Pienoismallit.net

M8 Greyhound

"Vinttikoira"

Tässä oma panokseni mielenkiintoiseen Tamiya-ryhmikseen.

Tätä rakennellessa tuli mieleeni, että kannattaako minunkaltaiseni mallarin, joka rakentaa mallit melkein aina suoraan laatikosta muuta kuin Tamiyaa miettiäkkään, niin hienosti meni tämäkin kasaan ja mallailu oli erittäin mukavaa.

Maalattu huonosti tarttuvalla (taas!) Lifecolorin weathered olive drabilla, litkuteltu AK: mönjillä ja pölytelty AK:n pigmenteillä. Kunnon antennit ajattelin tähän joskus myöhemmin väsäillä, kuin kyseessä on OOB-ryhmis, niin se ei ollut vielä mahdollista sääntöjen puitteissa.

M8 Greyhound on aina kuulunut suosikkeihini, ja tällaisen väsäily oli vain ajan kysymys. Kyseessähän on vuonna 1943 näyttämölle rullannut panssariauto, jonka kyvyistä kertoo se, että sen palvelushistoria yltää monien maiden tunnuksilla varustettuna monenlaisissa tehtävissä lähes näihin päiviin saakka.

en.wikipedia.org/wiki/M8_Greyhound

Kommentit

Tuntematoman sotilaan vinttikoira hyljättynä jonkin varikon tai museon kaukaiseen nurkaukseen.
Maukaasti vanhennettu vinttikoira, tuo 30 kaliberin kk-putki tuossa 37mm vieressä on outo,eikö noissa vaipoissa ollut reijittetty putken suoja?
Hylätystä kertoo,ylä 12,7mm kk poissa,anteeni mastot myös.
Ensimmäistä kertaa näen tuollaisena olivin drablla maalattun vaunun,voisi jopa olla afrikkassa tai lähi-idässä?
Yleensä setä -samin ajoneuvot oli vihreitä.
Mutta noita on käytetty 51 erimaassa+ onu.
Eipä ole mitään muuta narinaa,jos noihin saranoihin ja lukkojen salpoihin tummeman ruskeaa kulumaa.
hynkkeli 25.7.2013 02:50 Vastaa lainauksella
pikkuruinen vehje 1/48 kokoiseksi. hienosti on tehty malli sekä alusta!
Hieno malli, mukavasti onnistunut kun on pieni malli. Säistys ei ole mennyt yli, pieniä chippailuja torniin kaipailisi. Alusta tuo mukavasti mallin esille.
Petri Lyy 25.7.2013 19:58 Vastaa lainauksella
Mallit tai kuvat paranee tai tekijä on kehittynyt - tai kaikkea tätä yhtäaikaa. Nämä SS:n mallit ovat joskus olleet kovin yksitoikkoisia eli monotonisia. Nytkin on esillä periaatteessa yksivärinen malli, mutta erilaisia sävyjä on kiitettävästi. Hyvä hyvä.
SS 25.7.2013 20:17 Vastaa lainauksella
Kiitoksia paljon kaikkille kommentoijille! Kyllähän sitä itsekkin mielummin katselee mallissa vähän elävämpää pintaa, ja nyt on tietotaito sen verran kasvanut, kiitos pienoismallit.netin, ettei tarvitse ihan monotonista pintaa enää tehdä. Itseasiassa tuo pintakäsittely on mielestäni (tällähetkellä!) ehkä se kaikkein mielenkiintoisin osa koko hommaa.
AJ 29.7.2013 14:13 Vastaa lainauksella
Moi SS,

Komppaan kehuja yllä, eipä niihin paljon mitään lisättävää ole - olisi kiva nähdä tämä samä malli hiukan isommassa 1/35 skaalassa. Alusta tuo Mallin kivasti esille.

Parhain terveisin, AJ
SS 2.8.2013 12:41 Vastaa lainauksella
Kiitos AJ kommentista. Ehkä joskus työn alle tuo 1/35 versio, niissähän tulee mukana myös tornin "sisuskalut" ammuksineen yms. jotka tästä paketista kokonaan puuttuvat.
Moi

Sulla on selvästi oma "tyylisi" tehdä ja toteuttaa malleja. Säilytä se. Omasta mielestäni hieno tyyli.

t: Kartsa
SS 4.8.2013 17:34 Vastaa lainauksella
Kiitos Kartsa kommentista, omalla tyylillä taaperretaan jatkossakin, kun muutakaan ei osaa. :)