Pienoismallit.net

Piper PA-18 Super Cub

Vesitaso

Piper PA-18 on yksimoottorinen, vuodesta 1949 valmistettu kaksipaikkainen lentokone. PA-18-150 on koneen vesitasoversio. Mallin esikuva kiertelee nykyäänkin etelä-Euroopan järviä Sveitsin rekisterin alla.

Sarja on rakennettu lähes suoraan laatikosta, ainoana lisäyksenä pinta-asennetut vaijerit. Revellin sarja oli mukava rakentaa, joskin hieman haastava. Suurien ikkunapintojen sekä yksityiskohtaisen moottorin vuoksi maalaus- ja koontijärjestystä piti miettiä useamman kerran. Malli on myös todella iso, ja maalattavaa tasaista pintaa on paljon. Ensimmmäinen yritys menikin maalausvaiheessa pieleen, ja jouduin hakemaan toisen sarjan tilalle. Sarjan siirtokuvat ovat erittäin paksut, mutta toisaalta aloittelijaystävällisen kestävät.

Olen pyrkinyt saamaan malliin käyttöä nähneen ilmeen (selityksenä tuhruiselle lopputulokselle). Kellukkeisiin yritin mallintaa veden epäpuhtauksien niihin tuomaa väriä liottamalla mallia maalivesikoolissa. Ponttoonien etuosat ovat täynnä vastapainoa, mutta kone kellahti siitä huolimatta takamukselleen. Päätin ratkaista ongelman lisäämällä pätkän voimavirtakaapelia. Kenties koneen vierellä on hitsailtu…
Haluttaessa jälleen lukea mallin rakentumisesta tarkemmin, voi klikkautua blogiini. Kommentit ja neuvot otetaan jälleen innolla ja nöyränä vastaan.

Kommentit

Todella upean näkoinen malli! Minkälaista kuvaustudiota kuvissa on käytetty? Kuvat ovat myös todella hyviä.
Moi Heikki!
Nämä siviilikoneet ei oikein ole heiniäni,mutta tämä näyttää hienolta!
Väri on mukavan pirteä ja rakennusjälki siistiä.Erityisesti pidän puhtoisen yleisilmeen kontrastina säistetyistä kellukkeista jotka tietysti lilluu jonkun humuspitoisen suomalaisen järven tummissa vesissä tekemässä kenties tuttavuutta ystävämme sinilevänkin kanssa:-)Pirteä Piper,
Mikko
Kyllä täytyy sanoa että loistavasti olet onnistunut yhden haastavammista värin parissa. Keltainen on tosi hankala saada näyttämään hyvältä ja tuntuu että miljoona kerrosta pitäisi pistää ennenkuin peittää.

Blogiin on myös hyvä tutustua… vihjeeksi muille. Mielenkiintoinen projekti ja kivasti detailikuvia jotta ymmärtää miten hieno työ.

Siviilikoneista olen täysin ulalla, mutta tämä on upea!
AJ 10.8.2013 11:51 Vastaa lainauksella
Moi Heikki,

Wau! Helppo kompata Jaakkoa, Mikkoa ja Markoa edellä; en myöskään tunne siviilikoneita riittävän hyvin, mutta tämä on upea.

Vaikeat värit valkoinen ja keltainen ovat onnistuneet erinomaisesti ja tietysti rakentaminen sekä viimeistely, jotka käyvät mainiosti ilmi loistavasta rakennusblogistasi.

Tosi hieno! Parhain terveisin, AJ
Nätti kuin maukas karkki! Näemmä melkoisen urakan jälkeen on syntynyt varsin palkitseva lopputulos.
Upean kaunis revellin malli,sopivasti viimeistelty varsikin nuo ponttoonit.
Ainoastaan ala ja yläkuva puutuu jota olisi kokonais kuva tuosta mallista.
Ei mitään valittamista tuosta, keltaista on vaikea sävyttää ettei mene karille koko malli.
Onko tuo auki oleva moottori pelti sävytetty?se on vain makuu asia, jos lentäjä hoitaa tuota konetta kuin sydän käpyään?
Referanssi kuvista tuo melan lapa on liian paksu.
Tosi hienosti rakennettu ja maalaus hallittu tuossa revellin cupissa.
Jos tuosta parantaa on se ihme mallari,ikävää että vain viisi tähteä maximi ja laakerin seppele sinulle.
Moi kaikki!
Kiitos kannustavista kommenteista!
Kuvauskalustona on Canonin EOS60D, ja taustana on musta kartonki. Yleisvalona on päivänvalo, ja kohdevalona melkein samanvärinen loisteputkilamppu. Syväterävyyttä on kuvissa liian vähän, kun oikein sopivaa optiikkaa noin pienten kohteiden kuvaamiseen ei ole.
Juu, tuo keltainen väri onnistui oikein hyvin, samoin valkoinen, sitä olen tosi paljon yrittäny treenata. Helppoa tulee tuskin koskaan olemaan, ja kun aikaa on aina vähän kerrallaan, tuppaa eteneminen olemaan melko verkkaista. Sitten tulee ehkä kerralla ahnehdittua liikaa, ja liian useita maalauskertoja kerralla.
Koneen moottoritila on säistetty erittäin maltillisesti, harmi etteivät konehuoneen kaikki yksityiskohdat kuvissa erotu. Pyrin lisäämään kuvan, jossa moottoritila näkyy paremmin.
Yllä- ja alavinkkelistä en saanut oikein hyviä kuvia, sillä pienessä tilassa noin ison hökötyksen virittely kylkiasentoon on vähän haasteellista. Koitan kuitenkin saada nekin näytille.
Paljon on vielä tosin parannettavaakin. Maalipinnan pohjatöillä ja sävytyksillä pintaan olisi mahdollisuus saada paljon elävämpi pinta. Lisäksi osien istuvuuteen pitäisi kiinnittää vielä enemmän huomiota; esim. siipien tukirakenteisiin voisi pienellä vaivalla saada enemmän realistisuutta ja viimeisteltyä näköä. Aion rakentaa saman sarjan lähiaikoina uudelleen, sillä klassinen kone on maalattu useisiin todella upeisiin väreihin. Lisäksi mallista on saatavilla Revellin versio renkailla.
Mutta näiden kommenttien jälkeen on mukava jatkaa rakentelua, hienoa loppukesää kaikille!
Uskomatonta tuota yksityiskohtien määrää ja tarkkuutta! Ponttoonien säistys toimii kuin junan vessa tässä mallissa, sitten tuo jatkokaapeli tuossa vielä roikkumassa. Mahtava!-) Näitä pienkoneita saisi näkyä useamminkin siviilikonepuolella.
Ei mutta tämähän on oikeasti hieno, ja ohi meinasi mennä täysin. Onneksi kaivelin galleriaa hieman pitemmältä. Säistys toimii pelkästään kellukkeissa.