Pienoismallit.net

Brewster Buffalo Model 239

Musta Viitonen

24. Hlelv, 4 lentueen päällikön P.E. Soveliuksen nimikko 1940--1942 Special Hobbyn tuotoksena. Oli erittäinn hankala rakennettava. Mikään ei oikein sopinut suoraan mihinkään. Rakensin moottorin ja muut vermeet valmiiksi ja kun sitten ryhdyin sovittelemaan runkopuoliklkaita yhteen, alkoi hillitön jyystäminen huolella tehtyjen osien poistamiseksi. Proxonin konje oli tässä kohta poikaa. No, tuli vihdoin valmista, mutta en oikein ole tulokseen tyytyväinen. Kuluneisuuden esitys taisi mennä överiksi yms…yms.. Laitoin tämän tekeleen kuitenkin tänne sivustolle moitittavaksi/kehuttavaksi. nyt tietty joku antaa 1,5 pojoa tai vielä vähemmän. Ei haittaa..selviän siitäkin. Eri työvaiheita ja maaleja sun muuta en jaksa ryhtyä tässä esittelemään, mutta jos joku haluaa kysellä, vastaan kyllä mieleläni.

Kommentit

Hieman siirtokuvat hopeoivat, mutta kokonaisuutena hieno malli.
Terve Mika! Minä en vieläkään huomaa, mitkä siirtokuvat hopeoivat? Vanhan silmä ei huomaa…
Oletuskuvassa numerot 7,8 ja hieman 3.
Eihän tuo ole hopeointia, rekisteritunnusten ympärillä näkyy sotamaalauksen pohjalla oleva hopeamaali. Hieno kone.
ei ole hopeointia, sieltä paistaa koneen alkuperänen väri alta, joka nyt sattui olemaan tuon hopean/alumiinin värinen..! komia on, seppo!
Auts *tietämätön*
Kyllä renkaihin on levinnyt harmaata,valkoinen peräsi ei ole aivan valkoinen vaan jotain vaalean harmaata on tuossa ylhäällä,sarja numero mennyt pikkaisen pieleen, käsin tehty?BW?78 oikealla puolella ja 78 vasemmalla puolella.Rungon vaalean harmaan ja naamioinin maalaus raja sumuinen? kun oikeasti tervä raja,tuolle pilotille kannattaa antaa lopputili ilmavoimista ei sovi alkuunkaan tuohon kun on ihan eri luokan laatu.Ohjaamon raamit hieman epämääräiset hopea ja joku muu värin maalaukset vai , jollei silmät huijaa.
Seppo pistää toinen toistaan hienompaa mallia harvasen viikko kehiin. Upea on rewsteri. Omaan silmääni näyttäs vasemman puolen hakaristi olevan etukenossa tai sit silmä harittaa :) Kyllä tälle mallille mielellään kaksi pojoa antaa ;)
AJ 27.6.2013 16:28 Vastaa lainauksella
Moi Seppo,

Onpa upea ison skaalan Brewsteri. Rakentava kritiikki on jo annettu edellä, joten kehun nappiin osunutta säistämistä ja kulumaa sekä kokonaisuutta - kyllä nyt pukkaat sarjatulella toinen toistaan upeampia malleja pajaltasi Seppo; hienoa työtä!

Parhain terveisin, AJ
Kokemuksesta tiedän että on todella haastavaa saada kyseisestä sarjasta edes lähes virheetöntä kokonaisuutta.
Ihmettelen vain miksi valmistaja ei näiden vuosien saatossa ole tehnyt sarjaan mitään parannuksia ja korjauksia, vaan jokaisen rakentajan kontolle jää näiden epäkohtien tiedostaminen ja poistaminen, tai sitten ei.

