Pienoismallit.net

Mare Nostrum

Espanjalainen kalastusvene

Perinteinen espanjalainen kalastustroolari, joita on käytetty Välimeren alueella 1900-luvun alkupuolelta saakka. Diesel-moottorilla varustetun paatin nimi tarkoittaa suomeksi Meidän meremme.

Koska kyseessä on aloitteleva mallinrakentaja, tämmöinen pienempi vene tuntui sopivalta valinnalta ensimmäiseksi puumalliksi. Ennen tätä on tullut väkerrettyä vain Revellin purjelaiva, ja alkoi muovi sen verran tympimään että päätin vaihtaa heti kättelyssä puu ja metallirakenteiseen malliin. Käytännössä koko troolari on rakennettukin pelkästään puusta ja metallista, ainoastaan polttoainetynnyrit, ruori ja kalastusverkko on muovia, lepuuttajat kumia. Tynnyrit yritin tehdä ensin itse, mutta lopulta oli parempi vaihtoehto turvautua eBaystä löytyneisiin. Lepuuttajat on Trumpeterilta jotain sotakoneen pyöriä. Ensin mietin onko ne liian suuria (ovat kuitenkin samaa mittakaavaa veneen kanssa), mutta näyttivät tarpeeksi hyviltä ja perustelin niiden käytön itselleni sillä, että käytetäänhän näissä kalastuspaateissa ties mitä traktorin pyöriä, mitä vain on satuttu löytämään. Kalastusverkko on peräisin koiranlelupakkauksesta.

Aikaa rakentamiseen meni puolisentoista vuotta, tai ainakin sen verran laiva viihtyi työpöydällä (koko aikaa en rakentanut aktiivisesti muiden kiireiden vuoksi, ja silloin kun rakensin, tein aika hitaasti) ja olenkin pyrkinyt tekemään mahdollisimman hyvää työtä. Myös yksityiskohtiin on panostettu ja olen lisännyt scratchina kaikenlaista omaa, mitä sarjan mukana ei tullut: esimerkiksi ohjauskopin sisustus on rakennettu kokonaan itse (kojetauluihin ja laitteisiin olisi voinut toki tulostaa parempia kuvia, mutta en omistanut silloin tulostinta ja ei niiden tarkoitus ole näkyä niin paljon valmiista lopputuloksesta. Omia lisäyksiä ovat myös moottorin ympärillä oleva metalliaita sekä ohjauskopin katolla oleva halogeenivalaisin, jonka tein pahvista, suklaalevyn kääreestä ja minigrip-pussista. Sähköjohto on rautalankaa. Myös mastovaloja eikä perävaloa ollut mukana sarjassa eikä edes ohjeissa: nekin on tehty scratchinä itse ja näihin valoihin on lisätty myös kiiltävä "lasipinnoite". Muokkasin myös kaikki ovet toimiviksi eli ne saa auki ja kiinni. Miehistön makuutiloihin lisäsin kaksi ylimääräistä sänkyä. Myös ikkunat on muokattu ja ne on toteutettu oikeaa mukaillen eli ikkunalasit on rakennettu ikkunan kehysten väliin, jolloin liimaa ei tarvinnut ollenkaan ja vältyin liimatahroilta laseissa. Oli tarkoitus lisätä vielä pelastusrenkaita yms. sälää, mutta ainakaan Billing Boatsin pelastusrenkaat eivät mahtuneet oikein mihinkään järkevään paikkaan, joten jätin ne lopulta pois.

Artesanian rakennussarja oli kyllä aivan ihana! Ohjeet oli tosi hyvät ja selkeät, kun niihin kunnolla tutustui. Kaikki materiaali oli erinomaisen laadukasta ja valmiiksi laserleikatut palaset oli juuri sopivan kokoisia ja erittäin hyvin yhteen sopivia. Sarja on suunniteltu myös siten, että etenkin rungon rakentamisessa pienet virheet ovat sallittuja eivätkä ne näy lopputuloksessa koska pahimpien virhekohtien päälle tulee aina jotain muuta tai uutta puuta. Ei tämä silti tarkoittanut että olisin tahallani hutiloinut mitään :D Myös materiaaleja oli oikein runsaasti, puuta jäi paljon yli, ainoastaan 1mm messinkitankoa oli liian vähän johtuen ilmeisesti siitä, että ohjeissa oli merkitty tarvittavaksi liian vähäinen määrä. Tein puuttuvat putket kuparista. Muutoin sarjassa oli erinomaista se, että kaiken joutui rakentamaan itse, eikä valmiita osia tai osakokonaisuuksia ollut käytännössä lainkaan verrattuna muihin Artesanian sarjoihin, joissa rakentajaa on kyetty helpottamaan tarjoamalla suoraan valmiita kokonaisuuksia (joiden laatu on vähän niin ja näin). Itse tekemällä olikin tosi opettavaista ja kivaa tehdä, ja monessa kohtaa joutui kunnolla pähkäilemään miten nämä olisi fiksua toteuttaa. Yleisesti ottaen Mare Nostrumissa on muutenkin mukavassa suhteessa kaikkea mitä aloittelija kaipaa oppiakseen: puun työstöä, lankutusta, metallin työstöä, takilointia ja maalausta. Niin tosiaan, ohjeissa ei puhuttu mitään maalaamisesta; kaikki maalaukset on omasta päästä tehtyä, kaikki messinkiosat nyt ainakin maalasin koska paljas messinki oli aika lelumaisen näköistä ja muut jutut maalailtu koska halusin tavoitella realismia, sellaista oikeaa kalastusveneen fiilistä, jolloin voi paattia katsellessa kuulla lokkien kirkunan ja tuntea meren tuoksun.

