Pienoismallit.net

Talvisia rakennuksia

Sotapeleihin tarkoitettuja taloja

Talvisota-aiheisin peleihin kyhäämiäni rakennuksia. Materiaaleina bambutikut, styreenilevy, 'finnfoam' yms. Ikkunanpokat ovat valmiina ostettuja, muistaakseni Auhagenin valmistamia. Pitkään pähkäilin, että kumminpäin laitan ikkunan ulkopokan, mutta päädyin tähän että suora lista päällä. Saatan lisätä vielä halkopinon tuohon pikkumöksän päätyyn mutta muuten nämä ovat valmiita. Jätin tahallani rännit ja muut hentoset osat pois, kun pelikäytössä ne tahtoo kumminkin kärsiä. Katot saa irti mutta sisustuksia en varsinaisesti tehnyt.

Kommentit

Ompas tyylikkäitä! Yksinkertaisia, mutta näyttäviä.
Jopa on hyvän näköistä kamaa. Talojen maalipinta on tosi elävää ja kulahtunut. Väritkin on ajan hengen mukaisia. Risuaitakin on hyvän näköistä. Kaiken kaikkiaan upeaa!
Juke 20.5.2013 18:33 Vastaa lainauksella
Oikein realistisen näköisiä, lumet sulaneet oikeissa kohdissa, piipun tiilet ja niiden välit jne. Hyvä! Usein varsinkin ulkomaalaisten tekemissä (lue: asuvat maissa missä ei ole lunta) malleissa, saattaa realismi muuten olla ok, mutta itse lumeen tottuneena huomaa heti, että lumiefekti on liioiteltu tai vääränlainen. Näissä näyttää hyvältä.
Mainioita rakennuksia a 1/76, suurimaksi osaksi itse rakennettu 99,6 .Tuo pikkumöskä on kai sauna?et kai laita halkoja suoraan taivas alle,märäksi ne tulee.Tuo riuku aita vaikutaa joistain kohdin kuin olisi isoa tukkeja laitettu,eihän nuo olekuin suunnilleen ranteen paksuja,olisiko entisiä heinäseipäitä;Olisitko kokeillut hammastikuja?heinäladot ovat hyvät,lumi on tuohon kokoon tosi hyvä.Mutta entäs rauniot sotapeleissä,ettei iivana saa lämmintä majapaikkaa.Kyllä noi iivanat ovat oudon pieniä kokonaissuhteessen,idän aron pahat piippalakki trollit,mutta ei se ole sinun vika vaan valmistajan.Olisi kiva nähdâ kokonais kuva koko peli alueelta,taitaa olla talvisota henkeä.
Kerrassaan loistotyötä. Simppeliä, mutta näyttävää. Paha lähteä parannuksia ehdottamaan.
Hyvän näköisiä ja oloisia rakennuksia. Erityisesti miellyttää silmää talojen hyvinkin kotimainen ulkoasu, edustavat tyylillisesti ja detaljoinniltaan oikein uskottavasti aikalaisia suomirakennuksia. Työjälki näyttää myös hyvältä, kuten jo edellä mainittukin. Pelkäksi tabletop-rekvisiitaksi jo ehkä vähän turhankin asiallisia? Kestävätkö kuljetusta ja siirtelyä? Menisivät mainiosti ihan dioraamatyössäkin.
Ei valituksen sanaa, hatunnoston arvoinen suoritus!
Kiitoksia vaan. Eerikille seipäiden koosta, että nuo ovat noin 1/4-1/2 hammastikun paksuudesta vähän tapauksesta riippuen, en oikein iljennyt ohuempiakaan tehdä, etteivät hajoa. Skaalassa pysyminen oli vähän vaikeaa, eritoten ladot tuli vähän turhat isot ja paksua 'hirttä' ja raotkin olisivat saaneet olla kapeampia. Mutta lähdetään siitä, että nää on isoja latoja, onhan niitäkin kai kaiken kokoisia?

Raunioita on toki tulossa myös, poltetun maan taktiikka oli käytössä meikäläisillä. Eipä niistä palaneista puutaloista paljon muuta jää kun ehkä perustus ja savupiippu sekä kaakeliuunit? Jonkun verran on kuvalähteitä mulla aiheesta, kun divarista kaivoin pari kuvateosta.

Kestävyydestä sen verran, että kyllä nämä käyttöä ja kuljetusta kestää, kun pohja on kovalevyä, on pari kerrosta liimaa lumen seassa ja muuta. Heikoin lenkki on varmaan noi styreenimuoviset seinät. Ei tietysti kannata pudotella kauheasti.
Ihan liian hienoja peleihin:) Todella hyvin onnistuneita rakennuksia.
Ilkka K. 24.5.2013 18:41 Vastaa lainauksella
Todella hienoa työtä, kyllä näillä kelpaa pelailla Talvisota-aiheisia settejä! Millaisia pelejä tarkkaan ottaen muuten pelaat?
Itse asiassa en tiedä vielä mitä sääntöjä tulen käyttämään, ehdokkaina ainakin Troops, Weapons & Tactics, Force on Force ja vanha kunnon Battleground WWII. Kaikki ovat siis tuommoisia ryhmä-joukkuetason figupelejä. En tässä 1/76-1/72 skaalassa (eli 20mm 'skaala') tykkää kovin isoja armeijoita käyttää, sitä varten on sitten 10mm ukot/tankit.
On kyllä tyylikkäitä. Toi lumi noihin on tehty mun mielestä hienosti. :)