Malli itsessään on kuitenkin erittäin onnistunut- ehkä siiven etureunan ja takarungon värirajoissa voisi olla hieman paranneltavaa ?
Mika Haalahti kirjoitti:
Auts *tietämätön*
Mika, älä välitä, olin juuri laittamassa tarinaa siittä, mutta täällä veljet olikin kerinneet ensin. Kaik hyvin!
Pertti, olet oikiassa, mutta kun olisi pitänyt uusia koko maalaus, niin en enää viitsinyt ryhtyä korjailemaan. Kiitos ihmiset rakentavasta kritiikistä ja tietty kehuista! Nämä mallit jäivät viime vuonna kesken, kun piti hoitaa muutama muu hommeli kuntoon. Vielä muutama ryysteri on tulollaan(CA:n 1:48 skaalan kone, musta kasi) ja pari 1:72 Hasegawan mallia. Sit saap ryysterit riittää!
Eerik, katselehan Stenman/Keskisen kirjoja Brewster I ja II . Niistä selviää moni asia. Renkaisiin ei ole levinnyt harmaata, vaan ne kiiltävät. Hinkkasin niihin Mig:n European Dustia. Kiitos kommentistasi.
Kuten sanoi vanhuksen silmät huijaa vanhaa,onkos kuva otettu ulkona ilta auringon valossa.Kuten sanottu vaikea malli,tulos sopivan kulunut lentävä tynnyri;onkos sudittu pensselillä?Annoitko lentäjälle edes siirron jalkaväkeen ja tuo figurin teko ja maalaus on aivan omaa taidetta,mutta tuo nousu tai hyppy ohjaamon on onnistunut
Eerik! Maalailin sekä pensselillä että pruiskulla ja perusvirheeni oli liian paksu maali. Tämä projekti opetti sekoittamaan maalit oikeammin. En minä lentäjälle lopareita tai siirtoa antanut, tuttu mies. Figut on todella oma taiteenalueensa ja minulla se on vielä pahasti hakusessa, mutta yrittää täytyy…josko se josku olisi paremmin hallussa.
Figuuri on Js-modelsin saksalainen lentäjä, josta piti jotenkin nykertää suomalainen P.E.Sovelius. Kiitos huumorikommenteistasi, joissa on asia takana!
Sorry Eerik, etten huomannut kysymystäsi. Kone on kuvattu! ei maalattu, hemmetti sentään! aamulla n.klo 07:15 alkaen puolisen tuntia kestävän session aikana.
Kyllä huomaa että Seppo handlaa rakennuksen ja viimeistelyn! Maalaus ja vanhennukset ovat sitä mitä pitääkin. Ilmeisesti vihreä ja tumma väri on ruiskulla vai kuinka? Mitä maaleja käytit? Tosi hieno malli jälleen kerran!
Ai helkutti kun on vakuuttavan näköinen ja ilmeikäs malli. Oot Sepi hyvin onnistuntu .Pisteitä en antele, mutta aivan loistava konaisuus on taas tehty!!
Terve Seppo,
Tekemäsi bruusteri on todellista silmänruokaa.
Ei muuta kuin uutta putkeen.
Janne, maalasin camon ruiskulla ja käytin xtracolorin värejä, koska niissä pigmentit on kohillaan. Siis: ensin Tamiyan Flat Aluminum ja päälle xtracolorin Night black ja RAF:n helicopter olive drab. Jari B. Miettisen mallin mukaan muistaakseni.
Janne, Tave ja Kari, kiitos teille kannustavista kommenteistanne!! CA:n Brewster on tulollaan(no huh, huh!) Hyvää kesän jatkoa kaikille!!

