Pienoismallit.net

Toyota 88C

TTT-tallin rataohjus

Japanilainen Tom´s Team Toyota (TTT) osallistui kahdella autolla urheiluautojen kuninkuusluokkaan Le Mansin 24-tunnin kestävyysajoissa ensimmäisen kerran vuonna 1988.

Tämän pienoismallin esikuvana ollut kilpuriyksilö tosin ei kisaillut Ranskassa Le Manisssa - vaan Japanissa.

Auton suunnitteli japanilainen Hiro Fujimari. Moottorina oli Toyotan väkivahva 3S-GTM 2100 CC turboahdettu moottori.

TTT:n kilpatallin kuuluisimmat kuskit olivat:

- Hitoshi Ogawa (Japani)
- Paolo Barilla (Italia)
- Masanori Sekiya (Japani)
- Geoff Lees (Iso-Britannia)

Tämä Hasegawan mallisarja on vuodelta 1988 ja tämä oli "iästään huolimatta" erittäin korkeatasoinen - osien yhtensopivuus oli aivan huippuluokkaa.
Tämä oli ns. curbside-mallisarja - mukana ei siis ollut moottoria ja sisuskaluina oli vain ohjaamo kuskin penkkeineen, kojetauluineen ja ohjauspyörineen.

Korin maalasin sisäpuolelta kauttaaltaan Mastonin mattamustalla spraymaalilla - korin ulkopuolen maalasin niinikään spraymaalilla - käytin tässä mainiota Citadelin Skull Whiten mattavalkoista. Korin siniset alueet maalasin Humbrolin emalimaalilla (French Blue nro 25) ja käytin apuna Tamiyan keltaista rajausteippiä. Ennen siirtokuvien kiinnittämistä "päällystin" auton korin pruuttaamalla kynäruiskulla Humbrolin kirkaslakkaa. Siirtokuvien jälkeen suihkin vielä mallin kauttaaltaan Humbrolin satiinilakalla - vältääkseni liiallista kiiltoa. Kaikki yksityiskohdat maalasin siveltimillä Humbrolin emalimaaleja käyttäen.

Tämä japanilaisen TTT:n kilpatallin rataohjus ei koskaan Le Mansin 24-tunnin valtavassa rääkkäyksessä menestynyt voittoon asti, mutta mielestäni auto Minoltan sinivalkoisissa väreissä näytti hienolta - ja Toyota 88 C ansaitsee ehdottomasti paikkansa Le Mans-aiheisten kilpa-autojen pienoismallien kokoelmassa.

Tästä tuli nyt kymmenes 1/24 skaalan malli Le Mans kokoelmaani.
Seuraavaksi kokoelmaan on työn alla Tamiyan 1/24 Sauber-Mercedes C9 vuodelta 1988 (AEG:n sponsoroima "sähkönsininen auto"). Tuossa voi siirtokuvien takia mennä hermo jos toinenkin.

Kommentit

On näköjään sama, minkä aihealueen mallin Raimo tekee, ain onnistuu. Tä? Onk hää taitava mallari? No on, on!!
Uskokaa jo!!
Eihän tätä huonoksi voi sanoa, mutta jotenkin tuo pökötti miellytti silmää enemmän. Tästä jotenkin paistaa muovisuus läpi, en tiedä miksi, liekkö valkoisen pinnan kiroja vai mikä. Mutta onhan tämä taas sen luokan malleja että virheet pitää etsiä ajovalojen suuntauksista(vasen sallitun 1,5% sijaan näyttääkin vain 1% alas päin ja näin häikäisee vastaan tulijoita =D ). Likaisuus miellyttää omaa silmää, monestihan melkein minkä tahansa rata sarjan autot ovat maalissa melko likaisia(jopa formulat) mutta nuo 24h kisan läpikäyneet ovat aika kaukana startin tilanteesta puhtauden suhteen.
Seppo Valjakka kirjoitti:
On näköjään sama, minkä aihealueen mallin Raimo tekee, ain onnistuu. Tä? Onk hää taitava mallari? No on, on!!
Uskokaa jo!!
Äläs nyt liioittele. Omaksi ilokseni teen tätä Le Mans-aiheista kilpurisarjaa. Jos autot miellyttävät katsojan silmää, niin olen toki iloinen.

