Pienoismallit.net

LVT-(A)4

Lady Luck is running out of luck

Landing Vehicle Tracked, eli tuttavallisemmin LVT sai alkunsa merijalkaväen luontaisesta tarpeensa saada miehensä maihin, mieluiten vielä rannalle saakka, jotta miehet eivät altistuisi vihollisen tulitukselle kahlatessaan rantavedessä.
LVT:n juuret ovat siviilimarkkinoille tehdyssä, soisille alueille tarkoitetussa pelastusajoneuvossa, alligaattorissa.
Luonnollisesti tämä ajoneuvo sai merijalkaväen huomion heräämään ja niinpä ajanmyöntä onnekas valmistaja huomasi olevansa osa puolustusteollisuutta ja euroopassa alkanut suursota, sekä kiristyvä tilanne Tyynellä valtamerellä takasi tilauksia.
Sotilaskäytössä LVT:stä valmistettiin useita muunnoksia, puhtaasti miehistönkuljetuksesta erilaisiin tulituki versioihin.
Tämä tekemäni aseistettu nelosversio on varustettu 75mm haupitsilla, joka oli tehokas ase linnoitteita ja jalkaväkeä vastaan.
Lisäksi vaunuihin yleensä asennettiin mahdollisuuksien mukaan eri määriä joko raskaita- tai kevyitä konekiväärejä.

Dragonin malli oli tuttuun tapaan ilo rakentaa, tosin jälleen ohjeet jättivät varaa tulkinnoille.
Maalattu pääsääntöisesti Valleon maaleilla, vahvistettuna öljyväreillä.
Lakkaus tehty öljymaalausten suojaamiseen tarjoitetulla sumutteella, johon tykästyin samointein.
Maalaus tehty tuttuun tapaan siveltimillä.

Lady Luckin väijyttäneet japanilaiset ovat varustautuneet niinsanotulla "lunge mine" aseella.
Eli ase oli yksinkertaisesti panssarintorjunta kranaatti joka oli asetettu tangon päähän.
Sotilas iski tangonpäässä olleen kranaatin kohteeseen jolloin ase laukesi.
Mainittakoon, että tämä pst ase kuului itsemurha aseiden kategoriaan.

Kommentit

Kerrassaan maino pikku diorama,mutta tuo kk-12,7mm tornissa on törpön näköinen ja runko kk- ehkä liian pitkä piippu.Acrobaatti -joe on jotenkin hassua seistä tuolla takana ja pitää kiinni kivääristä enpä haluaisi kokeilla vauhdissa tuota.Pistä parempi kk-12,7mm ja siihen ampuja vahtimaan pahoja japseja,ja muutama USMC :n tuonne LVT:N taakse lähisuoja ryhmä,vaikka acrobaati-joe ja john wayne joka tähtää colt 45 noita japseja, gary cooper,james stewart ja paria muuta.Mitäs figuja nuo on ?revellin,escin,.Itse LVT:EN olisit kokeillut jotain naamiointi maalausta tuohon, nyt on liikaa vihreätä koko hommassa ,joka on makuu asia.Luultavasti tuo lunge ase oli tavallinen räjähdys panos,nuo ohkaiset tikut tai tangot olivat sytyttimiä.Tuo japsien väijytys on oiva asetelma yksi nostaa naamiointia ylös toinen yritää paukautaa tuon vaunun toiminta kyvyttömäksi.Esitääkö tämä dio jossain saipanilla tai okinavalla olevaa hommaa
Kiitos kommentista, mielestäni tuo .50 on mielestäni aika hyvä kuvaus esikuvastaan, en tiedä mahtaako se vaihtamalla parantua.
Runko kk:ta en ole oikeasta esikuvasta päässyt mittaamaan, joten luotin tässä asiassa Dragonin näkemykseen.
akrobaatti Joe on huomannut laukeavan ansan, josta syystä on tarrautunut kivääriinsä ja kääntymässä kohti vihollista.
Kokonaisen jälkiväki ryhmän tunkeminen tuohon alustalle, olisi tehnyt siitä mielestäni pikkuisen liian täyteen tungetun oloisen.
Vihreä vaunu vihreässä ympäristössä, eikös se ole jo naamiointia :).
Tiedän kyllä että merijalkaväki käytti erilaisia naamiointi maalauksia, mutta olen siinä uskossa, että suurin osa kalustosta oli maalattu tuohon vihreään. Varsinkin tämän vaunun esikuva oli kokovihreässä asussa.
Mielessäni sijoitin tämän kohtauksen Peleliun saarelle, joka ainakin kuvista päätellen oli vehreä paikka.
Figut ovat sekoitus Milicastia (vaunun miehistö), revelliä (takakannen sotilas) ja Italieria (japanilaiset).

