Pienoismallit.net

Kolme pientä Fockea

Eli kuinka laadukkaan ja helposti rakennettavan pienoismallin voi pilata…

Olen rakentanut Tamiyan 1/48 Focke-Wulf 190 -mallin kolme kertaa:

A-1 1995
A-2 2011
perustuen A-3 mallisarjaan,

F-8 2010
perustuen F-8 mallisarjaan.

Kaikki mallit ovat istuinvöitä ja paria itsetehtyä osaa lukuunottamatta suoraan laatikosta.Kaupallisten valmiiden siirtokuvien puutteessa konekohtaiset tunnukset on haalittu sieltä täältä ja osittain tehty itse.

Mallit on maalattu xtracolorin emaleilla,päällä humbrolin lakka joka ylläolevassa järjestyksessä on A-1 matta,A-2 satiini ja F-8 jotain siltä väliltä.Vanhennuksia ja säistämistä ei malleissa juurikaan ole.

Mallien pintakäsittely on mitä on mutta ongelman ydin löytyy itse rakennusvaiheesta.Aivan huomaamattani sain A-1:n siipien v-kulman katoamaan lähes kokonaan ja vuosia myöhemmin vahingosta muka viisastuneena liioittelin F-8:n vastaavan lähes bumerangin muotoon.Vasta A-2:n kohdalla tämä asettui kohdilleen ja nuo aiemmat virheet todella näkyy kun mallit ovat vitriinissä vierekkäin!

Eli on sitä joskus tehty muutakin kuin mersuja älkääkä pilatko omia fockejanne..

Mikko

Kommentit

Voi kolme kaunista focke-possua- wulfia,perus siistit ja kauniit,olisiko ollut tyylikäämpi jos olisi ollut erinlaiset naamiointi maalaukset onhan noita valintaa idästä- länteen ja etelästä - pohjoiseen se on vain makuu asia.
Kiitos Eerik!
On tainnut vain puuttua uskallusta kokeilla vaativampia kaavioita tuohon aikaan.Kerkeäähän noita joskus..
Mikko
Tuota, Mikko. Olen pahoillani, mutta ei minun silmääni osu kuin yksi moka: F-1 ns. astumarajat(punaiset) hopeoi hiukan?? Ihan hienothan noi on. Saksalaisten maalauksissa ja esim.värisävyissä tapahtui kaikenlaista sodan loppua kohti, kun alkoi olla puute kaikesta. Hienot mallit! Yhteisarvosana on 4 and that's it!!
Kiitos Seppo!
Joo kyllä ne hopeoi,olet oikeassa.Saksalaisten maalit on kyllä melkoinen suo sävyjen suhteen,varsinkin kun haalistuivat nopeasti ja menettivät kiiltoaan käytössä.Vaikea olla niiden suhteen koskaan ihan oikeassa…tai ihan väärässä
Hittolainen, lipsahti yksi tähti liian vähän. On nää tabletit niin käteviä. Oikeasti malleista ei siis löydy juuri pahaa sanottavaa, varsinkin maalauksesta tulee pelkkiä kehuja. Itse pitäisi kanssa alkaa kasaamaan Tamiyan A3 Fockea, ja tuo maalauksen toteuttaminen pelottaa tosissaan. Miten lienee pensselillä onnistuu tuo rungon kyljen rikkonainen maaliraja?
Voisko joku modi vaikka korjata tuon tähtiasian? Jää mua ainakin hiukan vaivaamaan.
Kiitos Pauli!
Älä sitä tähteä murehdi,ei tämä niin vakavaa ole.Itsellä usein tabletti käytössä eikä tällä kosketusnäytöllä uskalla paljon tähtiä jakaa.
On tuo saksalaisten rikkonainen/pehmeä väriraja ja täplitys varmaan hankala siveltimellä tehdä,itseltä jäis tekemättä. Mutta onneksi tällä palstalla on mallareita jotka ei muuta käytäkkään kuin pensseliä ja tekee sen niin ettei erota ruikulla maalatusta.
Mikko
Piti oikee tarkemmin tähystellä näitä kuvia, ja en valitettavasti löydä näistä mitään huomattavia virheitä. Pintakäsittely ja rakennusjälki on molemmat mun silmiin ihan priimaa. Hienolta näyttävät Focket ja värikaaviot ovat erittäin onnistuneita. Tuo A-2:n nokan pelkistetty petolintu -maalaus on ollut minusta aina tosi vaikuttava ja tyylikäs. Hyvä!
Kiitos Janne!
Ehkä ne virheet näkee itse helpoimmin…
Kyllä tuo kotka vaan sopii focken linjoihin aika saumattomasti eli tyylissä on löytynyt.Ja jollain lailla se symboloi koko luftwaffea ja varsinkin jagdfliegereitä mielestäni
Mikko