Pienoismallit.net

Brockenhexe

Messerschmitt Bf 109 G-2 Salmijärvellä alkusyksystä 1943.Yksikkö Stab II./JG 5 ja ohjaaja Oblt Gunther Schwanecke.
Kone näytti olleen useampaan kertaan yli/paikkamaalattu eikä alkuperäisestä naamiokaaviosta näkynyt merkkiäkään.Kansallisuustunnukset ja yksikkötunnukset olivat nekin osittain olleet maaliruiskun hyökkäyksen kohteena ja pienet ohjetekstit loistivat poissaolollaan.

Tarkoitus oli lähinnä palautella maalaustaitoja ja kokeilla joitain säistysmenetelmiä joten muutamaa itse tehtyä lisäosaa ja eduardin etsivöitä lukuunottamatta mersu pullahti maailmaan suoraan laatikosta.
Maaleina xtracolor ja sotkuina migin ja vallejon washit.Siirtokuvat johnsonin päälle kagerolta ja päällä humbrolin mattalakka.
Ikävä yllätys oli kun muutamassa kohdassa mr surfacer 500:lla kitatut urat "sulivat" takaisin näkyviin xtracolorin alla,ohenteena käytän apteekkibensaa.Liekö muille käynyt näin?

Valokuvaus oli haasteellista antennilangan vuoksi ja se johtuu materiaalin eli luonnonhiuksen reagoinnista ilmankosteuteen.Ulkona kuvatessa vain ensimmäisissä kuvissa hius on kireänä ja alkaa sitten venyä kiristyäkseen jälleen sisätiloissa.

Osittain olen tulokseen tyytyväinen,osittain vanhennus meni yli.Enkä tiedä olisiko aavistuksen satiinipintainen kone sittenkin realistisempi..Maalipinnan elävöittäminen eri sävyillä meni myös metsään tai ainakin ojaan kun mattalakka söi kontrastit liian hanakasti.

Ja hyppäsiväthän nuo jarrunesteputket sitten kuitenkin kuvassa silmille,täytyy sotkea ne jälkikäteen.

Että tällainen noita-akka jäämeren rannalta

Kommentit

Mallihan on todella näyttävä! Mielenkiintoinen maastokuvio jonka olet onnistunut mallintamaan hyvin. En ole aikaisemmin törmännyt näin tukkoon maalattuun kuvioon. Maalaus ja kasaus on hallinnassa. Niissä ei ole mitään vikaa.

Lisäksi olet huomannut detailjoida pikkukohteita jotka jää mallareilta yleensä huomaamatta kuten: Kk-piiput porattu auki, jarruletkut, ohjaamon bensaletku, antennilangan insulaattorit, vanteiden vrt kumien eri sävyisyys jne. jne.