Sepe-Susi
Juupajuu - koneen rekkarin numerot 378 on näemmä uskollisesti toteutettu esikuvan mukaisesti - niinpä tuota efektiä saattaa luulla siirtokuvien hopeoimiseksi - vaan sitähän se ei ole, kuten edellä on jo selvennetty.
Olet kyllä kokonaisuutena hienosti selviytynyt hankalasta savotasta - vedän kättä lippaan.
Mulla muhii kaapin kätköissä sama malli! Odottaa vaan sitä suurta inspiraatiota:)
Kokonaisvaikutelma ja tunnelma hyvin realistisen oloinen, mitä ominaisuutta aina arvostan tämän voorumin malleissa korkealle. Siitä hyvä arvosana tähteytykseen. Mutta…duoda…duoda(Nikke Pärmi-lainaus) meiltä pilkunnus…siis viilaajilta ei jää yleensä kommentoimatta pienet(kään) virheet. Mitäs kerrot tuosta antennilangan kiinnityksestä sivuvakaajaan? Entäs moottorin alimmaisen ilmanottoaukon koosta?
Kuluneisuuden, ja ilmavoittomerkintöjen, puolesta malli ajoittuisi vähintään vuoteen 1942. Mustavalkokuvana ja hieman photoshopattuna tämä menisi aidosta. Hyvin realistisen näköinen, tykkään. Tuo kyljen teksti "Wrede" lienee keltainen, kun sen oikeasti pitäisi olla valkoinen. Sehän on toki sarjan valmistajan vika eikä tekijän, ja luultavasti ikävä korjattava.
Pitkään aikaan en ole kommentoinut… Mutta nyt osui meikäläisen PyllyWaltteri-sydämeen! Pientä pilkunviilausta voisi heittää loputtomiin, mutta kokonaisuus ratkaisee!! Ja tämä kokonaisuus on todella hieno. Itse en tuohon 1:32 Brewsteriin ole tutustunut, mutta omakohtaisesti voin sanoa ettei tuo CA:n 1:48 versiokaan rakentajaa helpolla päästä. Hasegawathan saa kyllä hienosti kasaan kun vain vähän boxia ravistelee.
Summasummarum: UPEA
Duoda, duoda…Eemil on huomannut aivan oikein mainitsemansa virheet. Siinä vaiheessa olin jo niinku NIIN kypsää kauraa, etten jaksanut hirveesti fixailla. Tämä on tietty sitä ns."seliseliosastoa ja olen siittä pahoillani. Mitä tulee OTTO WREDE asiaan, niin Keskinen/Stenman Brewster-kirjoissa I ja II, on siellä parikin kuvaa, jossa tämä teksti näkyy oikein hyvin. Wrede on jollain muulla värillä maalattu kuin valkoisella. Veikkasin keltaista. Jossain olen nähnyt noiden ilmanottoaukkojen oikeelliset esitykset, mutten muistanut missä, eikä hermo enää kestänyt.
Olen kiitollinen rakentavista kommenteistanne ja kun joskus alan rakentaa toista samasta lootasta, käytän myös näitä referensseinä. No huh, huh, olipa pitkät sepustukset!!?
Kaikesta huolimatta uskallan toivottaa teille, hyvät lajikumppanit Oikein Hauskaa Kesän jatkoa!!

