Pienoismallit.net

M3A2

Puolitela

Tällainen Tamiyan sarja valikoitui tähän OOB-ryhmärakenteluun. En tunne jenkkien kirjain- ja numerologiaa niin syvällisesti, että tietäisin, miksi nykyaikainen M3A2 on jotain ihan muuta kuin tämä ison kahakan puolitela. Luulisi vapaita kirjain- ja numeroyhdistelmiä riittävän vielä vuosiksi.

OOB-tyyliin mitään ei ole lisätty laatikon ulkopuolelta, paitsi "jonkun" verran maaleja ja muita pintakäsittelyaineita. Tässä oli ajatuksena kokeilla Michael Rinaldin kirjoissaan esittelemää tapaa toteuttaa olive drab ja chippaukset siihen. Eli pohjalle tuli Tamiyan olive drabi ja päälle Lifecolorin paria haaleampaa olive drabia. Tästä olisi sitten Tamiyan ohenteeseen kostutetulla siveltimellä pitänyt saada aikaiseksi kivat chippaukset. No, ei onnistunut.

Monta ylimaalausta en viitsinyt tehdä enkä maalinpoistoonkaan ryhtynyt, koska etukäteen maalattu sisusta oli mielestäni riittävän ok ja se ei olisi pitänyt Pensselipesusta. Jotain muuta samalta herralta piti sitten vielä kokeilla, ja se oli mutakerrosten rakentelu pigmenteistä. Kiinnitysaineena on käytetty Tamiyan keltakorkkista. Vaikutti ainakin paikoitellen toimivalta. Kuvausalustalla näkyy irtopigmenttiä telojen alapinnoilta, jonne en kiinnitettä käyttänyt.

Rakentelu melko iisiä ja helppoa, tosin yllättävän paljon hymykuoppaa ja muuta ei asiaan kuuluvaa löytyi tästä melko iäkkäästä sarjasta. Lokasuojille ja tavaratelineille tarkoitetut nyytit jätin lopputuloksesta pois, koska ne eivät jotenkin ruvenneet istumaan paikoilleen. Näyttivät kököiltä. Pidetään oletustilanteena, että ajoneuvo on palannut tehtävältä ja ukot ovat häipyneet kamppeineen.

Kommentit

Hyvin onnistunut vanha Tamiya OOB
Noh kyllä on hyvän näköinen half-track M3A2,juuri sopivasti säisty ei liikaa eikä liian vähän.Olisko tuossa neljännessä kuvassa etu-pyörä hieman vinossa,myöhemmin korjattu,kyllä vanhastakin saa näyttävän mallin.Jotain varusteita ja muuta roinaa olisi hyvä lisätä plus ryhmä GI hurja joukko (wild butch)ärjyt ilmeet ja raskas aseistus,ja vaikka piratti lippu nokalle?
jukka fw 13.6.2013 19:47 Vastaa lainauksella
Mikä toi rumpu tos keulas on?
jukka fw kirjoitti:
Mikä toi rumpu tos keulas on?
Auttaa ojien ylityksessä;ei tökkää vastapenkkaan.

--Esa
jukka fw 13.6.2013 22:10 Vastaa lainauksella
Aaa, okei!
AJ 13.6.2013 22:43 Vastaa lainauksella
Moi Petri,

Oiva M3A2 puolitela Tamiyan vanhasta sarjasta, Minulla on sama värkki viimeistelyä vailla valmiina, tosin muokattuna Israelin käyttämäksi dioa varten. Sinänsä korkeasta iästä huolimatta Tamiyan M3A2 puolitelasta saa ihan ok kulkuvälineen, kun näkee hieman vaivaa - toki Dragonin vastaava uudempi on sitten jo melkoisesti parempi.

Onnistunut puolitela joka tapauksessa. Parhain terveisin, AJ
Oikein messevä puolitela. KK:n piiputkin porattu auki. Säistäminen mallikasta, ei liikaa eikä liian vähän. olisin kaivannut edes yhtä figua, mutta OOB ei vissiin salli, ellei laatikossa sellaista ole. Multo bene!!
Petri Lyy 14.6.2013 07:40 Vastaa lainauksella
Kiitosta kommenteista

Etupyörät ovat kääntyvät ja nuljuvat mallia asetellessa. Chamber- ja caster-kulmat ovat Tamiyan säätämät :)

Varusteet jäivät pois kyydistä kun en saanut niitä asettumaan mitenkään luonnollisesti. Paketissa tuli toki figuureita mukana, mutta ne eivät ole oikein ominta alaani. Huonoilla figuilla voi myös pilata paljon.

