Pienoismallit.net

Saab 35 S Draken

Suomen ilmavoimat 1972-16.8.2000

Tämä malli valmistui jo vuonna 2011 rakenteellisesti, tuon minin jälkeen, mutta siinä ei ole ollut siirtokuvia, joten en ole tätä ennen sen johdosta laittanut Drakenia esille tänne. Nyt siirtokuvien laitto tapahtui osaksi pakosta, kun olin irrottamassa yhtä siirtokuvaa koko arkki lensi vesiastiaan=) Ei muuta kuin laittamaan kaikkia pelastettavissa olevia siirtokuvia paikkoilleen. Kaikkia en saanut, sillä osa jäi veteen, mutta suurimman osan. Tunnistenumero puuttuu, mutta se oli aikaisemman v.2012 tehdyn mokan seurauksia.

No tässä tämä nyt on, ensimmäinen lentokonemallini. Maalipinta on rosoinen, ja tuo suihkumoottori on väärän värinen, mutta en sitä lähtenyt muuttamaan, koska ajattelin että annetaan sen olla sen aikaisen taitotason mukainen.Ohjaamon kuomun olen myohemmin liimannut paikoilleen, sekä tuon "nokan" piikin. Kuva ei vaan valitettavasti mahdu, mutta ne asiat ovat korjaantuneet.

Terveisin, Martti

Kommentit

Martti 2.8.2013 11:49 Vastaa lainauksella
saa kommentoida!
Hmm…
Kuvat eivät kovin erikoisia ole, joten vaikea yksityiskohtia käydä ruotimaan, ja mallikin siis ensimäinen lentokonemallisi, ja siihen nähden ihan kohtuullinen tuotos. Onko tuo vihreän ohella oleva toinen väri ruskea, vai heittääkö minun silmäni pahasti tässä asiassa? Ruskea sen ei pitäisi olla.
Ja toinen kysymys koskee noita punaisia huomioraitoja. Onko sellaisia käytetty suomalaisissa Drakeneissa? Itse en ilmavoimien ajalta muista yhtään, enkä kuviakaan ole nähnyt. Toisaalta en ollut Draken-laivueessa, ja aivan varmasti on maalauskokeiluja joista en tiedä.

Kokonaisuudessaan sanoisin, että kyllä mallista Drakenin tunnistaa. Yleisvaikutelma on ehkä hieman nuhruinen ja huolimaton, mutta kyllä tämä pienoismallin asian ajaa.
Martti 2.8.2013 12:25 Vastaa lainauksella
Kiitos, joo nuo "huomioraidat" ovat harjoituksissa käytettyjä vihollisen merkkejä.Juu värin PITÄISI olla musta, mutta on nyt ruskea.
Ei itse asiassa pitäisi olla mustakaan. Vaan sellainen omituinen ruotsalaisten sininen, joka ajan kuluessa haalistuessaan muistuttaa vähän mitä sattuu.
Ok.. eli harjoituksissa käytettyjä merkintöjä. Oppia ikä kaikki.
photos.wikimapia.org/p/00/03/01/48/87_full.jpg

Tuossa näkyy se väri haalistuneena. Uutena aivan toisenlainen, mutta ei musta eikä ruskea.
Mihinkäs tämän koneen runkotunnus on kadonnut? Pistää silmään kun suurien kokardien kanssa se oli todella näkyvä. Lisäksi laskutelinekuilut ja mahdollisesti myös heittoistuin näyttävät maalaamattomilta.

Mutta hyvä tuosta on jatkaa. Siirtokuvien alle kannattaa laittaa kiiltävä lakka niin istuvat paremmin. Konekin näyttää ainakin omasta mielestäni luonnollisemmalta jos se ei ole ihan täysin mattapintainen.

P.S. Jos sinulla on kuvia joissa pitot-putki ja kuomu on lisätty, mikset poista vanhoja kuvia sen verran, että saat uudet lisättyä?
Martti 2.8.2013 13:23 Vastaa lainauksella
ok, kitos pistän tulemaan
Martti 2.8.2013 13:26 Vastaa lainauksella
Heittoistuin on kyllä maalattu, mutta totta puhut, laskutelinekuilut ovat maalaamattomia.
Martti 2.8.2013 13:27 Vastaa lainauksella
ai niin, runkotunnuksen kohtalo selviää tekstistä.