Pienoismallit.net

Hawker Typhoon Mk.IB

Tankbuster

Brittiläisen Sydney Cammin suunnittelema Hawker Typhoon oli alunperin tarkoitettu kuudella siipikonekiväärillä varustettuna hävittäjänä Hawker Hurricanen seuraajaksi. Alkusarjan Typhooneissa esiintyi kuitenkin paljon ongelmia koneen moottorissa ja aerodynamiikassa. Kone oli raskas ja alitehoinen, jos se joutui taisteluun korkealla.
Typhoonin hienot ominaisuudet tulivat parhaiten esiin matalalla lennettäessä ja maakohteita tuhottaessa.

Erityisen tehokkaiksi saksalaisten panssarivaunuja vastaan hyökätessä osoittautuivat Typhoonien 27-kiloiset raketit (jokainen kone oli aseistettu kahdeksalla raketilla).

Kun liittoutuneiden suuri maihinnousu "D-Day" Britannian tukikohdista Englannin kanaalin yli Saksan miehittämään Ranskaan koitti 6.6.1944, niin Hawker Typhoonit olivat erittäin tärkeässä osassa. Jo heti maihinnousun alussa aamuyöstä lähtien 26 ärhäkkää Typhoon-laivuetta suoritti kanaalin yli kymmeniä saksalaisten maakohteiden tuhoamislentoja.

Typhoon-hävittäjien jälkeensä jättämää tuhoa kuvasi esim. eräs. kanadalainen reportteri näin (ote Antony Beevorin teoksesta Normandia 1944):
- palaneita panssarivaunuja ja muita tuhottuja ajoneuvoja kilometritolkulla - kaikki tiet täynnä tuhottua saksalaista terästä, kaikki risteykset tukossa samasta syystä. Kauhea palaneiden ihmisten ja hevosten haju täyttää ilman - kuolleita saksalaisia sotilaita on teillä, pelloilla ja ojissa sadoittain.

Brittien ja amerikkalaisten auraustraktoreilla oli kova työ raivata omien etenevien joukkojen edestä tiet vapaaksi Typhoonien suorittaman teurastuksen jäljiltä.

Hurricane-hävittäjän seuraajaksi alunperin suunniteltu Typhoon siis löysi lopulta sen oman tehtävänsä maakohteiden tuhoajana.
Melko pian tuon Normandian maihinnousun jälkeen Typhoonit korvattiin laivueissa kehitetymmällä Hawker Tempestillä.

Typhoonin moottorina oli nestejäähdytetty Napier Sabre IIA Horizontal rivimoottori, joka kehitti parhaimmillaan n. 2200 hevosvoimaa.
Kiinteänä aseistuksena oli siivissä 4 x 20 mm tykkejä, + 8 kpl 27-kiloisia raketteja tai vaihtoehtoisesti 2 kpl 450 kg pommeja.

Hawker Typhoonia käyttivät taistelutoimissa II-maailmansodassa Britannian, Kanadan ja Uuden-Seelannin ilmavoimat.

Tämä mallisarja on Hobby Bossin 1/72 skaalan tekele. Olin tämän rakentanut melkein valmiiksi jo n. 6-7 vuotta sitten, mutta nyt kaivoin tämän nyt varastostani esiin ja päätin ottaa tämän "raakileen" mukaan kesämökille - ja päätin vihdoinkin tehdä tämän valmiiksi asti.

Kommentit

Terve vaan Raimo! Hyvä meininki! Tuollainen pienimuotoinen, mainiosti tehty dio antaa het lisäarvoa komealle mallille. Potkuri pyörimässä tuossa oletuskuvassa on oikke hyvä idis. Hieno viritys on!!
Seppo Valjakka kirjoitti:
Potkuri pyörimässä tuossa oletuskuvassa on oikke hyvä idis. Hieno viritys on!!
Kiitokset kommentista. Harmi ettei Typhoonin moottorin lämmityksestä aiheutuva jumalainen möly välity tuon kierroksia ottavan nelilapaisen potkurin lisäksi ;-)
No, kaikkea ei voi saada, mutta näinkin toimii!!
Kuvat ovat aika kaukaa otettuja, joten ikänäköinen ei erota kaikkia yksityiskohtia itse koneesta.

Kertoisitko mitä muuta detaljointia/skrätsäilyä/säätöä teit tuon pilotin lisäksi itse malliin. Sehän taitaa olla varsin pelkistetty suoraan laatikosta?
Mestarillisella maalaustyöskentelyllä kyllä häivyttää mahdolliset yksityiskohtapuutteet;)

