Pienoismallit.net

KV-1

"Isänmaan puolesta"

Tamiyan laadukas 1:48 sarja valikoitui neitsytmatkaksi "välimallien" maailmaan. Samoihin aikoihin perustettu ryhmärakentelu tuli kuin tilauksesta, joten motivaatio oli kohdillaan. Rakentelu oli helppoa ja ilman viilauksia ja kittiä pärjättiin. Ainoa itselle vaikea paikka oli nuo palatelojen kokoaminen, jotenkin en vaan osaa.

Maalauksessa kokeilin modulaatiomaalausta Ak:n 4BO Russian Green setillä. Mielenkiintoinen tuttavuus. Vaikka maalauksen jäljiltä vaunu näytti aika hurjalle, niin filtterit ja pesut tasoittivat yllävän paljon lopputulosta. Kokeilin myös pyörästöön Easy Mudia ja Migin Mud- valmistetta, päteviä tuotteita pienen harjoituksen jälkeen.

Kommentit

Hyvällehän tuo näyttää, mutta saisiko kk:n piippua millään yhtään auki? Ja jos tämä on hitsaamalla kasattu vaunu niin olisiko rungon saumoihin saanut jotain hitsisaumasta käyvää? Nyt ne näyttää jotenkin liian siisteiltä. En tiedä, en oikein osaa sanoa kun en näistä niinkään tiedä, mutta hyvältä se kuitenkin näyttää.
Kk:n piipun paksuus alkaa olemaan jo sitä luokkaa, ettei omasta valikoimasta ainakaan löydy niin pientä poranterää.
Ihan ok Klimi. Oletuskuvassa ottaa jotenkin silmään kahden etummaisen telapyörän ja vetopyörän erivärinen kura muun vaunun kuraan nähden. Tornin iskulauseessa siirtokuvan raja näkyy ja teksti on muutenkin turhan siisti kenttäoloissa miehistön maalaamaksi. Sama seikka on havaittavissa kyllä lähes kaikissa malleissa,joissa noita iskulauseita näkee…Vihreään maalipintaan olet saanut mukavasti omia silmiäni miellyttävää elävyyttä. :)
Siirtokuva jäi hieman hopeoimaan, vaikka kuinka kiiltävälle pinnalle laittoi. Täytyy ensikerran kokeilla maalausta.
Olen omissakin tekeleissäni huomannut,että pintakäsittelyihin käyttämäni aineet pyrkivät hylkimään siirtokuvien kohtia…
Pistä kk ;n piipuksi injectio neula pätkä,niin paremaksi tulee malli.Kyllä toi tornin säistys on mennyt hassuksi siirtokuvien kohdalla ahaalla selvä suora raja,päältä vaan ei armoa siirtokuville. Muttei lokasuojia ole säistetty niin kuin tornia,kuten varuste laatikko on tosi puhdas,pikkuisen likaa saranoiden kohdalla.Metallin esiintymistä ei ole missään,kun miehistö kiipee vaunuun ja pois käsi ote tangot ei kuluneet vaikka lievästi,vaijeri tankin vihreät ei paljon käytössä ainoastaan koristeina ja liimattu kiinnikeiden taakse ei päihin?.Kuten edellinen sanoi outo muta tai kalkkia noissa etumaisissa telapyörissä ja takaveto pyörässä?EI noissa tela pyörissä ole kumi päällystettä vaan metallipyörät,siis metallia pintaan,vai esitääkö tuo väri metallia?gunmetallia?Ja tuo laatikko on tosi ruostunut, melkein punaiseksi,siis kokonaisuus on erittäin vaihtelevaa,ei sovi kokonaisuus tähän vaunuun.Jatkoa vaan kyllä se siitâ paranee ja harkintaa erityisesti miten ,millainen,se olisi?
Muutaman tankin olen vasta tehnyt ja jokaisessa ollut vähän ongelmia miten mikäkin osa kuluu ja miltä näyttää, eli oikeassa olet, realistinen ei ehkä ole. Tähän saakka olen tehnyt enemmän fiilis periaatteella ja mikä on omaan silmään näyttänyt hyvälle. Ohjeita olen orjalisesti noudattanut, kun en ole uskaltanut lähteä soveltamaan.
Noi on niinkuin vain mitä voi seuraavassa mallissa parantaa ,ei ne virheitä ole kaikki alussa tekee ja seuraa orjallisesti ohjeita kokomisessa että maalamisessa siis harkitse tai kysy neuvoa jos et ole varma noista ohjeista.Ei ollut tarkoitus sinua moitia,vaan huomautaa joistain epäsuhteista.Kuten olen aina sanonut:harkitse miten moinen malli olisi oikeasti,hae dokumenttia internetistä peruspohja sinulla on erittäin hyvä,jatkat noin niin hyvää tulee.Eikukaan ole alussa michel-angelo malleissa, vaan pitkän ajan monien mallien tekemisen tulos.Ajatus on että toi esittäisi itärintaman vaunua,ohjeissa sanotaan mikä joukko osasto ja aika että paikka:sitten vaan etsiä valokuvia siitä jostain ajan kohdasta joka miellyttää:minkälaisessa kunnossa se olisi,kaikkein vaikein on että vanhennus onnistuisi,siis vaunu olisi yhden mukaisesti vanhennettu,kura,eri kulumat,ruoste,vauriot: lokasuojat kolhiituneet,taistelun jälkiä, niin edes päin.Muista peruspohja sinulla on hyvä,ja nyt eteenpäin mallien pariin,ei saa lannistua muutamasta huomautuksesta, vaan ottaa oppia.
En loukkaantunut mitenkään. Nimenomaan kriitti on parasta palautetta, siitä oppii parhaiten. "Hieno" tai "perushyvä" kommentit on kuitenkin loppujen lopuksi aika nollakommentteja
Onko siirtokuvien päälle laitettu akryylilakkaa? Jos on, niin kyllä litkujen pitäisi käyttyä, kun muillakin pinnoilla.
Johnsonia alla ja päällä
SS 26.5.2013 21:16 Vastaa lainauksella
Näyttää tosi komealta omaan silmään tuo pinta. Ainostaan dekalien pieni puhtaus ja piipun "nokeaminen" vähän häiritsee. Pikkujuttuja, muuten hienossa mallissa.