terv. Seppo
Seppo Valjakka kirjoitti:
Mitä tulee OTTO WREDE asiaan, niin Keskinen/Stenman Brewster-kirjoissa I ja II, on siellä parikin kuvaa, jossa tämä teksti näkyy oikein hyvin. Wrede on jollain muulla värillä maalattu kuin valkoisella. Veikkasin keltaista.
Kari Stenmanin "Kaartinlaivue"-kirjassa on Thierry Dekkerin väripiirros jonka mukaan WREDE-teksti on enemminkin hopeanharmaa kuin valkoinen. Mutta kukapa näistä tietää, varsinkin kun mustavalkokuvista yrittää tehdä värimäärityksiä. Tuo keltainen saattaa olla yhtä lailla oikein.
Jep, Tero, näin se menee. Väripiirrokset on tekijänsä näkemys, joten MV-kuvista täytyy yrittää päätellä jotain. Hopianharmaa on yhtä oikein kuin keltainen, mutta kun dekaali oli valkoinen/keltainen, pääsin helepommalla.
Onnittelut maaliinpääsystä ja hattua päästä! Täysin moitteeton suoritus. Tosiaan, nuo tunnukset olisi saanut maalattua tarkempirajaiseksi maalaamalla ensimmäisenä rungon alumiiniseksi tunnusten kohdalta, sitten siirtikset päälle ja lopuksi mahd. korjailut kaavioväreillä. "Onneksi(?)" tuo rungon etuosa on mahdoton myös sinulla , joten voin olettaa että vika ei johdukkaan itsestäni. Sai kyllä tosiaan veistää ihan urakalla.. Oli jo lähellä onnistumista, mutta loppusuoralla maalausta tiputin koko [email protected]$#@:n lattialle ja nyt saa taas liimailla runkoa yhteen ja kittailla ja maalata ja korjata… :=( 5 points lopputuloksesta, 15 rakentamisesta
Hienon näköinen brewsteri, taidokkaasti vanhennettu ja kulutettu.Taustakuvista plussaa,hyvin elävöittävät kuvat.
Heikki 1.7.2013 20:00 Vastaa lainauksella
Hieno kokonaisuus, hyvin valittu valo ja siten tunnelmalliset kuvat.
Kiitos teillekin Aku, Teppo ja Heikki! Lopputulos on kohtuullinen ottaen huomioon kauhian määrän virheitä, joita mallissa on. Esimerkiksi takarungon oikialla puolella oleva huoltoluukku oli n. 5mm liian edessä. Siis toisin sanoen oikeassa koneessa 32x5mm=160 mm!! #€""%&##@!!
Teppo! Taustalla on Savitaipaleen(kotipaikka) ravirata, joka muistuttaa lentokenttää. Ei siis taustakuva. Jep, jep!
Todella hienosti tehty malli! Vanhentaminen on onnistunut niin hyvin, että näyttää aivan todelliselta.
Seppo Valjakka kirjoitti:
Teppo! Taustalla on Savitaipaleen(kotipaikka) ravirata, joka muistuttaa lentokenttää. Ei siis taustakuva. Jep, jep!
Ahaa, no jokatapauksessa toteutuksesi on pahvia viisaampi voisin todeta näin huumorilla.Harmi,ettei kamera fokusoi myös maisemaa,muttei kuitenkaan vie huomiota pois itse koneesta.Hyvää työtä.
Niin, kyllähän sen maisemankin saisi focusoitua, mutta valotusajat venyis niin pitkiksi, notta kameran tuenta aiheuttaisi ongelmia. Mites se ny meni… maksimaalinen kameran tuenta tuottaa optimaalisen tuloksen… Kiitokset kannustuksestasi!
Tämän mallin vanhennukset näyttävät upeilta. Pidän myös tavasta toistaa esikuvan ominaisuudet mahdollisimman tarkasti, kuten tuo rekisteritunnus. Maalauksessa miellyttää se, että kaikki värit näyttävät "uskottavilta" ja eivät silti muodosta keskenään rajuja kontrasteja. Well done:)
Gee, thanks Antti! Tuohon autenttisuuteen yritän aina päästä, jos on saatavilla referenssikuvia. Siis nimenomaan valokuvia! Väripiirrokset ovat hienoja, mutta niistä saa korkeintaan camon tyylin suurinpiirtein. Kiitos Antti kannustuksestasi!
Ole hyvä vaan:) Vielä piti sanomani, että tuo valo on upea. Se jotenkin vahvistaa sitä mielikuvaa, että kyseessä onkin oikea kone. Keskipäivällä ei saa tällaista jälkeä aikaiseksi.
Jep, jep, se on kuvattu aamuvaloilla n klo 08:15 eteenpäin puolisen tuntia. Kuvaustilannetta tietty helpotti se, että tunnen paikan hyvin. Pidän varsinkin aamuvaloista, mutta iltavalaistuskin on usein hieno. Keskipäivän kova valo ei oikein boreile meikäläiselle.