Pienoismallit.net

Delta Airlines DC-6

Potkurikonevanhus laskusuhdanteessa

Douglas DC-6 on 2. maailmansodan tarpeisiin alun perin suunniteltu nelimoottorinen lentokone. Kyseinen kahina ennätti kuitenkin loppua ennen kuin konetta päästiin valmistamaan. Siviili-ilmailun puolella kone on ollut suosittu, ja muutama yli 700 valmistuneesta koneesta taitaa lentää edelleen.
Rodenin rakennussarja oli laadultaan erittäin hyvä ja helpohko rakennettava. Tämä on kolmas valmiiksi saamani matkustajalentokoneen pienoismalli. Maalina on Model Masterin alumiini sekä tamiyan akryylit. Pinta on jälleen tuttuun tapaan melkoisen epäsiisti, mutta tätä kirjoittaessani ruiskumaalaus on jo hieman enemmän hallussa. Tuo metalizer-maali on erittäin vaikea ja työläs saada tasaisesti mallin pintaan näillä taidoilla. Lisäksi harjoitusta kaivataan edelleen etenkin pohjatöissä ja maskiteipin käytössä.
Ohjaamon ikkunoiden maskaus onnistui vielä valkoisen maalin osilta hyvin, mutta huomasin vasta myöhemmin, että siirtokuvathan eivät (tietenkään) yletä ikkunan puitteisiin. Niinpä jouduin maalaamaan puitteet uusiksi. Ikkunan yläosan siirtokuvasuikaleet eivät myöskään istu kovin hienosti, muutoin siirtokuvien kanssa ei ollut ongelmia.
Keulan painolasti jäi liian vähäiseksi, joten kaivoin varaosalaatikosta jalustan jolle valmis tuotos päätyi. Jos jotakuta jälleen kiinnostaa lukea projektista lisää, se onnistuu blogissani.
Länsiaiheisen projektin jälkeen on jälleen mukava palata itärajan tuonpuoleisten koneiden pariin.

Kommentit

Voisi sanoa että olisi isompi scala kuin :1/144 eipä ole mitään moitimista, kun ei tunne hommaa siis siviili ja 1/144 kovin kaunis delta airlines kone?ainoa kun ohjaamon ikkunasta hieman suttuiset raamit näkyy sisälle onko se umpimainen tai puoliauki ohjaamo????mustan nokan ja siirtokuvan väliin jää hopeinen raja,tarkoituksellinen?siis ainoa pikku moite,vähän pilkkun raaputusta
Kiitos kommentista ja huomioista, Eerik! Ohjaamossa on pelkistetty katto ja takaseinä, jotka on maalattu vaaleilla väreillä. Laiskuus iski, enkä jaksanut enää toistamiseen maskiteipata ohjaamon ikkunoita huomattuani että puitteet tarvitsee maalata sinisellä. Kyljen siirtokuva jäi aavistuksen taakse molemmilta puolilta, jotta sain oviaukot kohdilleen. Tästä johtuen nokan tutkakuvun ja sinisen väliin jäi pieni rako. Olisin tietty voinut maalata nokan mustaa pidemmälle, mutta en uskaltanut alkaa teippaamaan maskia jo asennettujen siirtokuvien päälle.
Nokan paikkamaalaus onnistunee siveltimelläkin hyvin. Ja omasta kokemuksesta ikinä ei kannata edes vähän, nopeasti tai pikkaisen teipata siirtokuvien päälle, vaikka minkälaista pintakäsittelyä niissä olisikin.

Säistyksestä tulee mieleen jo jokin väli/etelä-amerikan huumekartellin kone. Kunnolla pölyinen ja rähjäinen. Näyttää hyvältä jos edellämainittu kuvaus sallitaan. Päälaskutelineiden etummaiset luukut käsittääkseni tulisi olla kiinni. Nämä aukeavat vain telineiden ulos tai sisäänotossa ja sulkeutuvat sitten. Ehkä koneesta juuri telineet laskettu. ;) Itse taisin saman virheen jossain näistä DC koneista tehdä. Kuuluisiko tässä olla antennikaapelit?
Moi Jaakko
Kiitos neuvoista ja ohjeista, aina mukava kuulla asiantuntijalta vinkkejä! Päälaskutelineiden luukkujen osalta löytyi vähän vaihtelevaa referenssikuvamatskua, mutta kenties ne olisi ollut parempi laittaa kiinni, kun luukkujen ohentamiseen en uskaltanut ruveta.
Melkoisen määrän lentotunteja näyttää tosiaan tämä rakkine kolunneen hapettuneesta pinnasta päätellen, ja kenties toiminta-alue on ollut jossain Väli-Amerikassa. Seuraavassa projektissani yritän päästä epäsiisteydestä ja tuhruisuudesta, mutta siitä enemmän tuonnempana.
Antennikaapelia en keräämistäni referenssikuvista löytänyt. Näin ohimennen, tuo Pinterest -palvelu on melkoisen hyvä tapa koota referenssikuvia internetin ihmemaan kuvapaljoudesta.
Nyt kun tuota laskuteline luukkujen asiaa hieman tutkiskelin, niin en löytänytkään tukea aikasemman kommenttini väittämille. Kun sanoit "löytyi" vaihtelevaa tuliko vastaan jotain yksilöä, missä olisi ollut luukut kiinni maassa? Voi olla että olen vain katsonut jotain tälläistä kuvaa ja nopeasti todennut luukkujen olevan kiinni.

aircraft-planet.com…nt/gallery/the-flying-bulls/douglas-dc-6b-the-flying-bulls-n996dm_0.jpg

Vaikkakin lähemmällä tarkastelulla ne selkeästi ovat auki. Liikaa katseltu pätkiä youtubesta missä luukut ovat kiinni ja aukeavat pyörien sisäänvetovaiheessa erimallisissa koneissa. :)
Moi
Melko laiskasti keräsin noita referenssikuvia, eikä noissa käyttämissäni itse asiassa taida luukut missään olla kiinni, joskin muutamat kuvat olivat hieman epäselviä (esim. toi Greenlandairin kone Pinterest-kansiossani)