Pienoismallit.net

Jagdtiger

porsche power

Jagdtiger perustui raskaan Tiger II -panssarivaunun alustaan ja tuli palveluskäyttöön loppuvuodesta 1944. Itävaltalaisen Steyr–Daimler–Puchin tytäryritys, Nibelungenwerke, valmisti yhteensä noin 77–88 kappaletta näitä Henschelin ja Porschen suunnittelemia vaunuja, joten vaunulla ei ollut käytännön merkitystä sodan kulkuun.

Aseistuksena siinä oli tehokas 128-millimetrinen Pak 80 L/55 -tykki, jonka yli 28-kiloinen Panzergranate 43 -panssarikranaatti pystyi läpäisemään kaikki aikansa panssarit, kun taas Jagdtigerin taistelutilan 250 millimetriä paksua etupanssaria ei pystynyt läpäisemään mikään liittoutuneiden panssarintorjunta-ase. Erikoisuutena Jagdtigerissä oli kartussilaukauksesta johtuen kaksi lataajaa. Ensimmäinen lataajista työnsi ammuksen lukkoon ja toinen kartussin sen perään.

Jagdtigerin kenttäkelpoisuuden suurimmat rajoitteet olivat suuri koko ja valtava paino, jotka johtivat muun muassa vaunun painoon nähden liian heikkotehoisen moottorin ja voimansiirtojärjestelmän häiriö- ja rikkoontumisalttiuteen, sekä liialliseen bensiinin kulutukseen, joka polttoainepulan kourissa kamppailleessa Saksassa oli äärimmäisen vakava ongelma.

Itse malli taas oli Dragonin tyyliin erittäin laadukas, mukana seurasi etsiosia, eli ritilät moottorikannelle.
Jälleen kerran huomaan valittavani samasta asiasta kuin ennenkin, eli kasausohjeiden tulkinnanvaraisuudesta, mutta mitään ylipääsemätöntä ongelmaa ei tullut vastaan.
Pieniä omia lisäyksiä tuli laitettua erinäisten kahvojen ja pidikkeiden muodossa.

Maalauksessa kokeilin uusia Italierin maaleja ja huomasin ne aivan käyttökelpoisiksi.
Sävytykset ja litkutukset tuli tehtyä öljyväreillä.
Loppusilaus mattalakka sumutteella.
Vanhaan tapaan työvälineenä oli siveltimet.

Kommentit

Jälleen kerran aivan upea taidonnäyte tässä mittakaavassa. Nuo naamioverkot ja käyttöä nähneet "helmat" ovat nappisuoritus. Loppusilauksen antavat figuuri ja alusta.
Kiitoksia kommentista, mukava kuulla, että kehityksen suunta on oikea :)
Tosiaan on upea mali,kaunista katsottavaa.
Kivasti vaurioita ja naamiointi verkko hyvin onnistunut laitossa paikkalle,ainoastaan vihreä väri hieman karkkimainen (makuu asia )
Vaunun väri on oliviin vihreä,hieman outo tuohon vaunuun,mutta ei haitaa asiaa ,tuolloin kaikki oli mahdollista olihan sodan loppu näkyvissä.
Maalaus,vanhennus ja säistäminen loistavaa ja varsinkin tuohon scalaan 1/72.
Ainakin yksi figu lisää willi heinzin kanssa, on ukkola orpo olo.
Sitten nimi kyltti, tuleeko myöhemmin?
Olisi voinut laitaa takaluukut auki ja yksi ukko kurkaamaan sieltä
viiden rautaristin suoritus tuosta, matka remagenin sillalle
Siis tämä on 1/72 tankkimalli?
Teenhän itsekkin juuri sen skaalan malleja, mutta tämä on niin hieno, että kaipaisi uskottavuuden nimissä jotain referenssikolikkoa tai vastaavaa.
Leikki sikseen, uskonhan minä miehen puhetta. Täytynee jatkossa seurata vaunumallailuakin hieman enemmän, kunhan ehtisi;)

"Loppusilaus mattalakka sumutteella.
Vanhaan tapaan työvälineenä oli siveltimet."

