Pienoismallit.net

Iljushin-2m3

Laadukas Tamiyan malli legendaarisesta Neuvostoliittolaisesta maataistelukoneesta. Pelkästään positiivista sanottavaa!!

Kommentit

Juke 6.6.2013 22:51 Vastaa lainauksella
Arvostan neljällä tähdellä! Varsinkin viimeisen kuvan tunnelma on tosi hieno. Pari juttua jäi hämäämään, Sturmovikin kovin puhtoiset renkaat ja voiteluaine/polttoainetynnyrin uutuuden kiilto.
Kiitokset Juke! Nooh, tukikohta on vasta perustettu, joten puhtoista on…ehe..ehe.Äähh, kunpa joskus saisin aikaiseksi sellaisen viritykse, missä ei olisi mitään puutteita!!
Juke 6.6.2013 23:24 Vastaa lainauksella
Ei sellasta saa kukaan aikaiseksi…
Niinkait se vaan on,…tana. No, pitää vaan yrittää…
Todella upean näköistä! Edellä mainituista asioista huolimatta nappisuoritus. Luonnonvalossa otetut kuvat varjoineen kyllä saavat tosi hienon tunnelman kuviin. Kuvia tosin haluaisin nähdä enemmänkin.
Seppo taitaa kyllä tuon mallin kuvaamisen. Taitaa tuo Siverskaja olla kuitenkin jossain muuaalla :) Malli itsessään on hienosti tehty ja kokonaisuus starttiautoineen uskottava.
Paavo, missä se ..tanan Siver..vai Severskajan lentokenttä on?
Tuosta Siverskajan sijainnista miul ei oo hajuakaan. Tarkoitin vaan et tuo kuvaustausta tuskin on sieltä :))
Sulla on kyllä tilannetaju ja -näkemys kohdallaan!
No johan mie ajattelin, notta olenko kuullut ja nähnyt niin väärin tuon lentokentän sijaiinnin. Äähh! Kuvat on otettu Savitaipaleen Raviradan reunalla. Siis molempien diojen(Pe-2 ja Sturmovikin) kuvat.
AJ 8.6.2013 11:26 Vastaa lainauksella
Moi Seppo,

Mainio Sturmovik-dio; kuten Kari L edellä hyvin toteaa "Sulla on kyllä tilannetaju ja -näkemys kohdallaan!", mitäs siihen enää lisää. Aivan ässä-dio asetelmineen!

Parhain terveisin, AJ
Runsaat kiitokset kaikille kommenteista ja kannustuksesta!! Kyllä se tuntuu vaan mukavalle kun saaarvostusta kovan urakan jälkeen. Molemmissa Dioissahan on runsaasti eri malleja:koneet, puut, alusta, pommit pomminasennusteline yms…yms…KIITOS!!
Kimmo K. 8.6.2013 22:08 Vastaa lainauksella
Hyvältä näyttävät nämäkin kuvat, kuten myös PE-2 ja LA-7.

Etelä-Karjalan ilmailumuseon valaistusta olisi syytä paranataa, jotta hienot mallisi pääsisivät oikeuksiinsa myös live-yleisön silmissä. Hieno on museossa oleva kokoelma joka tapauksessa!
Ei voi kuin yllä olevia komppailla ja kehua tätä dioraamaa. Sturmo näyttää hienolle ja dio taustoineen nostaa tasoa vielä lisää.

Tämä on siis etelä-karjalan museossa lappeenrannassa? Pitääkin tarkastaa se siellä, kun olisi tarkoitus sielläkin tänä kesänä pyörähtää! Kerrassaan upea dio!
No niin, täälläkin ilmeisesti ne samat pellet on antaneet ihan 2,5 pojoa!? Pelkkää sittuilua, sanon ma!! Mut ei haittaa, yritän toipua …
Kyllä tämä saman huomion ansaitsee, kuin tuo "Viikon Mallikin". Kateudesta vihreä.
T.T
Seppo Valjakka kirjoitti:
No niin, täälläkin ilmeisesti ne samat pellet on antaneet ihan 2,5 pojoa!? Pelkkää sittuilua, sanon ma!! Mut ei haittaa, yritän toipua …
Aina niitä pisteiden räpeltäjiä mahtuu sekaan. Ikuinen ongelma. Kunhan antaisivat edes palautteensa. Mynttisen pitäisi laittaa noille yli ja ali keskiarvon antaneille kommenttipakko. Toisaalta ne kerkee pojottaa mallin, ennenkuin keskiarvo on mallin mukainen.
T.T
No, en minä nyt ihan tosissani ole murheen murtama. Ihmettelen vaan!!
Ei 2,5 tähteä sitä tarkoita, että malli olisi huono. Asteikolla 1 - 5 se tarkoittaa keskivertoa.

