Pienoismallit.net

T-34 m1940

Dragonin T-34 m1940 kolmivärisessä venäläisessä naamiomaalauksessa. Malliin on lisätty Friukkarin telat ja vetokorvakkeet on korvattu JS-Modelsin korvakkeilla. Etsit ovat muistaakseni Lion Roarin paketista. Naamiomaalaus on tehty Vallejon maaleilla ja pensselillä. Vihreä väri puolestaan on Tamiyan maaleista tehty sekoitus ja maalaus on tehty ruiskulla. Tamiyan maali toimi samalla pohjamaalina ja tartuntamaalina Vallejon maaleille. Pintakäsittelyssä on käytetty omia Tamiyan maaleista tehtyjä litkuja sekä AK:n ja MIGin tuotteita.

Itse T-34 ei vaununa kaipaa sen kummempaa esittelyä. Sen verran tunnettu tämä lähes kaikkien rintamien jokapaikan höylä lienee kaikille.

t. Jake

Kommentit

Terve Jarmo,
komea ja camoltaan erilainen sotka.Säistämistä voisi olla enemmän..tai sitten ei.Siitä lienee keskusteltu eri koulukuntien kesken riittämiin.Joka tapauksessa hieno!
Onko tuo maalattu saksalaisten maalein,kun hienosäätölekakäsittelyn jälkeen sokeampi luulisi vaikka pantteriksi… ;-)
Mikko
Tosiaan piristävä tuo T-34:n naamiointi maalaus taitaa olla vuodelta 1940-1941 noita naamiointi kokeiluja.
Kun edellinen sanoi säistämistâ voisi olla hiukaisen ennemmän,se on taas makuu asia tuossa keittossa.
Mutta teloihin ehdottomasti puhdasta metallia kosketus pintoihin.
Nyt luulisi tuon ottavan ensi liikkumisen tehtaan liukuhihnalta suoraan kuralammikon kautte rintamalle.
Nyt varateloissa on lievâ ensiruoste,muttei teloissa?
Mutta mitä pienistä asioista, kun on tosiaan tosi hieno T-34/76m 40 (dragonin malli) lainattu suoraan kubinkan museosta.
Piristävät värit ja loppu onkin taattua Jakea.
eerik oksanen kirjoitti:
Nyt luulisi tuon ottavan ensi liikkumisen tehtaan liukuhihnalta suoraan kuralammikon kautte rintamalle.
Niin, joskus jokainen panssarivaunu on liikkunut tehtaan liukuhihnalta kuralammikon kautta rintamalle. Joten?

Que?
Moi ja kiitos kaikille kommenteista,

Kyllähän tuota malli on kurattu ja liattu, tosin ei nyt mitenkään runsaalla kädellä. Ajatellaanpa vaikka sellaista asiaa, että vaunulla ajetaan kovapohjaisen ja matalan joen ylitse. Tämähän tarkoittaa käytännössä sitä, että vaunu saa siinä samalla pesun alakertaansa, jolloin kurat ja pölytkin saavat kyytiä, samoin telat puhdisttuvat jossain määrin. Kuraa ja roiskeita löytyy tästä mallista pyöristä, etulokasuojista, etupanssarista ja takaa.

Etupanssarissa on myös iskemiä ja toinen ajovalo on myös saanut kyytiä, joten ei tämä nyt ihan suoraan ole tehtaalta rintamalle mennyt. Tai voihan se ollakin, mutta jokatapauksessa osumia vaunu on jo saanut ja taistelua nähnyt. Telojen kiilto taas riippuu siitä, onko vaunulla ajettu juuri äsken vai on se seissyt paikoillaan vaikka levossa puolipäivää, päivän vai kaksi päivää, joten ehdoton telojen kiiltävyys ei ole mikään must-juttu

Venäläisillä oli käytössään erilaisia naamiovärejä koko sodan aikana, joista osa oli varmasti käytössä vain kokeilumielessä. Tässä mallissa on pohjalla 4BO, sen päällä Ocralla ja punaruskealla maalattuja naamioraitoja. Karkeasti ottaen suhteellisen samat värit ovat myös suomalaisessa ja saksalaisessa kalustossa, ts. virheää, hiekanharmaa / Dunkel Gelb ja tummanruskea / punaruskea.

t. Jake
AJ 3.9.2013 08:48 Vastaa lainauksella
Moi Jake,

Taas upea vaunumalli pajaltasi. Pidän erityisesti poikkeuksellisen piristävästä camosta T-34 M1940 vaunussasi. Tuo tricamo tekee T-34:sta jotenkin "pehmeämmän" ja "inhimillisemmän" näköisen vaunun kuin perinteisellä Russian Greenillä maalatun vaunun, joka näyttää härskimmältä.

Tykkään hillitystä vanhentamisesta ja säistämisestä tässä mallissa, koska siten tuo venäläisten poikkeuksellinen kokeilukolmivärikaavio tulee kivasti esille. Ja kyllähän nuo kura- ja roiskejäljet sekä iskemäjäljet ovat loisteliaasti toteutetut. Eikä telojen tarvitse olla aina ruosteenraiskaamat, kuten 30-70 vuotta museon pihassa seisoneella vaunulla.

Hienosti onnistunut vaunumalli, jälleen kerran. Parhain terveisin, AJ
Malli on hieno, ja kuten ennenkin todettu, tyylisuuntia on monia, piristävää että kaikki mallit eivät ole kuin 40v läntisessä autiomaassa säilytettyjä lohkeamineen ja ruostevanoineen..
Huomaa kyllä että on tekijämies asialla. Malli on mun mielestä huipputasoa , ja maalaukset, kuraamiset ja vanhennukset ovat hienosti tasapainossa. Tässä vaan näyttää olevan kaikki kohdallaan eikä mitään pitäisi muuttaa.
Tervehdys AJ, Esko ja Janne,

Kiitos teille kommenteista. Mallin vanhentamisessa, kuraamisessa ja kuluttamisessa sekä telojen kiilto-, kiiltämättömyys-, ruoste- ja ruostumattomuusasteikossa on aikamoinen asteikko suuntaan jos toiseen ja tässä mielessä mallin voi tosiaan tehdä juuri asteikon siihen kohtaan kuin sillä hetkellä tuntuu sopivalta. Joskus mallin voi tehdä asteikon keskivaiheilta ja joskus taas jommasta kummasta ääripäästä.

t. Jake
Alkuun pikaisella silmäyksellä tankki näyttää sellaiselta perus-siistiltä, mutta kun katsoo tarkemmin kuvia niin huomaa että täynnä pieni yksityiskohtia ja huolellisesti tehtyjä pieniä tehosteita sekä huolella rakennettua mallia. Monissa malleissa kuraaminen ja sotkeminen tuntuu olevan pääasia (kuten myös allekirjoittaneella) Mutta tässä se on toteutettu hyvin.

Kaikki tässä on tasapainossa…yksi parhaimista panssari malleista tällä saitilla!
Moi Marko ja kiitos palautteestasi.

t. Jake
Oikein tasapainoinen T34 ja hieno naamiomaalaus!. Oliko tällainen maalus jossain tietyssä paikassa rintamaa vai tuliko näitä tehtaalta ulos tällaisessa asussa? Eivät ole muuten sävyt kauhean kaukana suomalaisesta naamiomaalauksesta.

Itselläni odottaa näitä T34:sia (mod. 1943 Dragon 6603, 6614) hyllyssä pari. Toisesta taitaa saada suomalaisen version.