Pienoismallit.net

Junkers Ju188A-3

Stab/III/KG26

Dragonin Ju188A-2 muunnettuna A-3:ksi. Mallin esikuvana Stab/ III Gruppe / KG26 G2 + BD Gardemoen kentällä Norjassa toukokuussa 1945. Koneet jäivät sotasaaliina englantilaisille, jotka hävittivät ne. G2-tunnus on edellisen yksikön, Aufkl.Gr(F) 124:n peruja, mistä koneet saatiin siirrettynä. KG26:n 1H-tunnusta ei oltu ehditty maalaamaan paikoilleen.
Täm on Kovasen Tomilta tammikuussa 2011 hankittu malli, minkä piti olla alun alkaen harjoitteluversio, kun tästä Dragonin sarjasta on netti varoituksia tulvillaan. Voi tosin olla, että heti seuraavaksi en toista samanlaista ota työn alle. FuG-200 tutkavarustus on omaa valmistetta, itse antennit Eduardin He-177 etsiarkilta löytyneet, pakoputket Quickboostilta ja muuten hyödynnetty Eduardin uudet etsit ja maskit. Siirtokuvat Aims:n ja Airdoc:in arkeilta keräiltynä. Aims:in shabluuna Ju88/188 runkoluukuille osoittautui oivalliseksi avuksi paneelirajoja parannellessani.

Kommentit

Voi hyvä ja paksumaha göring onpa kaunis JU188-A3,tuosta ainoastaan nuo eivä ole raidoitusta, vaan spagetti nimitys naamiointia ,hieman ohkaisemmaksi olisi laitettu niin ,wunderbarrrrrr.Mistäs voisi narista, ei niin mistään.VAROITUKSISTA JA MUIDEN ULINASTA? teit täydellisen (mestarillisen )työ voiton,elkääpä ottako tuota sanaa mestarillisen miksikään palvonta kompleksiksi, vaan työn jäljen arvostelu.
Huh sentään. On tuossa camossa ollut varmasti tekemistä, mutta komea työvoitto tuli.
Huh huh - kaunista kiemuraa. Olen lähes sanaton.
Hieno kokonaisuus. Maalaus on todella näyttävä.
Kuvien pohjalta ensivilkaisulta vaikuttaa hyvin onnistuneelta 1:48 perusprojektilta, mutta kun lukee lisää skrätsäilyvaiheista, niin lisäplussaa on pakko antaa.
Erityisesti antenniprojekti on hieno.

Näin niinkuin maallikkotuntumalta 0 kpl 1:48 mallia taskussa;)

Kaunista kiekurakuviota myös.
Ei voi kun ihmetellen ihastella työsi laatua. Alapuolen soot-vanatkin niin viimesen päälle, että. Vaikea kuvitella tuosta hienonpaa viritystä! Loistavaa, Ari!!
Komiahan siitä tuli sitten! Plussaa++ tuo torpedo-aihe. Naamiokuvio näyttää autenttiselta ja skaalaan sopivalta. Ainoat "parannukset" seuraavaan malliin ehkäpä yleisen kiillon poistaminen ja korkeusvakaajien likaaminen, nääs ne keräsivät huomattavasti pakolikaa…
AJ 9.7.2013 11:49 Vastaa lainauksella
Moi Ari,

Kriittisetkin kommentit on tuotu esille jo edellä, tuo pieni likaamisen lisäys ja extra kiillon poisto, mutta ne on pieniä juttuja.

Kokonaisuudessaan malli on onnistunut todella hyvin. Erityisesti edellä jo paljon kehuttu camo maalaus on todella hyvä. Aihealue on poikkeuksellinen ja ernomainen valinta.

Yllä olevia kehuja on helppoa kompata - upea Junkers 188 malli; loistosuoritus. Parhain terveisisn, AJ
Hieno 188 kerrassaan. Yleinen kiilto tosiaan pistää vähän silmään, mutta se on makuasia. Hyllyssäni odottavat Dragonin 1:48 88c6 ja g6.
kiitos kaikille palautteesta - saa nähdä, maltanko olla mitään asialle tekemättä. Pari ehdotuksista olisi kohtuullisen helppoa toteuttaa. Lupaan uusia kuvia jos tartun toimeen. Tuo mallin kiiltoaste on erittäin mielenkiintoinen kysymys ja askarruttanut saksalaiskaluston osalta itseäni jo pitkään. Ymmärtääkseni saksalaiset koneet eivät olleet täysin mattapintaisia, jos olivat saaneet osakseen hyvää hoitoa. Yleisimmät satiinilakat sen sijaan mittakaavassa vaikuttavat selkeästi liian kiiltäviltä. Pitäisiköhän yrittää 50/50 sekoistusta matta- ja satiinilakoista seuraavaksi? Mitä lakkoja käytätte itse pinnan viimeistelyyn?
Humbrollin Satin cote, matt cote ja gloss cote ovat vallan mainioita. Suosittelen! Hyvä sekoitus voisi olla 50/50 satin-matta!?
Totta - pidän itsekin Humbrolista - tuossa mallissa on pelkkä Satin Cote ja se on turhan kiiltävä.
Malli on rakennettu huolella ja vaivalla, ja se on tosiaan kannattanut! Työn jälki itserakennettujen osien ja maalauksen sekä viimeistelyn suhteen on erittäin hyvä. Uskon että tutka on ollut aika hermoja rassaava koettelemus… Camokuvio on todella näyttävä. Minun silmään malli ei kiillä liikaa, vaan on hyvä näin! Brilliant!