Sepolle oikein antoisia kesäaikoja!
Toni Redsven kirjoitti:
Tästä jotenkin paistaa muovisuus läpi, en tiedä miksi, liekkö valkoisen pinnan kiroja vai mikä.
Niinpä - kun maalaa valkoisen hiotun muovipinnan valkoisella mattamaalilla - sen jälkeen päällystää sen vielä kirkkaalla lakkakerroksella ja lopulta satiinilla lakkakerroksella, niin en minä ainakaan ymmärrä, että miten muuten muovin voi saada näyttämään muulta kuin muovilta?
Ja eipä sen puoleen, ei tuon alkuperäisen auton pintakaan mitään valkoiseksi maalattua peltiä ollut - kuten varmastikin tiedät.
Kiitos samoin Raimo!!
Ei voi sanoa kuten seppo valjakka sanoi, malli kuin malli on parhasta päästä oli se lentokone,panssari, what-ifiä aina on hyvä ja tosi hyvin maalattu.Noi autothan oli luultavasti keinokuitua tai muuta vastaava materiaalia erttäin ja mahdollisimman kevyt menopeli,tekee kuin mersu lentooon lähti kisoissa.Niin kai se oli ehkä muovia tuo kori,siis muovilta se näyttää.Enpä napise kun en tiedä menopeleistä juuri mitään mutta hyvä se on.
Juu tiedän toki että laitteet on jo tuolloin ollut mahdollisimman kevyttä tavaraa, ei siis mitään pata rautaa. Mutta tarkoitin muovisuudella sitä että jotenkin tuo valkoinen näyttää liian muoviselta, varsinkin jos vertaa muihin autoihin. Väitän yhä että valkoinen on varmasti yksi vaikeimmista väreistä saada näyttämään hyvältä pienoismalleissa. Sama koskee lentokoneita, jos ne on muita kuin valkoisia ne näyttää heti ainakin mun silmään paljon aidommilta. Valkoiset pinnat näyttää lähes poikkeuksetta maalamattomilta ja siksi vaisuilta. En tiedä mistä se johtuu, mutta ilmiö tuntuu korostuvan vaaleissa sävyissä. Ja sehän ei tarkoita että malli olisi huono, se ei vain satu mun silmään(tai kun aikani valitan niin saattaa tavatessa mallikin sattua mun silmään =D ).
Toni Redsven kirjoitti:
Valkoiset pinnat näyttää lähes poikkeuksetta maalamattomilta ja siksi vaisuilta.
Tavallaan samaa mieltä - mutta tavallaan raakasti eri mieltä, koska valkoinen on kuitenkin yksi pääväreistä. Kun minulla aikoinaan 1980-luvun alussa oli 1/1 skaalan valkoinen Toyota Hiace, niin suolattujen teiden/sohjoisen talven jäljiltä tuota valtavankokoista valkoista sämpylää harjalla pestessäni kirosin valkoisen värin alimpaan helvettiin.

Valkoinen siis on väri - mutta perin ikävä väri. Jiihaa!
;-)
eerik oksanen kirjoitti:
Noi autothan oli luultavasti keinokuitua tai muuta vastaava materiaalia erttäin ja mahdollisimman kevyt menopeli,
Eerik on asian ytimessä - kori oli nimenomaan tuota "keinokuitua" - siihen on paha mennä tekemään panssarivaunukalustosta tuttuja kulumisen oirehtimisia ;-)
Olet asian ytimessä raimo, valkoinen on monessa paikassa vallitseva väri ja sinällään jopa kauniskin, kaikkine vivahteineen. Mutta sen ongelmat tulee esiin juuri näissä pienoismalleissa, tai ainakin se tulee selvimmin esiin näissä. Sillä on vaikeaa tehdä ehjää pintaa niin että se näyttää joltain(joltain sanalle mietin synonyymiä tässä tapauksessa ja hyvältä saattaisi olla sellainen), muutamia malleja muistelen nähneeni varsin vaaleina, joku pasi taisi olla? Mutta oliko siinäkin jotain kulumaa tms? Eli kun sen ehjän pinnan rikkoo niin se alkaa näyttämään paremmalta, elävämmältä ja aidommalta(vaikka miten maalattu muovi voisi näyttää aidommalta jos 1:1 vehkeessäkin osa on maalattua muovia…). Tähän ehkä jollain pensseli kädessä syntyneellä saattaa olla jotain kikkoja, kuten valkoisen taittamista jollain sävyllä yms ja ne saattaa toimia, mutta harvoin näkee pienoismallissa sellaista vaaleaa pintaa että se näyttäisi aidolta.
Vai tuleeko ongelma siinä että tasainen vaalea pinta hävittää pinnan muotoja, eli se näyttää ehkä tasaisemmalta kuin oikeasti onkaan? No oli miten oli niin tämä nyt vain on oma näkemys ja se tuntuu tulevan esiin vaaleilla pinnoilla.

