Pienoismallit.net

Peugeot 905 Evo 1

Ranskalainen rataohjus

Esiinnyttyään useina vuosina voitokkaana parhaimpien joukossa rallimaailman mestaruuskilpailuissa ja osoitettuaan hallitsevansa täydellisesti suuretkin rallit, Peugeot otti vastaan uuden haasteen ilmoittaessaan osallistuvansa marraskuussa 1988 maailmanmestaruuskilpailuihin urheiluautojen ylimmässä sarjassa.

Peugeot 905 otti näin osaa kilparataurheilun ankaraan todellisuuteen suurten autonvalmistajien rinnalla.
Kesäkuussa 1990 auton ensimmäinen prototyyppi oli ajokunnossa ja kehitysohjelma jatkui edelleen.
Vuoden 1990 lopulla FISA antoi Peugeotin tehdastallille luvan osallistua kahteen prototyyppien maailmanmestaruuskilpailuun - Kanadassa 7.10. ja Meksikossa 21.10.

Vuonna 1991 Peugeotin tehdastalli ilmoittatutui mukaan koko sesongin ajaksi tarkoituksena päästä eteenpäin pelkän mukanaolon sijasta. Malli 905, joka oli synteesi ranskalaisten autonrakennustaidosta, on Peugeot Talbot Sportin suunnittelema ja toteutettu kiinteässä yhteistyössä esim. suihkuhävittäjien moottoreita valmistavan Dassaultin kanssa.

Auton leveys 1,96 m - pituus 4,80 m - korkeus 1,08 m.
Maavara 0,05 m (säädettävissä isommaksi).

Peugeotin tahdastallissa ajoi aikoinaan tätä 905-kilpuria myös eräs suomalainen Keijo "Keke" Rosberg.

Tämä pienoismalli kuvaa ykstyisen kilpatallin Pösöä - joka on kilpailuissa kolhiintunut ja ryvettynyt. Sen sijaan Peugeotin tehdastallin omat kilpurit olivat väritykseltään pääosin valkoisia.

Tätä Hellerin vanhaa mallia en kyllä suosittele kenellekään - mikään osa ei "osunut mihinkään" - ja ylimääräisiä muovipurseita veistelin pois niin paljon, että niistä olisi kenties skrätsinä voinut väsätä jokin 1/144 skaalan Spitfiren. No ainakin melkein ;-)

Mallisarja on kokonaisuudessaan valkoista muovia ja tavallaan ihan "sopivan pehmeätä" käsiteltäväksi.
Pohjamaalina käytin harmaata Mastonin primer spraymaalia, jonka päälle vedin kynäruiskulla neljä kerrosta Humbrolin kiiltävää mustaa - tosin tuota liiallista kiiltävyyttä lopulla peitin suihkuttamalla valmiin mallin kautaaltaan Humbrolin satiinilakalla. Ja silti vaan valokuvissa malli kiiltelee aivan liikaa (valaistuna kahdella 75 w hehkulampulla).

Kommentit

Esko Rusi 31.5.2013 22:24 Vastaa lainauksella
Meinasin mainita pölyhiukkasista mustan maalauksen alueella mutta ne pölyt olivatkin omalla näyttöruudulla joten kannattaa näin siitepölyaikana putsailla näyttöruutua ennen kuin antaa kommentteja.
Kyljissä olevat pöly/lika jäljet ovat mielestäni onnistuneet ja tekevät mallista elävän näköisen. Melkoinen kokoelma Le Mans autoja.
No se! Taas yksi upea malli Raimolta. Skaalasi eri härpäkkeisiin alkaa olla jo mittava tai ei pelkästään mittava, vaan kattava.
Nyt vain kasaamaan moottoripyöriä. Nehän ovat ajogeometrian kannalta maailman hienoimpia jokapojan ajettavia keksintöjä.

Hattua taas nostan. Ei moittimista ja sopivia adjektiiveja tai superlatiiveja en enää keksi.
Täydet tälle antaisin, jos olisi mahdollisuus.

