina!!