Ongelman ehkä havaitsee jos on valkoiseen tai hyvin vaaleaan muoviin tehty auton kori ja katselee sitä ennen mitään maalausta ja vertaa sitä tummempiin sävyihin maalattuun koriin: Maalatussa näkyy enemmän yksityiskohtia tai ei ehkä enempää mutta ne kaikki näkyy helpommin, varsinkin pienellä litkutuksella… Ehkäpä vika on itsessäni, mutta koitan oppia elämään sen kanssa…
On nätti kaara. Erityisesti pidän siitä, että on tuota likaa kerännyt matkan varrelta mukaansa, niinkuin pitkässä kisassa pitääkin. Kliinisen siistit näyttelyautojen mallit kun tuppaavat usein mielestäni olemaan jotenkin vähän tylsiä.
Taattua Raimo-laatua!
Väittäisin, että tämän paremmin ei kisan jälkeistä auton korin likaisuutta voi esittää pienoismallissa.Tämän jälkeen täytyy siirtyä reaalimaailman kuviin.
En kyllä alkuunkaan jaksa ymmärtää puhetta muovimaisuuden paistamisesta läpi.Valkoinen, oikeankin auton, pinta näyttää etenkin puhtaana kaikkea muuta kuin metalliselta. Etenkin, kun valkoinen väri oikeissa autoissa on aina ns. aurinkoväri, eikä siis metallic.Tiedän tämän ihan omasta kokemuksesta, kun aikoinaan toimin autoteollisuuden palveluksessa juuri korituotannon parissa.Tuli siinä useampikin valkoinen auto nähtyä todellisuudessa erillaisissa valaisuolosuhteissa.
Hieno malli taas kerran! Vaikka esikuva onkin Made In Japan, niin täytyy sanoa, että kohtuu tyylikäs kulkine tuon ajan LeMans kilpuriksi on tässä kyseessä. Vielä kun malli on noin siististi rakennettu, täytyy nostaa hattua (Jos sellainen olisi). Omaa silmää olis miellyttänyt ehkä enemmän kisaa ennen oleva puhdas auto, mutta toisaalta kun likaaminen on tehty noin realistisesti, niin käyhän se näinkin. Mitä olet käyttänyt tuohon likaamiseen?
komeasti likaantunut, eikä valkonen lyö yhtään silmille..!
nniemi 18.6.2013 15:05 Vastaa lainauksella
Ihan mukavan näköinen kilpuri. Tosin omaan silmääni juurikin tuo kehuttu säistys tökkii kaikkein eniten. Pölyn määrä ja sävy alkaa viittaamaan hiukan liikaa aavikolla ajettuun kisaan verrattuna todellisuudessa poutasäällä ajettuun asfalttikisaan. Myöskään pölyn tasaisuus ei jotenkin toimi. Eturenkaiden takana ja pakoputken ulostulossa kuvittelisi likaa olevan enemmän kuin muussa kyljessä. Toki täytyy myöntää, että realistisesti säistetyn kilpa-auton tekeminen on varmasti yksi vaikeimpia asioita automallailun osa-alueella.

Mutta joka tapauksessa mallarin taidoissa ei vikaa ole ja hienoa, että joku jaksaa kilpa-autojakin rakentaa.

-Niko
AJ 18.6.2013 16:29 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,

Huh, valkoinen väri on ainakin edellä jo ruodittu a:sta ö:hön, joten eipä sen osalta muuta kommenttia kuin, että hyvin olet onnistunut sen maalaamisessa Toyotan rata-ohjukseen (valkoinen, punainen ja keltainen lienevät niitä vaikeimmin maalattavia värejä???).

Eli näin puretaan homma alkaen maalauksesta, joka on mielestäni onnistunut aivan loistavasti ja säistyksestä (lika), joka on myöskin mielestäni onnistunut. Näin auton likaamisessa kallistun Kallen ensimmäiseksi esiintuomaan näkemykseen; tosin Niko toi asiaan toisen validin näkemyksen. Varmaan joku rata-autoilun asiantuntija osaa sitten sanoa, että kumpi näkemys on realistinen. Realistisesti säistetty rata-auto lienee kyllä automallailun (tai ylipäätään mallailun) vaikeampia osa-alueita, kuten Niko edellä toteaa.

