Pienoismallit.net

PzKpfw 38(t) E/F

Panzerkampfwagen 38 (t) oli alun perin Tšekien suunittelema tankki ennen toista maailmansotaa. Kun Saksa miehitti Tšekkoslovakian, siirtyi tankki Saksan armeijan palvelukseen. Oli mukana hyökkäys sodassa Puolassa, Ranskassa ja Venäjällä. Tuotanto päättyi vuonna 1942, kun sen aseistus katsottiin riittämättömäksi. Kaikkiaan yli 1400 tankkia valmistettiin. Alustaa käytettiin edelleen Marderin III (1942-1944) ja Hetzer (1944-1945) tuotannossa.
Panda Modelsin iso PzKpfw 38(t) E/F, suoraan laatikosta rakennettu.
Maalattu ruiskulla ja revellin väreillä.

Kommentit

Isonmman scalan tankki,telaketjujen maakostetus osat metalliseksi kun vaunu liikkuu niin ne ovat metalliset.
Varatelojen väritys yksitoikoisen kellertävän oranssi?Lokasuojan päällä oleva olisi kuin maalia olisi sudittu siihen, eikä lievää ruostetta
Työkalujen varret saman väriset kuin nahkahihnat,tuossa scalassa 1/16 on mahdollista parempaan laatuun.Vaikka aidot puiset?
Ja kiinnitys lenkien soljet unohdettu oranssiksi.
Pakoputkeen monivärisempi tummennus ja metallisuus.
Takavalot ja värit ovat kokonaan unohtunut? punaiset jos ne maalattu peitoon miten tietää edellä olevan sijainin?
Tornin luukun kahvan voisi sävytää että tulisi paremmin esiin.
Vaunun rungon alaosassa on saman sävyistä hiekaa tai keltainen mutaa ?, muttei vaunun sivuilla alhaalla?
Rakennus erittäin hyvä,mutta sävytys voisi olla parempi tuossa koossa.On jo paljon vaativampaa, kun se näkyy erittäin hyvin.Vaikka yrittetty on jo?Rasva ja bensiini tahrat ja pienet valumat?
Kuten niitien esiin tuominen, saranoiden myös,etuosa on aika yksitoikoinen,lekan päähän vaikka hieman hopeaa niin on isketty jotain?
Vaativa malli, joka vaatii aikaa ja erittäin huolellista harkintaa mitä voi parantaa itse ja sävytystä.Kuten tuo tunkki sudittu maalia esittäämään mutaa ,muttei käytö kulumia siinä, vaan yksitoikoisen harmaa?
Kappas,Pore on ehtinyt jo tehdä tämän kohtalaisen tuoreen uutuuden ihailtavaksi. Vaunun yleisilme on mielestäni oikein hyvin onnistunut,äänenvaimentimen ja varatelojen lievähköä "porkkanamaisuutta" lukuunottamatta.

…muuta kritiikkiä ei meikäläisen näytöillä oikein voi antaa, hardcore-mestarin kommentti tuossa edellä lienee rakentavampi kuin omani. ;)
Itse meinasin noista varateloista ja äänenvaimentista kanssa kommentoida, tummempia sävyjä niihin ja avot. Omalta ruudulta kyllä näyttäis että teloissa on kiiltoa maakosketuspinnoissa, erityisen hyvin tulee esille tuossa takaviistosta otetussa kuvassa. Muutenkin tuo on vähän vaikea asia, liika kiilto on kuitenkin pahasta eikä näytä realistiselta ellei sitten ole tarkoitus luoda kuvaa juuri pitkältä marssilta kuluneista teloista. Vaunu seisoo yön ja kiiltävissä kohdissa on jo kevyt ruoste päällä. Ja makuasiatkin tässä tietty painaa, omalta ruudulta nuo näyttäis hyviltä.

Kokonaisuus kuitenkin varsin maukas.
Petri Lyy 16.7.2013 15:55 Vastaa lainauksella
En kovin pitkää puute- tai korjauslistaa saisi aikaiseksi. En sano enkä toivo vaan uskon, että ruosteiset kohdat eivät luonnossa ole noin oransseja.

Kokemukseni mukaan valaistus saattaa noissa ruoste-efekteissä tehdä tepposet. Vääräväriryys saattaa näin ollen vaivata myös muita kohtia, joissa on samantapaisia sävyjä, kuten noissa työkalujen kiinnikkeissä.

Tästä mittakaavasta ei ole kokemusta, joten en ole varma, mitä pin washit saisivat aikaan. Siinäpä kuitenkin ainoa parannusehdotus. Hyvin tyylikäs malli.
Kyllä takaviistosta otettussa kuvassa on kiiltoa,mutta etu viistossa otettussa kuvassa oikean puoleiset eivät kiillä.Jos tuo on 7 PSD: vaunu niin sanotun aavedivisioonan jota komensi Erwin Rommel, niin ranskassa oli tuolloin hellettä,tuskin jo aamulla ruoste tulee teloihin edes kevyesti.
Noihan teki pitkiä panssarimarsseja 1940 kesällä, välillä olivat hukassa liittoutuneilta.Siis oma arvio onko tuo 7PSD vaunu?
Paljon hiekka pölyä,ranskan maanteiltä tuskin mutaa kesä kuumalla.Ja kaikki on vain jokaisen makuu asia.
Minun mielestä jos esittää tiettyä aikaa ja vaunua jota tässä ei ole mainittu,on otettava asioita selville kuten :sää,maasto,ylitetäänkö jokea kahlaamalla,jota saa aidomman tunteen malliin.
Niinkin isomalli kuin 1/16 olisi voinut lisätä aidot puiset varret työkaluhin, olisi ollut paremmat kuin nuo muoviset.Mitâ isompi scalaa sitä vaikeampi on säistä,vanhentaa,malli.
AJ 17.7.2013 01:09 Vastaa lainauksella
Moi Pore,

Onpa ison skaalan vaunu ja tyylikkäästi toteutettuna. Rakentavat kritiikit on jo annettu edellä, mitä niitä enää toistamaan, joten komppaan kehuja ja erityisesti kehun onnistunutta panssarinharmaata värimaailmaa vaunussa. Tuo panssarinharmaa on kyllä hankala väri toteuttaa tyylikkäästi vaunumallissa. Ehkäpä Petrin ehdottamat pin washit vielä syventäisivät ja terävöittäisivät panssarinharmaata, tiedä häntä…

Hieno iso vaunumalli joka tapauksessa. Parhain terveisin, AJ
eerik oksanen kirjoitti:
Kyllä takaviistosta otettussa kuvassa on kiiltoa,mutta etu viistossa otettussa kuvassa oikean puoleiset eivät kiillä
Tuo menee jo valokuvaustekniseksi saivarteluksi…
Porelta onnistuu malli, kun malli. Mittakaava huomioiden, niin harmaa olisi saannut olla reilusti tummenmpaa.