Onneksi noita kasaamattomia malleja vielä riittää, ei ainakaan treenimateriaali ole lopussa kohti täydellistä mallia tarpoessa :)
Oikeassa olet tulisi liian ahtaaksi tuo diorama,olet varmasti nähnyt sen sarjan pacific usmc joka oli tosi hyvä.Katsoppas ja vertaa noita 12,7mm eri valmistajan niin minusta piippu on outo ja ote kahva liian paksu piipun alla .Eipä voi sanoa että hallitset tuon 1/72 sarjan mallit,olisi kiva nähdä muutaman eri LVT/N jotka kulkee vedessä,yhteen osuu, toinen uppoaa,yksi rantautuu ja ukkot loikkaa kyydistä.Diorama jotenkin tarawan suuntaan.Huskaa mallailun jatkoa sinulle ja hyvää juhannusta
Näitä pikku luomuksiasi on kyllä ilo katsella, ovat alustoineen todella hienoja kokonaisuuksia, varsinkin kun huomioi tuon mittakaavan. Minua nuo edellä mainitut aseen olomuoto ja G.I. Joen asento eivät kummemmin häiritse, kun muuten on saatu "korkkarihenkeä" tähän dioon.
Kiitos kommentista :)
Ainahan on varaa parantaa ja siihen pyritäänkin, pitäisi varmaan alkaa käyttämään enemmän noita lisähilppeitä mitä sarjoihin saa.
Korkkarit ja kesä kuuluu yhteen aina :)
SS 20.6.2013 20:54 Vastaa lainauksella
Taas Timolta hieno pieni diorama! Näissä on aina tyyliä, ja tässä on myös mielenkiintoinen tilanne päällä. Hienoa työtä!
Kiitos :)
Näppärä pikkudio. Ei löydy moittimista. Mistä noi figut on? Tulivatko sarjan mukana? Maastokin toimii. Siis, kaikenkaikkiaan onnistunut esitys!!
Kiitoksia kommentista, vaunun miehistö on milicastilta ( www.milicast.com ), takakannen sankari on napattu revellin U.S. Marines paketista ja japanilaiset ovat Italierin WWII Japanese M92 Light Howitzer Gun & 16 Anti-Tank Team setistä.
Virkistävä pikku dioraama. Vaunun eri vihreän sävyt näyttävät onnistuneilta. Oletko tehnyt sen filtteröintitekniikalla vai jollain muulla? Myös maasto on hyvä ja voisi käydä sellaisenaan myös 1/35-mittakaavaan. Oletko tehnyt nuo suuret lehdet itse?
Vaunun päällä seisova solttu on jotenkin "muovisolttumainen", kaksi sisällä istuvaa miestä olisi riittänyt. Itse olisin ehkä laittanut takakannelle varustekasoja ym.
Kiitoksia kommentista. Vaunu on maalattu siveltimillä ja niillä pyrin matkimaan tuota filteröintiä. Paljon eri sävyjä ja niiden pehmentämistä litkutuksilla.
Maasto on suurimmaksi osaksi itsetehtyä tai luontoäidin tarjoamaa :) Suuret lehvät ovat suoraan pihamaalta, tosin lakattuna ja sävytettynä.
Takakannen solttu oli alunperin ideoitu kulkemaan vaunun takana, mutta en saanut sille mielestäni oikein hyvää paikkaa, joten siirto takakannelle tuli siitä johtuen. Soltun halusin mukaan lähinnä draamallisista syistä, halusin että Lady Luckin miehistö kerkeää tajuta, mikä on edessä.
Tavarapakkauksia myös pyörittelin mielessäni, mutta tulin siihen ajatukseen, että jos käytössä on paljon kuivaa sisätilaa, miksi pakkauksia säilytettäisiin ulkona.
SS 22.6.2013 10:22 Vastaa lainauksella
Kertoo paljon dioraman onnistumisesta, se että hyvin on tämä jäänyt päähän kummittelemaan. Tämän inspiroimana olisi tarkoitus väsätä joskus tuosta tynnyristä se LVT-(A) 1-versio. Tuntuu vain olevan kyseistä härpäkettä (Dragon 1/72) vaikea löytää Suomesta. Saa hihkaista jos tietoa mistä löytäisi! :)
Timo hallitsee nämä pienen mittakaavan mallit tyylikkäästi. Dion idea on loistava, ja tykkään itse toteutuksestakin. Vaunu näyttää tosi hyvältä pintakäsittelyineen, eikä figuissakaan ole mitään moittimista. Aikamoinen ase tuo japanilaisten panssarintorjuntaseiväs…
Kiitoksia kommentista.
Japanilaisilla alkoi olla tosiaan pula hyvistä panssarintorjunta aseista, tuo seiväs oli vielä Kohtuullisen hienostunut.
Muistan jossain nähneeni kuvan poteroonsa kaatuneesta japanilaisesta, jolla oli tykistökranaatti sylissään. Ideana oli toimia ihmismiinana ja räjäyttää kranaatti vaunun mennessä yli.
AJ 26.6.2013 16:35 Vastaa lainauksella
Moi Timo,

Myöhäiset kommentit ja kehut erittäin onnistuneesta LVT-(A)4 diosta. Taas on helppoa kompata kehuja yllä - erittäin onnistunut kaikinpuolin! Aihealue on mielenkiintoinen ja idis hyvä, viidakkodiot ovat aina haastavia oli ne sitten kuinka pienimuotoisia tahansa.

Taustoitus on ok, samoin dion figut ja vaunu; hallitset tuon 1/72 pikkuskaalan vaunut ja figut loistavasti, kuten Ari H saman skaalan lekot.

Upea kokonaisuus! Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia kommentista :)
Nyt on tullut tehtyä taas vaunuja sen verran, että pitää kokeilla jotain muuta (ja sen aikana unohtaa nyt opittu:)