Pienoismallit.net

Kesätienestit hyvin käytetty?

1988 innostuin mallailusta uudelleen sitten lapsuusvuosien ja nelikasi mittakaavana oli jotenkin omille sormille sopiva.Otakit ja Fujimit olivat pettymyksiä ja Monogramin kohoviivoitukset työläitä värkätä.Hasegawan eemelit oli hienoja..
Mutta tulipa sitten vietettyä kesä 1990 Tukholmassa töitä paiskien ja käteen jäi nämä Trimasterin sen ajan mittapuun mukaan järisyttävän laadukkaat nelikasi Focket.Myös hinta oli järisyttävä 375 kruunua kipale.Oli siinä itselleenkin perustelemista,miksi ne oli pakko hankkia..

Rammjäger oli toinen ja Dora kolmas ruiskulla maalaamani malli.Yksitoiminen Badger lähti vähän keulimaan paikka paikoin,mutta siinä ne neljännesvuosisata myöhemmin edelleen tönöttää vitriinissä.Toki jotakin korjauksia lasten jäljiltä on joutunut tekemään,mutta maalipintoihin en ole valmistumisen jälkeen koskenut.Vaikka Doran maalauskaavio onkin täysin väärä nykytietämyksen mukaan…Silloin ainoat referenssini olivat Bernd Barbaksen Planes of the luftwaffe fighter aces vol 1 ja 2.

Mielestäni ne kesätienestit olisi voinut ehkä käyttää huonomminkin,kun nuo nyt kuitenkin pääsivät laatikosta ulkoilmaan..

Ja nyt lopetan näiden fossiilien esittelyn,aika saada jotakin ei-päiväysvanhaa pajalta ulos

Mikko

Kommentit

Eipä uskoisi että noin neljännes vuosisataa vanhoja malleja ovat,hyvin on säilyneet voisi sanoa juuri tehty.
Tosi laadukaita nuo ovat,vaikka niin vanhoja malleja.
Nuo tehtiin silloin kun ei paljon ollut dokumenttia,tai oli mutta ulkomailla nyt on internetti joka on tosi hyvä työkalu jos erottaa oikean väärästä tiedosta.
Mutta edelleenkin paljon on asioita johon moni hakee vastausta, siis historiallisesti pienoismalleihin.
Kiitos Eerik,juuri näin.
Monesti olen miettinyt tuon doran uudelleenmaalausta,mutta siihen liittyy nostalgiaa ja tuskin se siitä paranisi.
Onhan tuo 23 v pitkä aika ja kiva kun ovat tallella.Toki laskutelineet on olleet poikki monesti ja kuomutkin irti pitotputkista puhumattakaan
Kesätienestit menneet varsin hyvään osoitteeseen! Mallit on rakennettu ja maalattu hyvin, joten kyllähän näitä kelpaa vitriinissä pitää. Ei uskoisi että ei ole kuin yksi malli ruiskuteltu ennen näitä. Hienoja molemmat ja kiva nähdä vanhempiakin tuotoksia (jota ei kyllä uskoisi kun kuvia katselee!)
Kiitos Janne!
Eka ruiskumalli oli Erich Hartmannin tulppaaninokkainen G-6,jonka annoin ystävälleni aikoinaan lahjaksi.Usko tai älä mutta sekin voi edelleen oikein hyvin.Pölyltä suojaus kai lienee yksi tekijä..
Vanhassa vara parempi.

