Pienoismallit.net

Panther G late

Grossdeutschlandin Pantteri talvinaamarissa

Terve kolleegat! Alkaneesta(?) kesästä huolimatta paluu viileämpään ajankohtaan eli talveen 1945. Malli on maalattu Tamiyan akryyleillä ja talvinaamarissa käytin hiuslakkatekniikkaa. Kuraukset tein pääosin AKn tuotteilla.

Mukavaa kesää kaikille!!

Jari

Kommentit

Ohhhhhh DIEU ODIN et CHARRIOT FEU,loistavan näköinen ja makuinen pantteri salmiakki,on kuin oikea pantteri menneisyydestä vuodelta 1945 talvella tai keväällä;Nuo etu ja sivuvalumat petrooli tai jokin neste, tosi mainio toteutus,varatelat nappiin toteutettut säistykset.Jostain kohdin paistaa primer maali tai ruoste.Komentajan kupolin ruoste on osa mainio sekin..;ainostaan tuo valkoinen pyöreä läiskä kk-kalotissa ei istu tuohon malliin vain oma päätelmä.SIIS 99,99 PROSENTIN TÄYDELLINEN MALLI JA SIITÄ GRANDE CROIX T.O.E ET BARRE:ACHTUNG PANTHER VG LATE.Siis olisiko tämä malli ,esittää eri osita korjattua vaunua?
Morjens Eerik!

Kiitos kommenteista. Referenssikuvasta ei saa selvää onko esikuva kasattu useammasta vaunusta joten tein omani ns alkuperäiskuosissa eli se ei ole kasattu useamman vaunun osista. Osa talvinaamiokuvioista tosiaan pomppaa esille, kuten kk kalotin kohdalla, mutta katotaan sitten seuraavassa vaunussa, tämä on tässä ;-).

Jari
Aijai kun on nättiä jälkee!

Ainut virhe on vain tiedoissa! Valmistajaksi Revell tai Dragon skaalassa 1:72 ja läpi olisi mennyt! :) Heti juuri ensimmäisellä katsomisella luulin, että olisi pienempää skaalaa, kuin oikeasti.

Tämä siis kertoo paljon mallin onnistumisesta, koska se voisi olla pienempää tai suurempaa, kuten luonnollisessa koossaan 1:1, on se niin hienosti toteutettu!

Reilusti kurattu vaunun tarvitsisi mielestäni alustaa kaverikseen, mutta se ei kuulu/vaikuta tämän mallin arviointiin. Pientä mustaa "nokeamista" voisi putken suujarrussa olla ja kuva sammakkoperspektiivistä olisi hieno näyttämään Pantterin pelottavaa jykevyyttä tai joku armoton lähikuva detaljoinnista!

Viiden tähden työtä!

T.Waltter
Upea!
Ilkka K. 23.5.2013 16:34 Vastaa lainauksella
Pakko olla samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa, huippuhienoa työtä, ainoa toive että olisin halunnut nähdä pari lähikuvaa tästä mestariteoksesta!
Perhanan hieno Pantteri! Tuo talvicamo hiuslakkamenetelmällä on minulle tuntematon juttu. Voitko valaista. Haussa oli kauhia määrä sivuja!!!
Todella mielenkiintoinen malli. Ei äkkiä uskoisi Jarin tekemäksi. Tässä on niin paljon uusia juttuja.
Moron!

Kiitos herroille kommenteista.

Waltter ja Ilkka, kuvia ei ole tähän hätään enempää, otin noi pikaiset räpsyt mallin valmistuttua reilu kuukausi sitten Mosoniin. Kuvissa on pikku murhe eli malli näyttää lähinnä pikkuskaalan mallilta. Pitkä tauko kostautuu kuvien laadussa, sorry.

Seppo, hiuslakkahomma meni perinteisellä tyylillä eli kolmiväricamo Tamiyalla, hiuslakka, Tamiyan valkoinen ruiskulla ja lähinnä oversprayn pesu kraanavedellä. Hiuslakkatekniikkaa olen esitellyt useammassakin julkaisussa, myös kotimaisissa eli Mallixissa (Comet & Suomi-Sturmi) sekä Pienoismallilehdessä LVT projektin yhteydessä. Nyt osittain poispestävä maali sattui olemaan tuo valkoinen.

Mallailuterveisin,
Jari
Kiitos Jari!!
Onnistunut malli ei muuta voi sanoa!

Talvikaavion voi tehdä myös tavallisilla vesiväreillä jos ei halua lähetä hiuslakalla yrittämään.
AJ 25.5.2013 11:46 Vastaa lainauksella
Moi Jari,

Helppo kompata kehuja yllä - huippuhieno ja upea Panther, vaikeaa on tuosta pistää paremmaksi. Eikohän tässä ole seuraavan viikon malli.

Mitäs tähän enää voi oikein lisätä, muuta kuin nuorison sanoin, että sikahieno Pantteri ja lainaten vielä Eerikiä; Grande Croix T.O.E et Barre! Parhain terveisin, AJ
Terve Jari ja AJ! Kiitos kommenteistanne. Joo, perinteinen vesiväri talvinaamio on hyvä ja näyttävä tekniikka mutta aattelin tehdä sen nyt helpomman kautta hiuslakan kanssa;-).

mallailuterveisin,
Jari
Jep, olen kyllä nähnyt tuota vesivärimeininkiä ja sehän on ikäänkuin lähellä oikiaa meininkiä, mutta uteliaana kaik tieto on hjuva!! Jarin Pantteri on kyllä oiva referenssi hiuslakkamenetelmästä!!
AJ 3.6.2013 16:22 Vastaa lainauksella
Moi Jari, Ansaitusti viikon malli - älyttömän hieno kissapeto! Parhain terveisin, AJ
Onneksi olkoon Jari! Ansaittu viikon malli. Terv. Seppo
Terve Jari!
Nyt on käynyt niin että vanhalle lekomallarille on iskemässä pahemman sorttinen pantterikuume ja tämä tekemäsi yksilö on kyllä yksi hienoimpia mitä olen nähnyt.Nuo värit miellyttää silmääni kovin ja ilmeisesti ne on tamiyalla maalattu?Satutko muistamaan sävyjen numeroita,kovin kovasti tykkään tuosta kaaviosta.
Mikko
Moron Mikko

kiitos kommenteistasi. Hienoa että on Pantterikuume on iskenyt, omasta mielestä ko vaunutyyppi on ehkä makein sotakone mitä on tehty, noin niinkuin mallarin silmin. Joo, malli on maalattu Tamiyan maalaleilla, xf-60 vaalennetuna buffilla, vihreä oli keltaisella+dunkkelilla+buffilla vaalennettu nato green ja ruskea dunkkelilla+buffilla vaalennettu 64. Valkoinen on deck tanilla taitettu ehh valkoinen. Tein mallin melko nopeasti enkä dokumentoinut sitä ollenkaan.

Mallailuterveisin,
Jari
Kiitos Jari!!
Eli sekoitteluksi menee,vähän niin arvelinkin..Täytyy tehdä koevedokset.Joo kyllä mun silmään pantteri on kaunein telavehje ja tuo sinun pelisi on ihan ässä!Täytyy ruveta sorvaamaan nelikasina vielä tällä vuosikymmenellä…tuota hiuslakkatekniikkaa olen jo vähän kylmäharjoitellutkin,tosin ak:n tuotteella.
Kiitos kun jaoit tietämystäsi,
Mikko