Pienoismallit.net

1980 VW Pick Up

Westfalia- Camperista muuteltu

Tämä malli on ollut minulla rakenteilla vuoden, tosin välillä on valmistunut muitakin malleja mutta taas olen palannut jatkamaan tätä matalaa Volkkaria. Revellin bikkubussi matkailuvarustuksella koki muutamia muutoksia matkan varrella. Kaikki kuvat täällä.

Kommentit

Hyvän oluen ystävän auto,pienet on renkaat ja maavara olematon, varmasti poliisit pysäytää tuon vw.Tainnut maali loppua kun eri väreillä sudittu vai palapeli volkkari romuutamosta halvalla,kolhittu kylän raitilla tai isommilla teillä,mikäs tuo musta kiuas tuossa oikealla puolella oven yläpuolella?
paavo p. 30.6.2013 10:31 Vastaa lainauksella
Juu, eiköhän tuo pömpeli vänkärin puolella ole ilmastointilaite.
Taitaa olla pojilla liian kuuma suomen kesässä,+20 astetta niin suomipoikaa janotaa, tai vai ainoastaan pitää oluet kylminä.
Pömpeli on tosiaan ilmastointilaite, tuollaisesta laitteesta on käytetty yleisesti nimeä swamp cooler. Moinen hökötys on amerikkalainen, 50- luvulla valmistettu autotarvike jolla oli useitakin valmistajia. Googleen kuvahakuna swamp cooler, niin saa laitteesta selvyyttä.
Maavaran mataluus selittyy paitsi akselistomuutoksilla, myös korkeussäädettävällä ilmajousituksella joten sen puolesta tällainen olisi aivan laillinen peli maamme tieliikenteessä, minimimaavaraksi on laissa määritelty 8 cm, ja minimijoustoksi 2 cm, jousituksen ollessa ala - asennossaan.
Kantri 1.7.2013 16:00 Vastaa lainauksella
Upee ilmestys, mielikuvitusta käytetty enemmän kuin tän sivuston automalleissa keskimääräisesti.
Täs on munaa ja sen takia tukevasti tähtiäkin ja onhan tää hyvin tehtykkin.
Mojova tulkinta "volkkarin" pakusta. Ajovaloumpiot aavistuken muoviset. Lisäksi arveluttaa, mahtuisiko moottori oikeesti noin paljon madalletun tavaratilan lattian alle? Ynnä…Hankaakohan etugummi kuinka pahasti lokariin, varsinkin joustoliikkeessä? Tämmösiä käytännön asioita kannattaa miettiä näitä modeja värkätessä.
:-)
Jaahas, vastaillaan:
Umpiot ovat kotoisin Revellin ´49 Mercurystä ja kuvastavat niitä harvoja uusia osia muuten kulahtaneessa autossa josta ehkä johtuu muovinen tunnelma. Mercuryn umpioita käytin koska sarjassa ei niitä alkujaan ollut, vain tasaiselle alustalle liimattavat linssit olivat mukana.
Moottorissa on kaikki osat paikoillaan, olen siis tarkkaan katsonut kuinka alas lavan lattian voin laskea. Alunperin oli suunnitelmissa tuoda moottorin kromatut imutorvet härskisti lavan lattiasta läpi mutta kun selvisi että lavalle on tulossa tuo lasten kupla, jätin imutorvet laittamatta.
Kuten jo aiemmin mainitsin, autossa on korkeussäädettävä ilmajousitus ( alustasta löytyvät ilmapalkeet ), jätin vain mainitsematta sen seikan että jousitus on edessä laskettu ala - asentoonsa.
" Modeja " eli muutoksia on tässäkin mallissa siis tullut mietittyä tovi jos toinenkin, sehän se on tämän rakentamisen suola : )
Perustelut hyväksytty. Täst mie tykkään, että tekniset yksityiskohdat mietitään (ja mallinnetaan) loppuun asti. HYVÄ!
Juu kaikenmoista viritystä näistäkin on jo nähty mutta Jarkolta (jälleen) jotain uutta. :) Ja toi Volksrodikin istuu täydellisesti tuonne lavalle, upeeta!