Komiasti ovat lekot säilyneet.Näistä kun olisit vaikka tähän kansioon laittanut yhden ryhmäkuvat. Sen verran silmänruokaa nämä ovat.
Jahka saan nuo pari keskeneräistä lekoa tuosta pöydältä vitriiniin,niin voinhan tuota parin viikon sisällä yrittääkin.Kuvaus ei vaan ole vahvimpia puoliani,saas nähdä miten onnistuu kun sisällä kuvaa.Ulos en niitä taida jaksaa raahata:-)
AJ 10.8.2013 12:01 Vastaa lainauksella
Moi Mikko,

Hienostihan tuo mallaus on toiminut menneisyydessäkin ja Trimasterin Fw 190 Dora Ysi oli/on yhä laatusarja. Oblt Oskar Rommin, Stab IV./JG 3, huhtikuu 1945, Prenzlau, Saksa, Fockesta on muutama hyvä valokuva säilynyt jälkipolville ja hyvinhän tämä Rommin lekoa esittää pienoismallina.

Hyvin käytit kesätienistit ja hienon mallin teit - tuo alusta vielä korostaa kivasti itse mallia. Säilytä hieno lekomallisi jatkossakin vitriinissä; älä turhaan tee mitään muutoksia - hyvä näin. Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ!
Tieto lisää tuskaa..japon ja jerry crandallin kirjat romutti tuon doran camon lopullisesti,mutta onneksi edes rammjäger on jotenkin sävyissään.
Jos asioita alkaa muuttamaan aina uuden tiedonjyväsen ilmaantuessa julkisuuteen,niin siinä saa lopulta kaivaa jokaisen mallinsa fixaukseen säännöllisin väliajoin.Tuo meni noin eikä emäntäkään tod näk tiedä että väärin on isäntä maalaillut ;-)
Enkä muuten niele ihan kaikkia ylläolevien opustenkaan tulkintoja pureksimatta,hyvä esimerkki crandallin ja kumppaneiden entisöimän d-13:n nykyinen "autenttinen" maalaus…
Mikko
AJ 10.8.2013 13:26 Vastaa lainauksella
Moi Mikko,

Ei tuo maalaus nyt niin pielessään ole, että siitä kannattaisi huolestua. Sitäpaitsi nostalgiamallihan tuo on ja erittäin hyvä sellainen.

Jerryn opus (Vol 1 & Vol 2) on kyllä tällä hetkellä se "definite" teos Dorien yms…datasta. Jerry omistaa Vol 2:ssa peräti 65 sivua tuon Fw 190 D-13 "Yellow 10" käsittelyyn ja totuus on ettei kukaan muu tiedä ko. lekoyksilöstä yhtä paljon kuin Jerry & Co. Onhan siinä originaalit värikuvatkin ko. lekosta, digitaalianalyysit, konetta käsitelleiden kommentteja, kuten Lange, Josten, Finlayson, Champlin jopa Kurt Tankin jne…

Onko Jerryn & Co tulkinnat "Yellow 10":n camosta autenttiset, en tiedä, mutta parempiakaan tulkintoja yhtä hyvillä perusteilla ei ole olemassa, joten luotan Jerryn & Co tulkintoihin, kunnes toisin todistetaan; mitä uskallan epäillä, siis sitä että toisin kyetään todistamaan.

Parhain terveisin, AJ
Totta kaikki Aj,mutta maalauksen olisi ehkä voinut mieluummin tehdä joku mallari,kovin on räikeä mielestäni.Harvan saksalaisen museokoneen maalaus on totta puhuen kovinkaan autenttinen…Ehkä nykyajan maalit ja ruiskut ja täydellisyyden tavoittelu vaikuttaa asiaan.Ja amerikassahan kaiken pitää olla minttiä..
No,se on vain oma mielipiteeni
Mikko
AJ 10.8.2013 15:38 Vastaa lainauksella
Moi Mikko,
m t järvinen kirjoitti:
…kovin on räikeä mielestäni. Harvan saksalaisen museokoneen maalaus on totta puhuen kovinkaan autenttinen…Ehkä nykyajan maalit ja ruiskut ja täydellisyyden tavoittelu vaikuttaa asiaan.Ja amerikassahan kaiken pitää olla minttiä..
Hyvin sanottu, olen täysin samaa mieltä. Kovin räikeä ja näyttää suoraan pakasta vedetyltä. Parhain terveisin, AJ