Ps. Keke Rosbergin formula vee vm. 1970 on nähtävillä Kuopiossa ensi viikonloppuna. Kuin myös mm. Jarno "Paroni" Saarisen Yamaha, jolla Jarno voitti eka mm-mitalinsa.
KTS. Väinölänniemen Muistoajot:
www.facebook.com/events/436459486428349/
Hienosti tehty malli ja kuka ikina saa tuon sarjan kokoon ansaitsee kansallisen super mallarin tittelin. Itsellani odottaa kaksi aloitettua motivaatiota saattaa nuo loppuun. Todellakaan yksikaan osa ei sovi paikalleen ilman sovittelua.
paavo p. 1.6.2013 18:26 Vastaa lainauksella
Hieno pökötti :-). Olikos tässä muuten maaefekti- vai ihan tasapohja?
On maaefektiauto.
Pekka S 2.6.2013 11:34 Vastaa lainauksella
Ymmärrän kyllä, miksi et suosittele sarjaa kenellekään, itselläni on kyseinen malli kesken eikä ole ollut liiemmin intoa jatkaa, kun todella vaikea mallisarja on kyseessä. No eiköhän se joskus valmistu, sarjaan nähden ja miksei muutenkin oikein hatunnoston näköinen suoritus teiltä. Mitenkäs muuten maalasit etuikkunan, maalasitko sen molemmilta puolilta ja käytitkö maskiteippiä? Se kyllä näyttäisi maalatun ainakin ulkoa vaikka muistaakseni muovin rajaus oli vain sisäpuolella.
Timo Rissanen kirjoitti:
Täydet tälle antaisin, jos olisi mahdollisuus.
Todista tuo ;-) - tähtien antamismahdollisuus unohtui alunperin, mutta laitoin sen nyt toimimaan.
Vesa Jussila kirjoitti:
Itsellani odottaa kaksi aloitettua motivaatiota saattaa nuo loppuun. Todellakaan yksikaan osa ei sovi paikalleen ilman sovittelua.
Tsemppiä Vesalle projekteihin. On todella harmi, että tästä upeasta kilpurista on injektiovalettuna saatavissa vain tämä vanha Hellerin mallisarja. Ainoa hyvä asia tässä sarjassa on laatikon hieno kansikuva.
Pekka S kirjoitti:
Mitenkäs muuten maalasit etuikkunan, maalasitko sen molemmilta puolilta ja käytitkö maskiteippiä? Se kyllä näyttäisi maalatun ainakin ulkoa vaikka muistaakseni muovin rajaus oli vain sisäpuolella.
Etuikkunan "raamit" maalasin ulkopuolelta ja käytin maskiteippinä mainiota Tamiyan keltaista teippiä, joka ohuiksi suikaleiksi viipaloituna taipui hyvin noihin hankaliin muotoihin.
Ettei nyt tule pelkästään moitittua tätä Hellerin mallisarjaa, niin toteanpa, että auton lokinsiipiovien istuvuus koriin oli aivan ilmiömäisen upea! Sen takia liimasin toisen oven kiinni ja vain toisen sitten auki-asentoon, että auton konttoriin näke paremmin sisälle. Olisin laittanut kummatkin auki-asaentoon, jos ovet eivät olisi istuneet hyvin korin muotoihin.
Esko Rusi kirjoitti:
Melkoinen kokoelma Le Mans autoja.
Kiitos kommentista - seuraavaksi kokoelmaan on tulossa Sauber-Mercedes C9 (Tamiya 1/24) vuodelta 1988.
paavo p. 2.6.2013 22:02 Vastaa lainauksella
Raimo Leino kirjoitti:
Esko Rusi kirjoitti:
Melkoinen kokoelma Le Mans autoja.
Kiitos kommentista - seuraavaksi kokoelmaan on tulossa Sauber-Mercedes C9 (Tamiya 1/24) vuodelta 1988.
Onko hopeanuoli vai tummansininen sähköfirman mainoksilla? Näkkyy olevan Tietonikkarissa alennuksessa jälkimmäinen.
paavo p. kirjoitti:
Onko hopeanuoli vai tummansininen sähköfirman mainoksilla? Näkkyy olevan Tietonikkarissa alennuksessa jälkimmäinen.
Tämä on se tummansininen sähköfirman mainoksilla. En tiedä sitten, että onko Tietonikkarissa noita varastossa - nimittäin toissaviikolla ostin kyseisen myymälän hyllystä viimeisen kappaleen tätä tummansinistä.
Tuolla "Viimeisin mallihankinta" -ketjussa on laatikosta kuva.
AJ 3.6.2013 16:18 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,

Très élégant Peugeot missile de piste français - un succès retentissant, très bien, Raimo!

Bonus superextrapisteitä vielä sinulle, Raimo, siitä, että olet systemaattisesti jaksanut rakentaa ja viimeistellä Le Mans-aiheisia kilpa-autoja kokoelmaksi. Eiköhän jokaisen mallarin unelma ole rakentaa jostain aihealueesta systemaattinen kokonaisuus, kokoelma, joka sellaisenaan kertoo aihealueen tarinan, valitettavasti vain harva onnistuu siinä. Sinä olet onnistunut tai ainakin onnistumassa siinä unelmassa - Le Mans kilpurit - hieno juttu; siinä on ihan riittävästi esimerkkiä meille muille.

