Pienoismallit.net

MT-201

Ajattelin uskaltautua ottamaan kritiikkiä vastaan näin todella harvinaisella mallilla..
Aihe ei sinänsä esittelyjä kaipaa,Eino Luukkanenhan se siinä plaraa aviisia Utissa kesällä 1943.
Kone on maalattu Xtracolorin emaleilla ja vuonna 1998 en varsinaisesta vanhentamisesta ollut juuri kuullutkaan.Varsinkin runkotunnusten siirtokuvafilmi erottuu kuvassa huomattavasti paremmin kuin pimeässä vitriinissä ja figuurikin kiiltelee simona..
Mutta kun näitä saksalaisia hävittäjiä tulee edelleen tehtyä niin otetaan opiksi mahdollisista kommenteista

Kommentit

Minun silmääni näyttävä malli esikuvastaan. Renkaita voisi ehkä hieman pölyttää, mutta muuten säistys on mukavan maltillista. MT-201-teksti näyttää hieman tukevalta, mutta ei pilaa kokonaiskuvaa. Alusta ja figu myöskin OK.
Ei ole moiteen sijaa,eikan mersusta, mutta majuri eika itse, jo on kiilloitettut saappaat eikalla ,siinä on sotamies plankkia ja harjaa käyttänyt, tuskin ne noin kiiltävät saappaat lentopalveluksessa.Kori karjalan olut pilsneriä olisi ollut oiva lisä diohon,tottakai pilotillakin on jano,vaikka onkin majuri.
Vallan mainio Mersu G-2! Voihan nuo saappaat kiiltää muuten senkin takia, että TK-kuvaaja oli tulossa kuvaamaan vähän propkantaa!? Tuo tynnyri kyllä kiiltää liikaa. Olis varmaan alumiinilla maalattuna ollut paree ja nuo vahvistusvanteet hiukka ruosteella sudittuna varmaan olis ollunna kiva. Mutta loppujen lopuksi oikein hieno viritelmä! Siitä vaan lissää kehiin!
Kiitos Tero,Eerik ja Seppo!
Kyllä täytyy myöntää että kuva ei valehtele ja pölytys on unohtunut.Varsinkin kun Utin kentällä sitä pölyä riitti vielä munkin armeija-aikana suut ja silmät täyteen.Eikä majurillekaan tekisi dippaus mattalakkaan pahaa,ei ollut kuvienkaan perusteella mikään paraatipelle!
Ei tuo figuurien maalaus ole oikein hanskassa mutta antaapa jotain mittakaavaa kuvaan.Alustojen teko sen sijaan on mukavaa kun ei tarvi kittailla ja hioa!!
Mikko
Ilkka K. 11.6.2013 14:17 Vastaa lainauksella
Onpas komea G-2! Kyllä sulla pysyy ruisku kädessä. Enemmän kuvia ja muitakin malleja esille, näitä on ilo katsella. Runkoon olisin jättänyt tuon ylä- ja alapuolen liimasauman esille mutta se on pikku juttu, loistotyötä! Ja tosiaan lisää näitä mersuja esille ;)
Tänx Ilkka!
Olihan tuo rungon yläpuolinen paneeliraja jo tiedossa silloin viime vuosituhannella mutta nolouttani hioin huitsiin..Eikä ollut puhtia kaivertaa uusiksi.Täytynee laittaa jotain muutakin sivuille,tosin aihepiiri on aika ykstotinen meikäläisen kohdalla.Josko tuolta joku focke löytyis pölyttymästä
AJ 12.6.2013 13:45 Vastaa lainauksella
Moi M T,

Helppo kompata kehuja yllä - erinomaisen onnistunut Mersu G-2 MT-201! Rakentavat kritiikit on jo annettu edellä, en toista niitä, vaan kehun onnistunutta kokonaisuutta ja Hasen 1/48 Mersut ovat yksinkertaisesti mainioita rakennussarjoja.

Onnistunut Mersu dio! Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ!
Olen samaa mieltä hasegawan mersuista.Itselläni niihin liittyy jo hieman nostalgiaakin,ne kun olivat ensimmäisiä ns. parempia malleja kyseisestä konetyypistä mittakaavaan katsomatta.Onhan tuossa työpöydällä yksi jälleen viittä vailla valmiina,edellinen päätyi varaosiksi kun pitkästä mallaustauosta johtuen olin unohtanut ruiskumaalauksen taidon lähes tyystin…
Mikko