Pienoismallit.net

Kerran vielä,pojat!

Näin saattoi huudahtaa koneen pilotti taka-ampujalleen ja mekaanikoille 4.8.1941 ennen sotalentoa,kun yksi pudotus lisää toisi peltikravatin ja rutkasti glooriaa..Toisin kävi,kuolo korjasi miehistön samana päivänä neuvostohävittäjien alasampumana Shonguin lentokentän lähistöllä.

Vaikka taisin jo luvata,etten enää näitä vanhoja tekeleitä tänne lisäile,niin kerran vielä pojat!

Tämä on ainut kaksimoottorinen tai isompi lekomalli,jonka olen rakentanut.Se ei sopinut vitriiniin vaan löysin sen autotallista pölyttymästä,eikä sillä ollut vakioalustaakaan kun ei noille normilätyille sopinut.Vesipesulla pölyt lähti yllättävän kivuttomasti.

Se on myös ainut malli,jossa on ihka oikea etsisarja ohjaamossa,lisänä vielä oikein resiinifillarit

Tämän Fujimin sarjan rakentamisesta en muista juuri mitään,eikä tuo taida muototarkkakaan olla.Ja tietenkin nykytietämyksen mukaan olisi pitänyt olla rlm 71/02/65 kaaviossa,kuinkas muuten.

Suuri osa konekohtaisista merkinnöistä piti maalata itse,kun sopivia dekaaleja ei ollut.

Mikko

Kommentit

Eipäs ole me 110 yhtään ottannut aikaa ihan kuin joku aika sitten tehty,huomaa että olet erittäin huolehtivainen entisistä malleistasi.
Onhan se mukavaa katsoa noita myöhemmin, ja miettiä niin se silloin ennen, nykyään mitataan kaikki paikkat ja osat ja lasketaan niitit.
Ja naristaan kun ei mallissa ollut kaikkia niitejä,siis ei oikean mukainen malli.
Se tietämys oli silloin mitä oli, nyt väitellään onko varmasti juuri nuo värit ja kaaviot,onko kukaan nähnyt noista aitoa värikuva vuonna ????,vaikutaako valo väreihin???siis tätä nykymallaillua.
Ennen riitti että kun malli onnistui hyvin se oli pääasia,ja miellytti itseä.
.
Ei kun vaan laita vaikka vanhoja ovatkin… Kyllä näitä kelpaa katsella . Ei moitteen sanaa näistä!
Kiitos Eerik ja Marko,
kiva jos tykkäätte.
Mutta taidan nyt keskittyä saamaan uusia valmiiksi..
Mikko
Ilkka K. 13.8.2013 21:16 Vastaa lainauksella
Tulipas sitten näppäilyvirhe tällä padilla arvostellessa, piti nelonen antaa mutta tuli vain 3,5 :S En nyt muutenkaan ihan ymmärrä tuota keskiarvosanaa, on täällä paljon kurjemmat tekeleet saaneet selvästi kovempia numeroita..

Ruisku sulla ainakin pysyy hansikkaassa. Ja rakenna ihmeessä uusia mutta jos sulta löytyy näin hienosti kasattuja vanhempia teoksiakin, niin laita nyt ihmeessä näkyville, kyllä näitä kelpaa katsella!
Kiitos vaan Ilkka,
ei noita vanhoja tekeleitä enää kovin montaa lisää tuolta vitriinistä löydy.Ainakaan katseen kestäviä..
Tuli tuossa aika pitkä mallailutauko 2000-luvulla.
Ja ne pisteet…kyllä se yksikin sanallinen arvio on montaa pojotusta arvokkaampi.Kritiikkiä kaipaisi tietenkin kirjallisesti ja parannusehdotuksia varsinkin jos joku oikein matalat pisteet antaa.Niistähän sitä oppisi,omille malleilleen jotenkin sokeutuu kun niitä on iänkaiken katsellut.Mutta omaksi ilokseenhan näitä tehdään,eikö vaan?
Älä sitä puolikasta pistettä murehdi,annat sitten seuraavasta puolikkaan ylimääräistä :-D
Mikko
Kyllä se ihan erehdyttävästi "satakymppiä" muistuttaa. Tämä Fujimi oli aika kaukana nykymalleista (esim Eduard) mutta kiva se oli rakentaa. Pinta on siisti ja itse maalatut merkinnät on tosi hyvät.
Nyt vaan jotakin "Doraa" rakentamaan, niin nähdään uutta ja hienoa :)
Kiitos Tapsa,katsotaan mitä pukkaa seuraavaksi…Joo,en kyllä muista kuinka mukava oli rakentaa,mutta luulisin että osia ainakin oli murto-osa nykykilpailijoista.Ja jotain siitä alkuperäisestä detaljoinnissta on täytynyt puuttua,kun oikein etsejä olen käyttänyt.Niiden kanssa kun en ole ikinä oikein löytänyt yhteistä säveltä..
Mikko
JJ Hilska 15.8.2013 19:53 Vastaa lainauksella
Hienosti maalattu koneen merkinnät. Itse tykkään myös maalata ne koska jotenkin ovat sillä tavalla autenttisempia.
Kiitos JJ,
mutta tuossa joidenkin merkintöjen itse maalaamisessa oli kyse pakosta,ei kyllä karvaakaan tykkäämisestä…
Kyllä valmiit siirtokuvat sopivat tällaiselle piirrustustaidottomalle huomattavasti paremmin.
Metkaa sinänsä,mutta tuo Scholzin eemeli oli vuosia valmis, mutta se pikkutyttösen kuva kyljestä puuttui.No kun lopulta siirtokuvien puutteessa maalasin itse siihen jonkin hämärästi ihmistä muistuttavan läiskän niin johan rupesi kyseistä dekaalia löytymään.Itselläkin on laatikossa kaksi eri versiota mutten taida lähteä nostalgiasyistä enää asialle mitään tekemään..
Mikko
Hienohan se tämäkin on! Ei ole mitään kokemusta Fujimin malleista, mutta ei tämä ainakaan mun silmiin näytä ollenkaan hassummalle. Olet kyllä "ässä" tekemään noita Luftwaffen maalauskuvioita ruiskulla!
Kiitos vaan Janne!
Kyllähän se kuitenkin välillä on niin että ruisku vie miestä eikä päinvastoin.Eikä kaikki kaaviot todellakaan ole menneet kertaotolla purkkiin..Mutta jotain aina oppii kun vaan jaksaa puurtaa..Ässästä kaukana,
Mikko