Mitäs tähän enää muuta kuin hatun nosto & syvä kumarrus.

Parhain terveisin, AJ
Moi AJ - Le Mans aiheisia 1/24 skaalan kilpureita löytyy rakentamattomina meikäläisen varastosta tällä hetkellä seitsemän. Nuo kun saan valmiiksi, niin kokoelmassa on siinä vaiheessa 16 kpl näitä kilpureita.
Vaan kovin vaikealta tuntuu saada käsiinsä 1/24 skaalan mallia Silk Cut Jaguarista - tuo onkin nyt "metsästyskohteena" ylivoimainen ykkönen.

Formulat ovat sitten tietysti ihan eri asia.
AJ 3.6.2013 18:30 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,

Mielenkiinnolla odotan niiden valmistumista ja tsemppiä & jaksamista hyvän kokoelman valmiiksisaattamiseen! Parhain terveisin, AJ

PS Jos tarkoitat tätä Hasegawan 1/24 Jaguar XJR-8 Sprint Silk Cut # 03 rakennussarjaa niin Amazon UK:ssa on ainakin kolme vielä myynnissä (tuskin kovin kauaa) www.amazon.co.uk/Hasegawa-Jaguar-XJR-8-Sprint-Silk/dp/B000Y36N9U ja täällä lienee vielä pari kappaletta www.scalemodelshop.co.uk/hasegawa-1-24-jaguar-xjr-8-sprint-silk-cut-hacc03.html samoin kuin täälläkin shop.spotmodel.com/product_info.php?products_id=16759

Aika nopeasti tuo malli myytäneen pois varastoista, mikäli sitä tarkoitit.
^ Yes - tarkoitin nimenomaan tuota Hasegawan Jaguarin sarjaa. Olen kovasti odotellut, että tuon saisi hankittua eräältä tietyltä suomalaiselta myyjältä, mutta eipä ole homma vielä toistaiseksi onnistunut.
Raimo: Tuosta Hasegawan sarjasta on olemassa kaksi sarjaa tuo sprint versio normaaleille radoille ja LM versio jossa auto on LeMans kuosissa. Tamiyalla on myos Jaguar XJR-9LM www.ebay.co.uk…er-1988-RACE-CAR-RARE-/181150568585?pt=Model_Kit_US&hash=item2a2d6a5089. Niin Hasegawan sarja on melko pelistetty, mutta korin muodot on hyvin tehty. Moottoria ja muuta on turha etsia.
Raimo Leino kirjoitti:
Timo Rissanen kirjoitti:
Täydet tälle antaisin, jos olisi mahdollisuus.
Todista tuo ;-) - tähtien antamismahdollisuus unohtui alunperin, mutta laitoin sen nyt toimimaan.
UGH. Olen puhunut.
Tää Helleri on kauhistuttava malli, pari oon "koittanut" rakentaa.
Vesa Jussila kirjoitti:
Wowzer! Tuo olisi upea rakennettava. Täytyy yrittää metsästää …
Timo Rissanen kirjoitti:
UGH. Olen puhunut.
UGH. Totta puhuit. Däng juu veri meni.
Petri Piira kirjoitti:
Tää Helleri on kauhistuttava malli, pari oon "koittanut" rakentaa.
Juu - kauhistuttava malli, mutta "handalattavissa" kyllä. Sulla on kyllä TODELLA YRITYSTÄ jos tosiaan olet jo paria koittanut rakentaa - minulle riitti tämä YKSI - toiseen en enää koskisi edes pitkällä tikulla.
Taattua Raimo-laatua!
Merde! Siis vasta tänään huomasin etusivulta tämän Viikon mallin valinnan. Ei voi kuin ihmetellä, että näin surkealla keskiarvolla tulee valituksi viikon malliksi. Ja ainakin omasta mielestäni tämän räpellykseni tasoinen malli ei saisi olla Viikon malli-tittelin arvoinen.

Noh, ei voi mitään - enhän minä tätä valintaa tehnyt.
Hatunnosto Raimolle, että jaksaa painaa tätä Le Mans-sarjaakin eteenpäin, vaikka aina ei rakennettava sarja olisikaan Tamyagawa-laatua:Per aspera ad astra Raimo!
PS.On niitä hullumpiakin 'Viikon malli'-valintoja ollut.Kyllä tämä puolustaa paikkaansa ihan hyvin.