Pienoismallit.net

ISU-122

Berliini 1945

Italerin tuotantoa oleva ISU-122, joka nyt ei laadullaan päätä huimannut. Ideana olikin rakentaa vehje suoraan laatikosta, koska kyseinen vaunumalli kovasti omaa silmää kiehtoo. Tämä meni siis periaatteella: rakennetaan pois hyllystä kuleksimasta, eikä projekti vaatinutkaan kuin alle viikon, kun vain ehti töiltä tekemään.

Pieniä parannuksia vaunuun tein lisäämällä etuosan pistooliportit, perän luukkujen kahvat, ja kylkien kahvat kuparilangasta. Sarjan telat olivat mallia palatelat, ja tämäntakia en saanut lisättyä teloihin kaipaamaani roikkumisefektiä. Telat olivat kuitenkin hienosti toteutettu, verrattuna saman valmistajan Ferdinandiin, jossa ei ole edes telojen hampaita.

Malli on maalattu Tamiyan akryyleillä, valkoiset raidat maalasin käsin. Vanhennuksessa käytetty MIG:in ja AK interactiven tuotteita. Valumia, pölytyksiä, kulumia jne.

Kommentit

Kyllä on loistavasti toteuttettu malli,maalaus,vanhennus ,kulumat.
kyllä se näkyy vieläkin että on lelumainen malli, varsinkin tuo pirun ruma kk, surkeat alatelapyörät jotka ei ole mallarin vika vaan valmistajan.
Kyllä tuo kk:n olisi saanut unohtaa pois ja siunata ikuiseen lepoon.
Suuresti plussaa itse lisätyissä ja vaihdetuissa asioissa, olisi varmasti vieläki surkeampi tuo alkuperäinen malli.
Ikävää ettet saanut noita roikkumis effektiä noihin teloihin, kyllä varmasti on joku jekku siihen?
Noista työkaluista olisi voinut pistaa pois nuo valetut kiinnikeet ja tehdä uudet kylkiin.
Pientää naftan valumaa noihin säiliöihinkin oliko tossa vetovaijerit? jos ei niin olisi ollut plussaa laitaa ne?
kyllä mallari on tehnyt parhaansa loistavaan mallin saamiseksi keskinkertaisesta mallista.
4,5 luotia sinne waltterin PKK 7,65mm lippaseen ja takaisin malli rintamalle.
Terve ja kiitos kommentista!

Mielestäni vaikka malli on lelumainen, sain väännettyä sen vähän realistisempaan suuntaan. Harmi kun modulointi ei kuvista oikein erotu.

- Waltter
Olet aivan oikeassa tuossa asiassa,ja todistit että lelumaisesta saa tosi näyttävän malli kun osaa ja haluaa.Voisi melkein sanoa rakastaa tätä pienoismallailua ja jokainen malli laadusta ja hinnasta välittämättä tulee tehtyä parhaiten mihin osaa ja pystyy niin syntyy näyttäviä malleja.
Kuten sanoin harkintaa miten sen saa näyttävämmäksi kuin se olisi.Eihän aina kannata ostaa aftermarketin sälää malliin joka maksaa 10euroa ja ostaa 25 euron sälä sehän on joskus hölmöä.
terveisin Eerik
R.Savela 30.7.2013 21:05 Vastaa lainauksella
Omasta mielestäni nämä Italerin uudet ISU/IS -sarjan vaunut eivät ole ollenkaan huonoja, etenkin telat ovat parhaat mitä näihin vaunuihin voi saada 1/72 skaalassa (PST:n tarjonta kattaa kyseiset vaunumallit myös, tosin huonommilla teloilla).

Roikkumisefekti on näillä teloilla helppo toteuttaa muovin pehmeyden ansiosta. Itse tein niin, että leikkasin ylimmän (pisimmän) telapätkän neljään osaan ja taivutin jokaista hieman U:n muotoon, jolloin sain aikaiseksi realistisen "pussin" jokaisen yläpyörän väliin.
katsoin ensin, että on isompi skaala. Tosi upeasti toteutettu teräslimppu. KK on kyllä jotenkin kökkö, mutta sehän ei ole sinun vikasi! Bueno!!