Pienoismallit.net

Banzai!

Salomonin saarilla Japanilaisten banzai hyökkäys Jenkkien asemiin.

MasterBoxin bloody atoll sarjan 1 ja 3 laatikot. Harmillisesti upseerin miekka oli mennyt jo laatikossa poikki. Alusta tehty finfoamille ja kasvillisuus paperista ja tekokukan lehdistä. Pohjalle sirotteli 3 erin väristä static grassia. Puron veden tein Johnssonin kirkasvahalla.

Kommentit

Hauska dio jenkki sven dufva huitoo garand kiväärillä japseja jotka ovat liian kaukana,olisi pitänyt laitaa tuo japsi johon osui ihan lähelle niin vaikutus olisi todempi nyt se huitoo ilmaa ja mosquitoja.Nuo vihreät suorakaiteisen paperiset muotoiset tagliatellit antaa töpön tunteen maassa ja varsikin kypärässä,isot paperi kasvit hyvin onnistuneita.On tuo jenkien asema aika surkea,pieni syvänne vain,olisi laittanut puunrunkoa muuta suojaa noille svenin kavereille.Toinen asia katanan terä näkyy hyvin että on korjattu,uusi terä scratsista tai katana tuppeen ja nambu pistooli käteen.Maasto on hyvän kostean tunnelman,kyllä se myös vaatisi yhden jenkkin haavoitumisen tai osuman saanena,aina se toinen puoli on osuman saanut siis (american's heros stand up, and not running away,and singing where are heros of free world and yellow citron's go to hell)PS kuten TIM BURTONIN MARS ATTACKS : missä on stars and stripes lippu pojilla aiiaiaaii tärkeä asia propaganda toimistolle. vain oma näkemys
Hieno on, kun ottaa viidakon diopohjaksi siitä jo muutama tähti. On muuten haastava toteuttaa kasveja on ;) Hienosti olet saanut vangittua todellisen tuntuisen tapahtuman, epätoivoinen banzaihyökkäys oli liiankin tuttu monelle merijalkaväenveteraanille.
Hyvä dio. Eerik jo tuossa luetteli parannusehdotuksia, joista osassa olen samaa mieltä. Hienoa kuitenkin että olet saanut valmista. Itsellä tuppaa vain kaikki jäädä "vaiheeseen", joten mitään ei saa valmiiksi. Pojoja:
AJ 18.6.2013 17:30 Vastaa lainauksella
Moi Jani,

Tosi vaikean aihealueen olet valinnut, nimittäin viidakon; aihealue itsessään on hieno ja haastava. Diossasi on paljon hyvää ja jotain parannettavaakin. En ole figumallari, mutta osannen sanoa jotain figuista…Master Boxin figut vaikuttavat laadukkailta ja hyvin olet onnistunut niiden maalamisessa, jonkun verran lisää varjostusta, sävytystä ja "säistystä" figujen vaatteisiin ja naamoihin hieman hien ja kuumuuden tuomaa kontrastia.

Alusta on periaatetasolla ok, Eerikin parannusehdotukset yllä ovat hyvät ja puron näkyvyyttä kannattaisi korostaa (kasveja pois tieltä). Kuten Joni edellä sanoo diopohjana viidakosta tulee extraa - jo pelkästään äärimmäisen haastavuuden takia.

Asetelma sinällään on hyvä, kenties figut jopa lähemmäksi toisiaan lähitaistelussa - viidakkosota oli yleensä armotonta ja raakaa lähitaistelua. Dynaamisuutta diossa kyllä piisaa ja se on vain hyvää…näin pitääkin. Japaninlippu on mainio detaili pistimessä. Jonkin verran viilausta, kts. Eerikin ehdotukset, niin eiköhän se ole siinä.

Äärimmäisen vaikea dioaihe - plussaa jo pelkästä dion tekemisestä; mikäli aihealueen kirjat kiinnostavat, mielestäni parhaat viidakkosodankäynnin kirjat ovat nämä www.amazon.com/The-Jungle-Neutral-Soldiers-Two-Year/dp/1592281079, www.amazon.com/Selous-Scouts-Top-secret-war/dp/0620057718, www.amazon.com…dp/B0010KYWPS/ref=sr_1_11?s=books&ie=UTF8&qid=1371565454&sr=1-11, www.amazon.com/Marine-Sniper-93-Confirmed-Kills/dp/0425103552 ja www.amazon.com/The-Green-Berets-Robin-Moore/dp/0312984928

Parhain terveisin, AJ