Mitä meinasit tuolla "sumutteella", kun sanoit, että työvälineenä oli siveltimet?
Kiitoksia kommenteista :)
Naamio verkkojen alkuperäinen väri oli paljon lähempänä oliivia, mutta "taiteellinen" silmäni kaipasi jotain räväkämpää ja niin tuli verkoille vähän karkkipinta :)

Heti jäin kiinni huijaamisesta, eli kokeilin mallin pintaan ja alustan nurmen kiinnittämiseen öljyväri maalausten suojaamiseen tarkoitettua lakka sumutetta, eli spray pullosta vain suhaus pintaan.
Toimii aivan hyvin, eli taidan olla jatkossa sivellin ja spray maalari.
AJ 1.8.2013 18:42 Vastaa lainauksella
Moi Timo,

Tyylikäs 1/72 skaalan Jagdtiger - upean silauksen upealle mallille antavat figu, naamioverkot ja alusta. Hieno!

Parhain terveisin, AJ
SS 1.8.2013 23:58 Vastaa lainauksella
Kuten aina näistä Timon pikkuskaalan malleista, tästäkin tulee se välitön wau-efekti. Upea kokonaisuus jälleen!
Antaisin tästä suorituksesta Rautaristin Ritariristin tammenlehvin, miekoin ja briljantiinein, jos olisi mahdollista. Nyt tyydyn antamaan oheiset pojot! Onkos muuten tuo palkkiristi rungossa oikiassa paikassa? Joka tapauksessa Hieno!

terv. Tynkä-Karjalan Seppo
Kiitoksia kommenteista :)

Palkkiristin paikka tuntui itsestänikin oudolta, yleensähän ne taitavat olla alempana, mutta luotin nyt Dragonin poikien tekemään ehdotukseen.
Voipihan olla, että kaveri jonka vastuulle tunnusten maalaaminen jäi, piti zimmerit pintaa liian röpelöisenä alustana :)
Timo! Palkkiristiselvitys hyväksytty! :):):)
Terve Timo!
Mielestäni aivan mainio värimaailma ja varsinkin ylärungon zimmeritön alue hienon värinen.Muistatko millä maalilla/sävyllä tuon maalasit ja mistä teit tuon realistisenoloisen kasvillisuuden mallin kannelle ja tykinputken ympärille?
Mikko
Kiitoksia kommentista :)
Käytin tässä mallissa uutta Italierin maalisettiä, jossa oli valmiina saksalaisten kolmiväri sävyt ja pari extraa.
Laimensin tuota Italierin keltaisenvihreää ronskisti valkoisella jolla tein pohjatyöt. Sävytyksiä ja litkutuksia tuli tehtyä öljyväreillä.
Naamioverkko on tehty aikoinaan kangaskaupasta löydetystä pienireikäisestä harsosta, sitä on helppo värjätä. Asettelin verkon noin suurin piirtein paikoilleen ja kostutin sitten eri-keepperin ja veden seoksella ja asettelin verkot lopulliseen muotoonsa.
liiman kuivuttua pinta on kova ja helposti sävyteltävissä.
Ruohikon olen tehnyt ruohomatosta, tosin siten, että rapsutin ruohon irti matosta ja asettelin irtonaisena alustalle, toki pohjalla oli liima/vesi seosta pitämässä alimmaisia paikoillaan.
sen jälkeen vain sirottelin irtonurmea sopivan näköiseksi maastoksi ja sitoutin sirotellun nurmen lakka spayllä.
Lakan kuivuttua oli helppo sävytellä nurmea.
Kuullostaa helpolta kuin heinänteko;-) Kiitos,täytyypä kokeilla
Timon aiempiakin pienen mittakaavan malleja ihmetelleenä sama toistuu tässä. Elävän näköinen pinta ja viimeistely, ottaen vielä huomioon mittakaavan, esimerkillistä. Timon malleja voi hyvin käyttää yhtenä esimerkkinä siitä miten hienoa jälkeä siveltimellä voi tehdä.
Kiitoksia kommentista.
Katsos, kun aikansa sutii niin pakosta joskus joku malli onnistuu :)