Pienoismallit.net

Vuosi nolla

Punaiset khmerit saivat vuosien 1970-1975 sisällissodan päätteeksi haltuunsa Kambodzan pääkaupungin Phnom Penhin. Uusi yhteiskuntaluokaton aikakausi, Year Zero, merkitsi sortoa ja kansanmurhaa.

Dioraaman neito saattaa olla nyt pulassa, sillä jotakin hämäryyttä näyttäisi henkilöllisyyspapereissa olevan…

FIGUURIT
Mistä on pienet khmer-taistelijat tehty? Taistelijat on tehty Dragonin Viet Cong -figusarjasta lisäämällä
varustukseen punavalkoiset huivit Milliputista. Tässä innoittajana, ei niinkään lähdemateriaalina, toimi elokuva
Kuoleman kentät, (The Killing Fields, (1984)). Onneksi myös ajan arkistokuvat jonkin verran tukevat huivin käyttöä, vaikka se ei punaisten khmerien keksintö olekaan.

PATSAS
Jälleen kerran kannatti ostaa kaukomaiden turistirihkamaa ja keksiä sille luovaa käyttöä.
Pol Potin hallinto ei ollut kaikkein myötämielisin uskonnoille ja Buddha-kuvia sekä temppeleitä häpäistiin ja
tuhottiin. Buddhalaisuudessa norsu on henkisen ja ruumiillisen vahvuuden vertauskuva ja (ehkä siitä syystä)
jätetty rauhaan tällä kertaa. Tuohon messinkiseen esineeseen on nimittäin aika vaikea kaivertaa mitään
halkeamia tai luodinreikiä.

Kommentit

Onpa komea dioraama varsin virkistävästä aiheesta. Figujen maalaus on oikein onnistunutta. Pilkunviilaaja voisi huomauttaa, että kiinalaiset chestrigit ovat vihreitä tai vihreänharmaita, mutta onhan noita tietysti voitu ommella kasaan vaikka säkkikankaasta jossain orjatyöpajassa paikan päälläkin. :)

Mutta kaiken kaikkiian hieno dioraama, nostan hattuani.
Tosi harvinainen aihe super plussaa, pyörän pinnat olisi voinut laitaa etsit,nyt luulisi olevan puu tai bambu pinnat, etupyörä osuu runkoon.Fiureihin olisi voinut laitaa ennemmän agressiivisuutta ei ne pol potin pojat olleet mitään enkeleitä,esimerkiksi uhata ak:lla, tyttöä nyt luulisi olevan kysely missä neiti asuu ja olisiko illalla vapaa.
AJ 2.7.2013 15:36 Vastaa lainauksella
Moi Toni,
Komppaan Vesamattia ja Eerikiä edellä - superplussaa rohkeasta ja erilaisesta aihealueen valinnasta! Kolmen Oscarin ja vissiin kahdeksan The British Academy Film Awardsin voittanut The Killing Fields (1984) leffa on raskas ja hieno draama-elokuva Pol Potin hirmuhallinnon 1,2 - 1,7 miljoonan ihmisen kansanmurhasta.

Onnistuneet figut kaikinpuolin; Vesamatti tuossa edellä toikin esille, että pääsääntöisesti kiinalaisten chestrigit ovat vihreitä tai vihreänharmaita, mutta nuo lienevät kotiviritteiset. Figujen nassuissa on mielestäni Pol Potin poikien agressiivisuutta ja julmuutta riittävästi - tokihan kasvot voisivat olla vieläkin "demonimaisemmat", mutta erinomaiset näinkin. Pyörän pinnat ovat myös ok, etsipinnat olisivat kenties liian hyvät pinnat kambodzalaiseen fillariiin. Puiset vaunut ovat hienosti onnistuneet, näyttävät puisilta niinkuin pitääkin. Kaikki roina mukaanlukien harvinaisemmat FM 24/29 ja MAT-49 (MAT-49 on/oli hyvä kp) aseet istuvat kuin nenä päähän vaunuun. Patsas tuo onnistuneen pikantin lisän dioon. Lisäextraa tuo neito-figu, joita harvoin näkee dioissa. Paljon kivoja yksityiskohtia, kuten esim. punakhmerien huivit ja katukyltti. Alustakin on aivan bueno sora/mutateineen ja ruohonyppylöineen.

Dynaaminen tarinan kertova erittäin onnistunut dio - hatun nosto. Parhain terveisin, AJ
Todella hieno dioraama. Poset, jne kohdallaan. Ainostaan figujen ihonväri hieman hämmentää. Oliko se näin tumma aasialaisilla.
Kyllä on komee pikku dio! Tykkään sävyistä jotka ovat pehmeänpuoleiset. Ainoa napinan aihe on tosiaan nuo fillarin vanteet. Etseillä olisi tullut komeet.

Aiheesta suurta plussaa. Liian vähän on näitä aasiaan sijoittuvia dioraamoja.

Carry on private!
Kiitos kaikille, jotka ovat jaksaneet kommentoida. Tuli kyllä uutena se tieto, että noilla tetsareilla on oikein oma nimi ja että ilmeisen stardardisoidusta tavarasta on kyse.

Ihonväristä sen verran, että kambodzalaisilla saattaa olla hyvinkin tumma iho, riippuu mistä päin maata ovat kotoisin. Ja sama pätee muihinkin naapurimaihin.
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Aiheesta suurta plussaa. Liian vähän on näitä aasiaan sijoittuvia dioraamoja.
Jos tähän aiheeseen haluaa laittaa totuudenmukaisempia dioraamoja, niin ne tuskin läpäisisivät sensuurin);

Ja hyvä niin, koska junioritkin pääsevät näille sivuille.
Niinkuin edellä on todettu, aihe on superhyvä! Toteutus, poislukien noi fillarin pyörien pinnat, on erinomainen. Katselin muitakin tekemiäsi hienoja malleja ja hyvä meininki sinulla! Keep up the good work!

terveisin Tynkä-Karjalan Seppo
Onnistunut dio kammottavasta ajanjaksosta. Fillarin pinnoista täällä on jo napistu, mutta ne eivät yleisfiilistä haittaa. Dion tunnelma ja toteutus pienine detaljeineen on erinomainen. Tuskin neidon kohtalo on kovin mieltä ylentävä jos Puna-Khmerien vankileirille joutuu…
Tämmösiä on aina hieno katsella, hyvin vangittu tunnelma.