Pienoismallit.net

Republic P-47D Thunderbolt

Lt.Col. Benjamin Mayo, 84th FS, 78th FG, Duxford Air Base 1944

Uusin valmistunut malli, pitkästä aikaa :).
Ostin mallin muistaakseni joskus viime kesänä. Oli monta kuukautta keskeneräisenä kunnes tuossa muutama viikko sitten rupesin sitä taas värkkäämään.

Malli on kasattu kokonaan suoraan laatikosta. Osissa ei ollut juurikaan valupurseita ja sopivuuskin oli ihan tyydyttävää. Koneen laskutelineet, laskusiivekkeet, ohjamon kuomun sekä mottorin "kidukset" pystyy rakentamaan joko kiinni- tai auki-asentoon. Mallisarjasta pystyy rakentamaan kaksi koneyksilöä, joista toinen oli muistaakseni jonkin hävittäjärykmentin komentajan kone jossa ei ollut pommiripustimia ja molemmista siivistä oli poistettu yksi konekivääri koneen painon vähentämiseksi. Toinen taas on tämä rakentamani yksilö, josta pystyi rakentamaan joko rynnäkkökoneen tai saattohävittäjän. Mallisarja sisältää osat kahteen pommiin, kahteen rakettien laukaisuputkihäkkyrään (Bazooka? Muistelen että myös näitä nimitettiin siten), rungon alle tulevaan litteään lisäpolttoainesäiliöön sekä muistaakseni 2x paperirakenteiseen 108 gallonan ja 2x metalliseen 150 gallonan lisäpolttoainesäiliöön. Kahta jälkimmäistä säiliötyyppiä käytettiin ohjeen mukaan vain pommikoneiden saattokoneissa, mutta varmaan oikeasti muissakin.

Maalasin mallin Revellin emalimaaleilla kuten tavallisesti. Alumiiniväri on nro 99 ja ylärungon tummanvihreä häikäisynestomaalaus sekä pommit ja laukaisuputket muistaaseni nro 68. Laskutelinekuilut on maalattu keltaisella nro 12:lla jota tummensin koska ei siihen hätään sattunut olemaan nro 15:ttä. Lisäksi sivelin kuilut todella paljon ohennetulla tummanvihreällä. Siipien ja pakoputkien nokijuovat toteutin Tamiyan Weathering Masterilla. Tekovaiheessa näytti siltä että molempien siipien ruutivanat ovat samanvahvuiset mutta näkojään kuvat kertovat totuuden. Malli on lakattu Vallejon spraylakoilla sekä ennen että jälkeen siirtokuvien laittamisen.

Koneen nokan ruutukuvio ja D-Day-raidat ovat siirtokuvia joita jouduin paikkamaalaamaan koska hölmöyksissäni käytin kynsilakanpostoainetta pehmentämään niitä. Sen sisältämä asetoni tekee siitä turhan äreää tavaraa siirtokuville, ja vaikka varovasti koitinkin käyttää niin silti ne hajoilivat ja liukenivat paikoittain sotkuisiksi. Silloin en ollut kokeillut siirtokuvanpehmentimiä, mutta nykyään en käytä muuta kuin MicroSetiä ja -Solia.

Olen parhaillaan armeijassa ja malli valmistui vajaat pari tuntia ennen lomakyydin lähtöä :D. Koitin ottaa mahdollisimman hyviä kuvia, mitä nyt kännykän kameralla saa kiireessä otettua.

Kommentteja, kiitos :)

Kommentit

Ihan siististi tehty Thunderbolt. Ainakaan kuvissa ei juurikaan näy siirtokuvien kanssa sattunut vahinko. Konekiväärien nokivanat ovat kyllä aika ylimitoitetut, suurin osa ampumisesta aiheutuvasta liasta jää kuitenkin itse aseeseen ja hylsyihin. Näyttäisi paremmalta, jos nokea olisi vain aseiden takana siiven ihan etureunassa.

Raketit olivat nimeltään HVAR, eli High Velocity Aircraft Rocket.
Komppaan Vesmattia noista nokivanoista. Kun hinkkaat sitä nokea, niin laitat varovasti ihan piippujen taakse, puhallat ylimääräiset poies ja sitten voimakkaasti hankaat pehmeällä kankaalla lentosuunnan mukaisesti. Pitäis toimia, kun teet sen varovasti. Joku harjoitussiipi tai rungon puolikas olisi hyvä olla, jotta pääsee kokeilemaan. Kyllä lähtee…Malli on muutes ihan hyvin tehty.

terveisin Seppo
Kysymys mikä tuo musta vana on ohjaamon kuovun alla?
muuten perus siisti malli kuten edelliset sanoi kk-nokijouvat liian suuret.
Ehkâ paneeleita olisi voinut sävyttää, noiden rajoja hieman tummemmiksi.
Kiitoksia kommenteista!
Vesamatti: HVAR:ejako lauottiin putkistakin? Itelläni on aina ollu käsitys, että ne laukaistiin ripustimista.
Seppo: Kiitokset vinkistä, pitääkin kokeilla tuota kunhan seuraavaa lentokonemallia väännän :)
Eerik: Ei mitään käsitystä tuosta juovasta, ohjeissa kehotettiin semmoinen maalaamaan. Ja niistä paneelirajoista, vähän hirvittää ruveta niitä tummentelemaan kun en ole ennen niin tehnyt enkä ole oikein kunnolla selvillä miten se tapahtuu ja miten saa realistisen näköiset…
eerik oksanen kirjoitti:
Kysymys mikä tuo musta vana on ohjaamon kuovun alla?
Jonkinsortin tiivistenauha lienee kyseessä. Gummia tms. materiaalia. Lähinnä tulisi kyseeseen vesitiiviste, ettei sateella lennettäessä tunge vettä kabiiniin.
www.wolverhamptonaviationgroup.co.uk/images/tripp51gathering-hun_hunter.jpg
Hyvin tehty malli. Oletko maalannut koneen siveltimellä? Erittäin siististi maalaus onnistunut! Konekiväärien ruutivanojen toteutus on tunnetusti hankalaa, pitää itsekin sitä treenata. Kaikenkaikkiaan onnistunut malli!
Noi putket ovat niin sanottuja ilmojen bazookoita: 3 x M-10 kaliberi 4,5 tuumaa raketit, hvar:t laukaistiin ripustimista jolle väärin muista ne olivat 5,0 tuuman raketit.
Morjens Riku.Hyvännäköinen T-boltti.Rakkennus ja maalaus hommat on onnistunut mallikkaast.Ruuti kaasujen vanoista ja muista onkin mainittu jo aiemmin.Nokan shakkiruutu siirtokuva on mennyt siistiti paikoilleen.Kaikkinensa oikein hyvän näköinen Ukkospultti.Tuo tämä esille lokakuun näyttelyyn Kuopioon.Jokos olet silloin siivilissä?Jos et niin hommataan sinut lomille. Tervetuloa joka tapauksessa.Opa L ja P.Savon mallarit.
jukka fw 14.7.2013 10:02 Vastaa lainauksella
Thunderbolt on aina Thunderbolt!
Kiitokset! Siveltimellähän tämä on maalattu kuten yleensäkin, en omista ruiskumaalausvälineitä. Aion kyllä jossain vaiheessa hommata semmoiset ja opetella käyttämään. Eerik, jotain tuommoista muistelinkin raketeista.
Ja Opa: Pitää katsoa pääsenkö Kuopioon. Kotiudun vasta joulukuussa, mutta todennäköisesti oon lomilla kun tapahtuma on mukavasti justiisa siinä viikonloppuna. Toivottavasti ei satu kiinnioloa :)