Kokonaisuus on kuitenkin eri näkemyksistä huolimatta ilmeisesti kaikkien kannalta onnistunut ja annan myös ääneni hienosti onnistuneelle automallille. Kuvat ovat tuttua laatua eli erinomaisesti onnistuneet. Mielestäni kaikin puolin onnistunut ja viimeistelty Toyota 88 C rata-automalli jatkoksi jo hienojen rata-automallien joukkoon.

Parhain terveisin, AJ
Niko Lindström kirjoitti:
Mitä olet käyttänyt tuohon likaamiseen?
Se on toteutettu vaalean harmaalla, tumman harmaalla ja mustalla pastelliliitypölyllä. Pölyä on kevyesti harjattu mallin pintaan lattapäisellä siveltimellä ja pumpulipuikon kärjellä.
Käytän brittiläisiä Derwent Pastels liituja.
nniemi kirjoitti:
Pölyn määrä ja sävy alkaa viittaamaan hiukan liikaa aavikolla ajettuun kisaan verrattuna todellisuudessa poutasäällä ajettuun asfalttikisaan.
Le Mansin 24-tunnin kestävyyskisoissa harvemmin päästään ajamaan asfaltilla poutasäässä koko vuorokauden ajan - jos tuon 24 tunnin aikana ei satu sadetta kohdalle, niin ainakin yöllä ja aamulla asfaltin pinnassa on kosteutta ja kesäyön kastetta ym. epäpuhtauksia.
nniemi 19.6.2013 07:41 Vastaa lainauksella
Raimo Leino kirjoitti:
Le Mansin 24-tunnin kestävyyskisoissa harvemmin päästään ajamaan asfaltilla poutasäässä koko vuorokauden ajan - jos tuon 24 tunnin aikana ei satu sadetta kohdalle, niin ainakin yöllä ja aamulla asfaltin pinnassa on kosteutta ja kesäyön kastetta ym. epäpuhtauksia.
Varmasti on näinkin. Kommenttini perustui lähinnä muistikuviin 1988 voittaneiden Jaguarien maaliintulokuvista, joissa autot näyttävät lähinnä puhtailta. Eivät ne tietenkään puhtaita ole, mutta yleisfiilis on huomattavasti puhtaampi, kuin mitä tässä mallissa on. Tietenkään kyseessä ei ole sama autokunta, mutta yleisesti ottaen likaantumisasten maaliintulleissa autoissa lienee samaa luokkaa. Kuivalla kelillä suurin osa likaantumisesta johtuu jarrupölystä, pakokaasusta ja renkaista irronneesta kumista, jotka eivät tee auton kyljestä tasaisen mattaa, vaan esimerkiksi vanteet tummuvat, pakoputkien takana on yleensä selkeät vanat ja likaantuminen on tummempaa alareunoissa sekä lokasuojien takareunoissa

-Niko
Hieno malli jälleen ja tuo valkoinen on todella vaikea toteuttaa aidon oloisesti. Oikeissa autoissa on myös tuota movimaisuutta maaluksessa. Niin jos jotain haluaa kritisoida niin auto taitaa esittää jonkun muun kisan konfiguraatiota kuin LeMans:n. Siellä on ollut erillaiset vanteet käytössä ja jäähdyttimen aukko on erillainen. Niin ja tuo alaosan sininen pitäisi olla vaaleampi sininen, vai johtuuko vain valaistuksesta?