Bravo! Mielenkiinnolla odotan mitä seuraavaksi tuot esille.
Kiitos Antti!
Taitaa jatkossakin pukata luftwaffen hävittäjiä kun niihin olen koko ikäni ollut hiukan koukussa..
Ehkäpä se jonkun mielestä on vähän tylsää,mutta kyllä joka kone vaan kovin erilaiselta näyttää kiitos loppumattomien maalaus- ja merkintävaihtoehtojen.
Malleja tehdessäni etsin valokuvan koneesta ja lentäjästä,lentäjän nimen ja tiedon ajankohdasta ja paikasta.Ahdasmielistä ja käy kukkaron päälle kirjaston kasvaessa..mutta silti mukavaa!Sen takia nuo alustat ja figut,dioiksi niitä ei ole edes tarkoitettu
Mikko
Nam!Siitähän tuli hemmetin hieno!Itse olisin laittanut tuohon vielä spinneri spiraalin,joka oli koneessa myöhemmässä vaiheessa.Maku asioitahan nämä :)
oikein mersu namu,erikoinen naamioiti maalaus varmasti moneen kertaan lisätty eri värejä.Ei niin mitään napinaa moisesta namusta,pilottista ja alustasta plussaa,olisi kiva nähdä kuva figuri pilotista?Kyllä noi luftwaffen koneet itseäkin kakarana kiinnosti, airfixin, revellin, frogin silloin viime vuosisadan puolivälin jälkeen
Thank You Harry,
eipä ollut kaukana etten spinnua spiraalilla varustanut..ja huomaa se iänikuinen antennilanka;-)!!
Kiitos Eerik!
Joo kyllähän tuota on kovasti eri väreillä pöllytetty,sävythän on toki vähän arvailua.Epäilen hiukan että on ex-JG 54 koneita ja mutta ei sitä kuvista voinut varmaksi päätellä.Pakko korjailla figua jos meinaa siitä kuvan laittaa tai vähän edes noeta naamaa.
Mikko
Ja täytyy sanoa että kuvat on aivan liian siniset johtuen tod näk kameran valkotasapainon säädöistä.Yläpinnalla on ihan perus RLM 75,sama maali kuin mt-201:ssä ja vierekkäin vertailtuna sävy on yks yhteen.Pitäis vissiin lukea kameran käyttöohje.
Mikko
Oikein komea mersu! Kasaus ja maalaus hyvin hanskassa. Suosittelen antennilankana EZ-Linen venyvää lankaa. Sitä saa kahtena eri paksuutena ja toimii tosi hyvin. Pinteleen hyvin maalattu!!! P.S Jos sinun kamerassasi on mahdollista laittaa automaattinen valkotasapainon säätö, niin suosittelen käyttää sitä. Kaiken kaikkiaan ulkona luonnonvalossa tulee parasta jälkeä!!
terv. Seppo-Vaari
Kiitos Seppo!
Kiva kuulla että tykkäät maalauksesta,ei mennyt näet purkkiin ihan ensimmäisellä otolla ja itse näkee vaan ne kohdat jotka on väärin..
Täytyy kokeilla sitä ez- linea,itseasiassa ostinkin sitä tampereen harrasteesta joku aika sitten.
Noista kuvista vielä että mahtaako vaikuttaa kun mt-201 kuvattiin kirkkaalla ja tämä pilvisellä kelillä?
Mikko
JJ Hilska 17.6.2013 15:10 Vastaa lainauksella
Hieno suoritus. Työn jälkeä on upea tarkastella. Ekstra hatunnosto tulee Suomi-aiheesta. Mitä opuksia yms. muuten käytit referensseinä.
Kiitos JJ!
Nämä jäämeren rintaman vekottimet ovat itselleni ihan ykkösiä mielenkiinnoltaan,varsinkin JG 5.
Tästä koneesta löytyy kuvia Eric Mombeekin neliosaisesta kirjasarjasta Eismeerjäger osasta 3 ja ihan hyvä profiilipiirros + dekaalit Kageron topcolors 28 läpyskästä kolmeenkin eri mittakaavaan
Mikko
Kyllä se valkotasapainon automaattinen säätö kannattaa pitää aina päällä. Onkos Mikolla Photoshop tai joku muu kuvankäsittelysofta? On helppo korjata rajausta ja valotusta jollain ohjelmalla. Huonosti onnistuneesta kuvasta ei kuitenkaan hyvää saa millään ohjelmalla!!
Jep, maalaus on mielestäni oikein onnistunut
Täytyy tutustua kameran sielunelämään,tyttäreltä lainasin ja manuaali tietysti hukassa.Jospa netistä löytyy..
Ei ole mitään kuvankäsittelyohjelmaa,jalusta sensijaan on vaikken sitä noissa kuvissa käyttänytkään.Mun valokuvaustaidot on mallia diafilmi
AJ 18.6.2013 14:56 Vastaa lainauksella
Moi Mikko,

Hyviä Mersuja pukkaa sinulta pienoismallipajalta, helppoa kompata kehuja yllä. Erittäin hieno ja upea Oblt Gunther Schwanecken Bf 109 G -2!

Bf 109 on esteettisesti kaunis leko ja Mersu-mallisi tuovat näyttävästi Bf 109:n kauneuden esille. Teet aivan ässä-Mersuja, etenkin kun Mersut eivät ole helpoimpia mallattavia. Kaikki oleellinen on jo sanottu kehujen osalta paitsi alustan kehuminen - alusta on just eikä melkein sopiva Mersullesi; täydentää kokonaisuutta.

Ei muuta kuin lisää tälläisiä loisto-Mersuja, näitä katselee mielellään.
Kiitos AJ!
Olen samaa mieltä mersujen kauneudesta ja toisaalta ne kyllä näyttää myös ihan sotakoneilta aggressiivisuuden lisääntyessä jokaisen myöhemmän alatyypin kohdalla.Kiva niitä on väsätä!
Mikko
Ihan silmät pyöreänä katson näitä Järvisen Mersuja…Itellä on Mersu-rojekti vaiheessa..olen pohjamaalit jo vetänyt.Järvinen on iso apu ollut mulle uudelleenherättämäni mallarin uralla…Antanut viisaita neuvoja…
täydet tähdet annan …vai oliko se "neljä puol"…kommentin kanssa saan tähdittää sen uudestaan täyteen…
no täydet viisi vaikka lukeekin "neljä puol"
Kiitos Jukka,
jotakin oppii tekemään kun vaan väsää sitkeästi..
Toki erikoistuminen johonkin aihepiiriin auttaa ja katsotaan kuinka viittä vaille valmis ensimmäinen panssarimallini kerää kritiikkiä jatkossa. .. :-)
Mikko