Hienolta kyllä näyttää varsinkin dioraamassa.
hynkkeli 11.6.2013 00:06 Vastaa lainauksella
Hienon näköinen kokonaisuus. Alusta näyttää samanlaiselta mitä on tullut Airfixin lenokenttä settien mukana.
Noihin pyörien pukkeihin olisi voinut laitaa langat,josta ne kiskaistaan pois,ei tarvisisi ottaa riskiä että menee henki pois hommassa.TOSI tukevat tikapuut tuossa siivellä,tuskin siellä niitä kannetiin,olisi tuosssa typhonissa ulos laskettava astin pilottia varten ja käsi ote luukku?Muuten näppärä dio,oliko pilotila khakin värinen asetakki,minusta rafin siniharmaa tai nahan ruskea,mutta kun eivät lentäneet korkealla tuskin nahkatakkia ja vielä kesä kuumalla 1944,mutta silti edelleen kiva dio,varsinkin kun potkuri pyörii vai moottori ärjyntä puutuu.
Mika Kauranen kirjoitti:
Kertoisitko mitä muuta detaljointia/skrätsäilyä/säätöä teit tuon pilotin lisäksi itse malliin. Sehän taitaa olla varsin pelkistetty suoraan laatikosta?
Juu tämä Hobby Bossin mallisarja on todellakin pelkistetty. Koneen paneeliuratkin ovat syvyydeltään ns. kanjoniluokkaa. Tässä oli myös tuo ohjaamon kuomu kiinteästi kiinni-asennossa, joten sahasin kuomun auki.
Ohjaamoon piti sitten skrätsäillä pilotille parempi penkki selkänojineen. Pilotti ohjaamossa on otettu Revellin mainiosta 1/72 RAF Pilots & Ground Crew sarjasta. Ja sitten piti vielä lisätä antenni runkoon ohjaamon taakse, koska se oli jätetty tästä sarjasta kokonaan pois. Nuo koneen ympärillä seisoskelevat ukot ovat Preiserin figuja.
hynkkeli kirjoitti:
Alusta näyttää samanlaiselta mitä on tullut Airfixin lenokenttä settien mukana.
Alusta on nimenomaan tullut jonkin Airfixin lentokenttäsetin mukana. Ruohosirotteella sai noihin lentokonetta ympäröiviin valleihin hieman "eloa".
eerik oksanen kirjoitti:
TOSI tukevat tikapuut tuossa siivellä,tuskin siellä niitä kannetiin,olisi tuosssa typhonissa ulos laskettava astin pilottia varten ja käsi ote luukku?
Ajattelin että kyseiset tikapuut voisivat olla mekaanikkoja varten - ja niitä ei ole vielä ehditty siirtää pois.
ArskaV 11.6.2013 19:38 Vastaa lainauksella
Hieno Typhooni, siitä ei poikkipuolista sanaa ja eläväinen dio. Lähdekritiikin puolesta pikkaisen murpatan tuohon johdantoon - raketit olivat surkean epätarkka ase. Esim. Falaisen taskussa taisi jälkipyykin pesun jälkeen löytyä kokonaista 14 rakettien pysäyttämää tankkia. :)
Siisti pikku dio, kone on hienosti tehty ja tuo pyörivä potkuri on mukava yksityiskohta. Alusta ja figut nätisti rakennettu, tykkään tuosta ei niin kauhtuneesta maalipinnasta jossa kumminkin näkyy jo lentotunnit ja käytön jäljet.
AJ 12.6.2013 13:23 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,

Kuten Jarno edellä siisti pikkuskaalan dio, kivoja detaleita, toimiva kokonaisuus ja kertoo tarinan. Taustoitus, rakentaminen, viimeistely ja tietysti kuvat ovat kaikki niinkuin pitää - tuttua laatutyötäsi.

Ainoastaan jäin pohtimaan sitä, että kuinka paljon näyttävämpi tämä hieno asetelma olisi 1/48 skaalassa; Hasen Typhooni ja figuja yms…lentokenttävarusteita löytynee 1/48 skaalassa eri valmistajilta.

Asetelma-idis on hyvä ja samoin kokonaisuus - skaala hieman isommaksi 1/48:ksi, niin uskon, että dion idis ja asetelma (tarina) tulisi paremmin esille ja olisi kokonaisuutena näyttävämpi. Esimerkkinä mieleeni tuli upea 1/48 Lancaster-diosi. Parhain terveisin, AJ
AJ kirjoitti:
- skaala hieman isommaksi 1/48:ksi, niin uskon, että dion idis ja asetelma (tarina) tulisi paremmin esille
Sama on käynyt mielessä - tosin olen ajatellut toteuttaa jotakin saman tapaista Eduardin 1/48 Tempestin kanssa - siis ei Typhoonin. "Isoveli" Tempest kun on mielestäni Typhoonia jotenkin härskimmän ja suorastaan väkivaltaisemman näköinen - jopa kentällä seistessään.
AJ 12.6.2013 21:33 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,
Raimo Leino kirjoitti:
"Isoveli" Tempest kun on mielestäni Typhoonia jotenkin härskimmän ja suorastaan väkivaltaisemman näköinen - jopa kentällä seistessään.
Täysin samaa mieltä, hyvin sanottu.

Eduardin 1/48 Tempestillä toteutetussa vastaavanlaisessa diossa on kyllä potkua…ei muuta kuin tsemppiä sen tekoon; odotan sitä mielenkiinnolla. Parhain terveisin, AJ
No onpas kaunis pikkuskaalan Tiffy! Ei kyllä mitään urputtamista mallissa, pieni dioraama antaa mukavasti vielä potkua tälle muutenkin hienolle koneelle. Kävin Hendonissa toukokuussa ja siellä oli nähtävillä ainoa jäljellä oleva kokonainen Typhoon. Vaikuttava laite ihan oikeassa elämässäkin! Hyllyssä olisi Hasegawan Typhoon 1/48 skaalassa, ja eiköhän tästä saa hyvin innostusta sen rakentamiseen!