Niin turhista kitisen :-) Hieno malli!
Vesa Jussila kirjoitti:
Niin jos jotain haluaa kritisoida niin auto taitaa esittää jonkun muun kisan konfiguraatiota kuin LeMans:n. Siellä on ollut erillaiset vanteet käytössä ja jäähdyttimen aukko on erillainen. Niin ja tuo alaosan sininen pitäisi olla vaaleampi sininen, vai johtuuko vain valaistuksesta?
Et sinä turhista kitise - malli tosiaan esittää Japanissa urheiluautojen kuninkuusluokassa esiintynyttä yksilöä - enpä tajunnut tuota erikseen esittelytekstissä eritellä.
Ja alaosan sinisen värin todella pitäisi olla vaaleampi - se oikea sininen väri näkyy Minoltan sinisissä "pallukoissa"
Jos taustatieto vielä kiinnostaa niin Toyota 88C oli suunniteltu puhtaalta pöydältä ja mallit 89C & 90C pohjautuivat tähän suunnitteluun. Modifiointi on siis tuosta sarjasta mahdollista. LeMansin kisassa kaudella -88 teamin auto ajoi aika-ajoissa peräti kuudenneksi. Hyvä aika-ajo johtui vielä kehitysvaiheessa olevasta moottorista jota käytettiin vain toisessa autossa numero 36. Moottori vaihdettiin luotettavampaan ja vähemmän polttoainetta kulttavaan itse kisaan. Ja LeMansissa jouduttiin käyttämään matalampaa puristusta moottorissa johtuen kisaan toimitetusta pienempi oktaanisesta polttoaineesta. Molemmat autot selviytyivät kisasta ja tulivat sijoille 12 ja 24.

Ainoa toinen kisa johon vuoden -88 autot osallistuivat oli Fujin 1000Km. Tuohon aikaan oli yleistä japanilaisten tallien keskuudessa etta osallistuttiin vain LeMansin ja MM-sarjan kotikisaan. Tastä johtuen FIA otti käyttöön säännön joka pakotti tallit osallistumaan koko sarjaan.

Kun Raimo mainitsi tekstissään tunnetut kuskit. Toyotan toista autoa numero 37 ajoi Tiff Needell. Eli nykyisin tuttu mies Top Gearista ja Fifth Gearista.

Ja niille joita kiinnostaa mitä tapahtuu tänä viikonloppuna: lemanslive.com
Vesa Jussila kirjoitti:
Kun Raimo mainitsi tekstissään tunnetut kuskit. Toyotan toista autoa numero 37 ajoi Tiff Needell. Eli nykyisin tuttu mies Top Gearista ja Fifth Gearista.
Tiff Needell - enpäs tuotakaan ollut huomannut - kiitokset huomautuksesta!

By the way - onko sinulla Vesa tiedossa joitakin ERITYISEN (Wunderbar) hyviä linkkejä aiheesta Sauber-Mercedes C9 1988?
On nimittäin just nyt työn alla tuosta rataohjuksesta Tamiyan 1/24 malli.
Huomenta Raimo,

On linkkeja ja ja voin scannata muuta materiaalia. Laitan viestiä tulemaan, niin ei sotketa tätä ketjua enempää.

t. Vesa
paavo p. 20.6.2013 20:49 Vastaa lainauksella
Oikein hieno ja mielenkiintoinen c-ryhmäläinen, mutt millose Rami rupiaa tekkeen vormuloita ;-) ?
paavo p. kirjoitti:
Oikein hieno ja mielenkiintoinen c-ryhmäläinen, mutt millose Rami rupiaa tekkeen vormuloita ;-) ?
Rami on tehnyt formuloita jo useitakin 1/20 skaalassa - kuvat löytyvät tuolta minun kuvakansiostani - jos ihan oikeasti kiinnostaa.
paavo p. 23.6.2013 17:36 Vastaa lainauksella
Raimo Leino kirjoitti:
paavo p. kirjoitti:
Oikein hieno ja mielenkiintoinen c-ryhmäläinen, mutt millose Rami rupiaa tekkeen vormuloita ;-) ?
Rami on tehnyt formuloita jo useitakin 1/20 skaalassa - kuvat löytyvät tuolta minun kuvakansiostani - jos ihan oikeasti kiinnostaa.
Oonpa kyllä nähäny ja hyviä on :-) .
Onneks olkoon Raimo ansaitusta Viikon Malli noteerauksesta!!!
Seppo Valjakka kirjoitti:
Onneks olkoon Raimo ansaitusta Viikon Malli noteerauksesta!!!
Kiitos. Olen kyllä tällä hetkellä pahasti hurahtanut näihin Le Mans-aiheisiin urheiluautojen mallisarjaoihin. Vakaa aikomukseni oli seuraavaksi aloittaa lentokoneen pienoismalli (Howard Hughesin Spruce Goose oudommassa skaalassa 1/200), mutta niinhän siinä kävi, että taas on työpöydällä 1/24 skaalan urheiluauto - nyt on vuorossa Le Mansin voittaja vuodelta 1969 - Ford GT40 MkI. Tosin tuon mallin ohessa työpöydällä maleksii ns. maalinkuivumismallina 1/72 lentokone - Hawker Monsoon.