Pienoismallit.net

Spitfire Mk.I

Tamiya OOB-ryhmärakentelun lopputulos omalta osaltani.

Rakennussarjahan on pääosin varsin loistava, etenkin kun vertaa aiempiin rakennelmiini parikymmentä vuotta sitten. Matchboxia ja Airfixia taidettiin silloin pääosin puuhastella. Melko iso miinus kuitenkin siirtokuvista, jotka eivät millään tahtoneet taipua pehmennysaineidenkaan käsittelyssä paneelirajoihin. RAF-tunnusten kohdalla asiaa ei tainnut auttaa ohjeiden noudattaminen eli vielä ylimääräisen valkoisen rinkulan sijoittaminen varsinaisen tunnuksen alle… Mutta OOB-hengessä alkuperäiset kuvat kuitenkin paikalleen päätyivät.

Kuten yllä jo vihjattiinkin, tämä on ensimmäinen täysin loppuun asti saamani malli sitten 90-luvun. Kynäruiskuttelu jäi aikanaan opettelematta, ja tässä sitäkin taitoa on harjoiteltu. Kantapään kautta mm. siihen liittyen muutamia asioita opittu esimerkiksi lakan levittelyä koskien; esim. sävyraja alapinnassa siipien takapuolella lienee kenties lopputulosta maalijäämistä toisen lakkaerän seassa.

Tästä sitten kuluneiden vuosien aikana kasaantunutta mallikekoa madaltamaan, jospa seuraava valmistuisi hieman lyhyemmässä ajassa.

Kommentit

Terve!

Komea "Spitti", ja kone on käytön jäljiltään hyvin vanhennettu.

Pieni kysymys vain herää, oliko tamiyan paketissa todella tuota lankaa, joka kuvista pystyy erottamaan tangon ja peräsimen välillä?

-Waltter
AJ 21.7.2013 21:19 Vastaa lainauksella
Moi Jouni,
Kaikinpuolin oiva Spitti Mk I, taidot on tauosta huolimatta tallella. Ruutikaasuvanat hylsyjen poistoaukoista taaksepäin ja jonkin verran ruutikaasujälkiä piipunsuihin, no tuo on pikkujuttu ja helposti fixattavissa. Hyvännäköinen Spitti! Parhain terveisin, AJ
Kuinkas nuo kolmannet kk-piiput tulee esiin siivistä?
kahdeksan punaisen silkkipaperin jäänteet kk-edestä, nyt kun niillä on ammuttu,jää rippeitä.
Muuten tosi kaunis Lady spitfire,pyörien keskiöitä voisi sävytää ja renkaita myös,nyt on tosi uusi spitti.
Onhan tuolla lennetty ainakin muutaman kerran.Jokos osallistui biggin hillistä taistelu englannista?
Hyvän näköinen spitti. Erityisesti diggaan nuita alapuolen panelirajoja. On se kyllä muutenkin nasta peli!
Komppaan edellisiä kehuja! Maalaus miellyttää mutta kuten eerik tuossa edellä mainitsi jotain pientä sävytystä voisit lisätä renkaisiin. Katso kuvista, esim täältä : www.ipmsstockholm.org/magazine/1997/11/stuff_eng_detail_spitfire1.htm
Kiitos rakentavasta palautteesta. Suoraan laatikosta kun oli tarkoitus tehdä en alkanut mahdollisia puutteita esim. aseistuksen suhteen isommin selvittelemään. Antennilanka on valurungosta (sarjan omasta tietenkin), liekö siis täysin sääntöjen hengen mukainen; lieventävänä asianhaarana mr Tamiya on maalausohjeessaan sellaisen kuitenkin esittänyt ;).
Terve Jouni!

Hienoa, että sait noin ohkaiseksi venyettyä iah laatikon rangoista! Kaikinpuoli komea malli.

-Waltter
Spitfire on ehkä kaunein rakennettu lentolaite, ja tämä malli tekee sille kunniaa. Pintakäsittely on mun silmiin erittäin onnistunut, renkaiden kiillot tms. eivät mun silmissä sitä heikennä.
Janne Markkanen kirjoitti:
Spitfire on ehkä kaunein rakennettu lentolaite, ja tämä malli tekee sille kunniaa. Pintakäsittely on mun silmiin erittäin onnistunut, renkaiden kiillot tms. eivät mun silmissä sitä heikennä.
Samaa mieltä, Spitfire (Merlin -moottoriset) on parasta mitä lentokonesuunnittelijat ovat saaneet aikaan, varhaisten F-16 mallien, La-5FN:n lisäksi. Tuo rengashomma ei todellakaan heikennä ko mallin arvostusta!