Itse annoin kolme tähteä sen perusteella mitä kuvista näen lentokoneen toteutuksesta. Valitettavasti niistä ei nyt näy mitään yksityiskohtia lehtokentästä, kuoma-autosta tai figuureista. Kuvat ovat tunnelmallisia mutta kovin rajoittuneita. En saa niiden perusteella selvää siitä, millainen dioraama ja sen mallit "oikeasti" ovat. Esim. kolmoskuvan valaistus peittää alleen kaikki yksityiskohdat. Sama pätee Pe-2 ja La-7 dioraamaasikin. Mielestäni on ihan ok antaa tälle "vain" 2,5 pojoa. 1,5 olisi jo sittuilua.
Niin, kyseessähän on DIORAAMA, eikä yksittäinen malli! Oletko sitä mieltä, että katselija työntää lärvin simmuineen parin sentin päähän, lasilevyn läpi ja tarkkailee kohdetta?? Vaikka kyseessä on dio, ei tarkoitukseni ole "kusettaa" hämärillä kuvilla ketään. Olen katsellut liikaakin(vaikkakin muuten loistavasti toteutettuja) malleja, joita ei ole sijoitettu mihinkään. Tämä siis on minun makuni mukaista. Ei se varmasti ole mikään ainut totuus. Jokainen mielihalujensa mukaan, Toni! Eikös noita kuvia saa tallennettua tietsikalle ja sitten suurennella ja rajailla oman maun mukaan? Niin, piti sanomani vielä, notta jos antaa pisteet selkeästi yli tai ali keskiarvon, on ainakin kohteliasta kertoa perustelut, eikö? Hauskaa Kesää!! :):):):)
Seppo, Tonihan antoi ihan asiallista palautetta jota peräänkuulutettiin! Eikä minusta näissä voi oikein vääriä ja oikeita mielipiteitä ollakaan…

Minusta tuo Tonin esille tuoma pointti on sitä paitsi erittäin validi, koska itse mietin ihan samaa asiaa kun tätä pojotin. Täälläkin sivustolla on oikeasti todella uskomattomia töitä jopa 1/72 mittakaavaan, jossa tekijät ovat vääntäneet figuille naamarit silmämunia myöden, ja näistä kolikon kokoisista malleistakin kommentoijat sitten pudottelevat pisteitä jos vähän on kuran kertymää liikaa väärässä paikassa, pikkuisen siirtokuva hopeoi tai ukoilla silmät karsastaa… Näistä kuvista ei vain samoja juttuja ihan saa irti, vaikka kuvat sinänsä todella upeita ovatkin - ei tee vaan muille töille oikeutta käyttää eri kriteerejä noin lähtökohtaisesti. Ainoastaan minun mielipide, joku muu arvostelee sitten jollain muulla tavalla!

Tykkäsin tästä 3.5 tähden arvosta ja toisesta työstäsi 4.0 tähdellä, olisivat ehkä voineet olla molemmat tuo nelonen mutta näin tällä kertaa. Tähän sellaiset 0.5-1.0 pojoa päälle apiece olisi varmaan voinut hyvin iskeä kylkeen hiukan enemmän avaavalla kuvamateriaalilla. Työthän itsessään ovat upean näköisiä, ja samoin valokuvien tunnelma ja maisemointi on onnistunut todella hienosti, itseltä ei ikinä tällainen onnistuisi.

Ai niin, dioraamoja tosiaan enemmän, olen itse myös sitä mieltä että tämä on todellinen kuninkuuslaji rakentelussa! Mielenkiinnolla odottelen mitä seuraavaksi tuloillaan…?
Terve Mikko! Enhän minä asiallista palautetta mitenkään karsasta, mutta jos antaa selvästi yli tai alle keskiarvon on säännöissä maininta, notta on kohteliasta perustella pisteet. En ymmärrä, mikä tässä on niin vaikeaa?? Enhän minä näitä töitä tänne pisteiden takia laita, vaan asiallisen palautteen. Sitä paitsi, noissa dioissa, niinkuin kaikissa, on tuhoton määrä malleja: koneet, tynnyrit, pommit, puut, alusta, pomminlastausnostin yms…yms…Jos näistä kaikista ottaisi kattavan kuvamäärän, ei mikään tiedostomäärä riittäisi!? Eikös? Tämä on hienoa, että tuherrukseni aiheuttavat keskustelua!
Seppo puhuu asiaa kuten muutkin. Paitsi ne pellet, jotka nakkaavat pojot katsomatta kokonaisuutta.
Dioraamat ovat kuitenkin kaikkein vaikeimpia arvioitavia, koska niinkuin Seppo sanoi - on tässäkin tuhoton määrä malleja - .
Dioraamassa ei tarvii olla kun yksi pikku osa vinksallaan, niin se sattuu kansalaisten silmään ja siitä pojot alenee. Ikävä näin.
Dioraamoissa on ja elää mallailun henki ja ne ovat varmaan jokaisen mallarin mielessä. Ihan joka pojalla ei niihin riitä kärsivällisyys, taito ja kuvaus. Sepolla on taivaan lahja tästä. Ja käsittämätön sellainen.

Varsinkin tällaiset dioraamat,- jotka ovat tosiaan historian toistoa tuleville sukupolville - ovat ainutkertaisia tekeleitä ja taideteoksia, joten pisteytys ei liene kuitenkaan se tärkein asia Sepollekkaan. Pääasia, että tämäkin teos on saanut museossa arvoisensa paikan.
Kunnioitan Sepon dioraamoja julkisestikin viidellä tähdellä. Kuin myös hänen "Viikon Malliansa".
T.T
Kiitos Timo nuista…sanoisinko..ylisanoista! Eihän näissä jutuissa mitään käsittämätöntä ole. Jokaisella virityksellä on jotain ns. vinksallaan. Sitä vain hyvin usein ei itse huomaa.