Oob-säännöistä en ole 100-varma, onko kaikki pakko käyttää. Ovenkahvat olisi kannattanut vaihtaa, mutta kun toosassa ei ollut metallilankaa… Etelävaltioiden lippu konepellillä olisi räyhäkäs, mutta se ei kuulunut paketointiin.

Etupäässä olevan telarullan olisin itsekin arvioinut olevan eräänlainen apupyörä juurikin kaivantojen ylityksiä varten. Varmaa tietoa ei ollut, kiitos vastauksesta.
Vaikka nämä liittoutuneiden vehkeet ei ole oikein meikäläisen kuppi teetä niin kyllähän tämä varsin hieno puolitela on, ja erityisesti kun laite on OOB.
Voisiko ylhältä saa valokuvan kuljetus tilasta,noi oven kahvat voi vieläkin vaihtaa ja jos miellytää niin laita rebel lippu jälkeenpäin+ saksalaiset kypärät ajovaloihin, tosiaan niin se on että hyvän mallin voi hyvin pilata huonoilla figuilla.
Petri Lyy 14.6.2013 14:00 Vastaa lainauksella
Ja kiitos taas komenteista

Minuakin kyllä kiehtovat enemmän german gray, dunkell gelb, rot braun ja muut akselivaltojen värit, mutta hyvä näitä vihreitäkin on välillä tehdä.

Malli tuli hankittua hlj.comin ale:sta pari vuotta sitten, kun halvalla sai. Halvalla ei saanut paljon mitään, mutta jos tuosta nyt vielä rupeaisi kahvoja vaihtelemaan (lavan reunustan kiinnikkeet myös), koko maalausoperaatio menisi uusiksi. Ajatus oli että OOB ja sellaisena kuin se on.

Ylävinkkelistä otetut kuvat taisivat kaikki tärähtää, en saa kameran jalustaa sopivaan asentoon ja käsivaralta kuvat eivät onnistu. Täytyy katsoa, mitä löytyy. Studio on tältä erää taas purettu.
Erittäin realistinen toteutus,värit ja säistys hellii silmää.
Lienee makuasia,mutta aseet voisivat olla aavistuksen kiiltävämmät?Luonnollisen sinistyksen jäljittely on kyllä ainakin itselleni lähes ylipääsemättömän vaikeaa.
Jotenkin kivan härski,mutta silti tyylikkään hillitty vekotin!
Petri Lyy 14.6.2013 14:57 Vastaa lainauksella
Kiitosta kommentista

Jostain lentokonemallareiden lehdestä luin, että kk:n piipput kannattaa vetäistä nato blackilla tai vastaavalla hyvin tummalla harmaalla. Lehtijutun tekijä raaputti lyijäriä ja töpötteli näin saamaansa pigmenttiä päälle.

Käytin muuten samaa reseptiä, paitsi että hinkkasin maalattuja putkia grafiitilla. Ei ne kyllä luonnossakaan oikein kiillä tai sinistele, mutta resepti on vielä kehittelyasteella. Mattamaali pitäisi tietty vaihtaa kiiltävään tai ehkä joku puolihimmeä lakka ennen grafiittia. Pikkuosissa tulee joskus säästettyä aikaa.

Tässä tapauksessa se viimeinen "kevyt" buff-suihkaisu oli ehkä liikaa :)
AJ 14.6.2013 19:20 Vastaa lainauksella
Moi,

Noista aseista sen verran, että WWII:ssa saku-aseet olivat pääsäätöisesti lipeämustattuja (ns. sinistettujä) ja jenkki-aseet puolestaan parkeroituja (ns. perinteisesti mustattuja); toki saku-aseitakin parkeroitiin ja jenkkiaseita myöskin lipeämustattiin.

Ohessa linkki lyheen suomenkieliseen opastusartikkeliin, joka tiivistänee parkeroinnin ja lipeämustauksen erot ja selvittänee värierot: timo.santerihapponen.net/mustaus/

Toivottavasti auttaa. Parhain terveisin, AJ
Oikein komea puolitela kuormuri. Pintakäsittely on kyllä kohdillaan, mudat ja pölyt sopivasti eikä ole mennyt yli tuo säistys. Kyllä laatikostakin saa suoraan kasattua nätin mallin.
SS 4.8.2013 17:43 Vastaa lainauksella
Erittäin hyvä kokonaisuus mielenkiintoisesta puolitela härvelistä. Pintakäsittely pölytyksineen just eikä melkein.