Maalit: Tikkurila/Revell.
Jälkikäsittelyt: Maston/Tamiya

Lisää kuvia ja myös työvaihekuvia täältä:
mpajulahti.kuvat.fi…+-+others/Muut+-+Others/Pienoismalleja/Artesania+Latina+-+Mare+Nostrum/

Kommentit

Hienon näköinen pååtti ensimmäiseksi puulaivaksi, ainoa mitä ehkä olisi kannattanut tehdä, niin laatikoiden ja kansirakenteiden vanhennus vastaamaan ulkorungon fiilistä, sekä tekemään låårat hieman ohuemmista rimoista. Kokonaisuus loistava ja toivottavasti kannustaa jatkamaan puulaivojen parissa.
olli henttonen kirjoitti:
Hienon näköinen pååtti ensimmäiseksi puulaivaksi, ainoa mitä ehkä olisi kannattanut tehdä, niin laatikoiden ja kansirakenteiden vanhennus vastaamaan ulkorungon fiilistä, sekä tekemään låårat hieman ohuemmista rimoista. Kokonaisuus loistava ja toivottavasti kannustaa jatkamaan puulaivojen parissa.
Joo, totta puhut. Kalalaatikoita ei ole liimattu kanteen kiinni, joten koko laatikoiden vaihtaminen ohuempiin joskus tulevaisuudessa on ihan mahdollinen ajatus.
Kyllä nuo kalalaatikot ovat suureti lian paksuja ja suuren kokoisia, yhtä isot kuin ruori kopin ovi?Kalastus verkko on jotekin liian auki, laita verkko kokonaan tiukemmalle ja vaikka hihnoilla suppuun.Tuo pelastus lautan säiliö ruori hytin katolla on jotenkin liian rosoinen,koita löytää toinen samanlainen ,kinder munan kuori?JA kyllä troolarin pitäisi olla sotkuisempi ja trooli vinssi on kunnon liassa ja ruosteessa muttei muu osa laivaa? kun on kyseessä noista espanjalaisten laivoista.Muuten erittäin hyvä troolari ja vielä ensimmäiseksi puulaivaksi oleeeeee oleeee senior.mikä scalaa on troolarilla?
Nättihän se on, muutama "virhekkin" ylempänä jo mainitaan, itse ehkä olisin elävöittänyt alusta laittamalla ikkunoiden ja ovien pokat tummemmalla puulla, kuten ehkä lastiluukkujenkin reunat. En tiedä olisiko se oikein, mutta se luultavasti näyttäisi pirun hyvältä =D Ja kuten sanottua niin paikoitellen olisi puu osia voinut korvata muovilla, järkevämmän ainevahvuuden saavuttamiseksi, mutta valmistajan ohjeita noudattaen tehty malli ei saa olla huono siksi että se on oikein kasattu, siksi väitänkin että tämä on hyvä ja mikä parasta, parannettavaa jäi, mutta mitään isoja virheitä ei kuitenkaan ole. Oikein onnistunut tapaus siis.
Kiitos kommenteista. Taidan kokeilla jossain vaiheessa uusia kalalaatikoita ja pelastusvenettä. Ne ehkä on ne tärkeimmät paranneltavat asiat. Vähän kyllä ärsyttää noi laatikkojen paksuudet, mutta asiaa enempää ajattelematta tuli tehtyä ohjeiden mukaan.

Toni, ei tässä paatissa ole lastiluukkuja :D Reunat on siinä vain pitääkseen paikoillaan savupiippu-hökötyksen ja toisen pömpelin missä on sisäänkäynti makuutiloihin. Rakensin ne näin, jotta näkymät makuutiloihin ja konehuoneeseen voi esitellä mallin katsojille paremmin. Tästä syystä reunoja ei ole myöskään säistetty, koska normaalisti ne ovat piilossa. Kts. kuva numero 2.
Aivan oikein, ei vain pää tänään toimi… Mutta ne olis voinut olla lastiluukkujakin =D
Noniin! Uudet kuvat! Uusi pelastusvene ja uudet kalalaatikot vaihdettu parannusehdotusten mukaisiksi. Mitäs nyt sanotte. Tää ois nyt sitte vihdoin valmis. :)
Jeps, paljon parempi, vieläkun laitat tuon moottoritilan päällä olevan putken päähän samanhalkaisijan pikkuputken poikittain ja (tai) ohennat reunat ( ei mene sadevesi ja roiskeet sisälle ) niin ainakin minun silmissä hiano pååtti.
Kuvia lisätty linkin muodossa. Nähtävillä myös kuvia ennen viimeisiä muutoksia.