Pienoismallit.net

Kaksi vanhaa petsamon sotaratsua

Kun ei saa uutta valmiiksi niin laitetaan pari vanhaa mallia ruodittavaksi..

Nämä hasen alkuperäiset J-tuotekoodin rungoltaan ja varsinkin moottoripeitteeltään virheelliset eemelit piti tietysti heti rakentaa 1990-luvun alussa,kun oli juuri hankkinut ensimmäisen ruiskunsa ja löytänyt xtracolorin sävyiltään sopivat maalit.Kuomut maalattiin käsivaralta ja referenssit olivat tuolloin sen verran epämääräiset värityksen suhteen,että nyt maalaisin koneet toisin.Onpa molempiin paremmat siirtokuvatkin nykyään olemassa.

Mallit ovat kärsineet monissa muutoissa,eikä kuomujen sisältäkään pölyt oikein lähteneet.Mutta ovat sentään yhtenä kappaleena.

Tuossa työpöydällä odottelee samanlainen härveli niillä parannetuilla muoteilla valmistumistaan ja tietenkin JG 5 aiheena..

Mikko

Kommentit

Kyllä näitä kelpaa katsella ja ruotiakin . Hyvin ollut tuolloinkin taito hyppysissä ja hyvässä kunnossa ovat viellä koneet.

Itse kerroitkin mitä nykyisin tekisit toisin.
Sinulla on varmaan hieno kokoelma lekoja ja kaikki tuntuu olevan saman tyyppille alustalle rakannettu. Varmaa hieno näky kaikki yhdessä. :D
Kiitos Marko!
Teetin aikanaan kasan 25 cm x 25 cm kokoisia reunoistaan koristejyrsittyjä alustoja ammattikoulun puusepänlinjalla kokonaiseen 2 markan kappalehintaan ja petsasin se jollain mahonginvärisellä petsilakalla.Niitä menee Billnäs-tyyliseen kirjahyllyyn/vitriiniin kolme kivasti rinnakkain ja takaseinään sopii mukavasti pikkuruiseen kehykseen lentäjän valokuva aina mallin kohdalle.
Ei se kokoelma suuren suuri ole,mutta lisäähän on kiva pykäillä..
Mikko
Hienoja koneita kaksin kappalein. Luin äskettäin Walter Schuck'in kirjan Pudotus! Siinä oli kuvat molemmista näistä koneista ja hyvät yksityiskohtaiset kertomukset Petsamon hävittäjä ilmailusta. Lisää vain samaa aihetta!
Kiitos JJ!
Eikös ollut mainio kirja!
Tuossa on työpöydällä Wulf-Dieter Widowitzin eemeli tuloillaan.Siinä vasta oli varsinainen persoona eikä kirjan mukaan mikään Walterin sydänystävä…
Mikko
Kirja oli aivan mainio, luin sen yhdeltä istumalta, mikä on itselleni aika harvinaista.
Widowitzin Eemeli on nostettu järvestä Petsamossa muutama vuosi sitten: Petsamon E-Mersu
Jep,se mainittu yksilö tuossa on tulossa eli hieman joutuu arvailemaan..onneksi sen maalauskaavio on kohtuu tarkasti selvitetty.ja kiva tehdä kun modifioitu e ykkösestä seiskaan.ohjaamon väri vaan mietityttää,olisko ne kehdannut vaihtaa rlm 02:n rlm 66: n…?
Komeita Mersuja!
Tuo mainittu Schuckin kirja on kyllä hieno teos… Itse luen juuri Valtosen "Hylkyretkiä Pohjolaan",siinä myös hyvää luettavaa pohjoisen taivaan tapahtumista.
Kiitos Petri!
Tuttu kirja,oikein tuttu…monet niistä hylyistä on tullut pengottua
m t järvinen kirjoitti:
monet niistä hylyistä on tullut pengottua
…positiivisessa mielessä olen hiukan kateellinen! :)
Ei ne kaikki sieltä kadonneet ole,parhaat kyllä museoitu vuoden 1995 jälkeen kun ne hommat aloitin.Hikeä,rakkoja ja tolkuttomasti käveltyjä kilometrejä..
JJ Hilska 10.8.2013 11:34 Vastaa lainauksella
m t järvinen kirjoitti:
Jep,se mainittu yksilö tuossa on tulossa eli hieman joutuu arvailemaan..onneksi sen maalauskaavio on kohtuu tarkasti selvitetty.ja kiva tehdä kun modifioitu e ykkösestä seiskaan.ohjaamon väri vaan mietityttää,olisko ne kehdannut vaihtaa rlm 02:n rlm 66: n…?
Itsellä on jonkun verran yksityiskohtaisempiakin kuvia ko. koneesta (esim. takarungon sisästä), mutta yhdessäkään ei ole ikävä kyllä kuvaa ohjaamosta. Luulisi netistä löytyvän sellainenkin.
Tässä videossa on kuitenkin välähdys koneen ohjaamosta.
Olen yrittänyt vähän etsiskellä ohjaamokuvia huonolla menestyksellä.Veikkaukseni 02 ohjaamokaukalo mutta kuomun sisäraamit,niskapanssari ja säilytyslokeron kansi ympäristöineen ohjaajan takana 66.En usko että kaikki vipstaakit varsinaisessa ohjaamossa olisi maalattu uudelleen ja vain ne asiat maalattiin mitkä näkyi ulos jo ihan vaan camovärienkin muuttumisen takia noina vuosina.Kuka tietää?