Pienoismallit.net

"Keskuskatu"

Eli:
Tällaisen dioraaman pykäsin aikoinaan, ihan scratchina. Figuuri on harmaata super sculpeyta, akryylimaaleilla maalattu. Itse asiassa maalit on normaalia taideakryylia, jota olen tottunut ohentamaan vedellä; pääsee halvemmalla. Kaikki rekvisiitta on pääasiassa masterfoamia, kuumaliimaa ja puutavaraa.
Ja niin, figuuri on itse asiassa malliltaan itse allekirjoittanut. Otatin itsestäni kuvia vaatteiden laskostusten mallintamiseksi, ja kuin huomaamattaan koko figu päätyi näyttämään minulta.

Kommentit

Todella hyvän näköinen figu. Vaatteet laskostuvat aidosti ja anatomia on kohdallaan. Olisiko pää kuitenkin himpun verran iso vartaloon verrattuna? Värit voisivat olla ehkä hieman voimakkaammat, nyt tuntuu vaalea pohjaväri tunkevan läpi. Ihon väri on hieman harmahtava. Kiva huomata että joku muukin väkertää figuja Super Sculpeystä :)
Pekka N.
Ilkka K. 3.8.2013 13:11 Vastaa lainauksella
Olikos tää se edesmennyt "Vallilan/Sörkan harmaa mies"? :)

Tosiaan iho liian harmahtava, muuten oivallista työtä!
Kyllä figuuri on tosi hyvä, vähän zombimainen, kute edellinen sanoi tuo pää on hieman liian iso nyt.
HEHEEHEE myyjäkin epäilyttävä olisiko myös zombi????
MY TOWN IS ZOMBILAND? I LIVE KESKUSKATU.
Tuo ilme on jotenkin koko tuo hattara vai ei siis tosi epäilyttävä katse.
Dio on hyvä ,mutta liian sininen zombilandiksi.
Hienosti onnistunut figuuri! Jätkä on vältellyt aurinkoa - so not - auringostahan saa vaan näppylöitä, syöpiä - eikä työkkäristäkään meinaa saada avustusta jos on liian tumma.
;-)
Vaatteet on tosi hienosti toteutettu - siis tämähän mielestäni ei ole mikään pienoismalli - tämä on skulptattu taideteos.

Niin ja tuo teoksen jalustassa oleva teksti myös osuu ainakin minuun - on nimittäin tuttu tunne Helsingissä.
Aiheena todella innovatiivinen ja älykäs. Pakko arvostaa. Rupesin heti miettimään: "Miksi toi jätkä haluaisi lapsuuden makumaailman takaisin?"

Kipariin olisin suonut jotain syvyyttä. Hyllyjä, myyjä…? Hyvä näinkin. Jotenkin semmonen nukkeanimaatiofiilis tulee.
pekka t nieminen kirjoitti:
Olisiko pää kuitenkin himpun verran iso vartaloon verrattuna? Värit voisivat olla ehkä hieman voimakkaammat,
Kiitoksia! Mutta joo, pää on kyllä anatomisesti liian iso. Tein pään ja muun ruumiin erillisenä, joten näin vain jotenkin kävi. Yleensä teen aina päät erillään muusta ruumiista, jotta voin työstää kaikki kasvojen detaljit ilman että torso on työstövälineiden tiellä.
Ja väristä: no, nähtävästi akryylit aina haalistuvat, joten pitää ottaa se huomioon tulevissa projekteissa.
Raimo Leino kirjoitti:
Niin ja tuo teoksen jalustassa oleva teksti myös osuu ainakin minuun - on nimittäin tuttu tunne Helsingissä.
Kiitti! Jep, tosiaan se alustassa oleva kyltti kuuluu "Ostin paikalliselta nakkikioskilta hattaraa, mutta se ei maistunut samalta kuin lapsuudessani. Myyjäkin vaikutti jotenkin epäilyttävältä."
Suosittelen kokeilemaan Vallejon akryylivärejä. Kehitetty juurikin figuurin maalauseen. Hieno pigmentti ja hyvä peittävyys.