Pienoismallit.net

Panzerkampfwagen VIII "Maus"

Sd. Kfz. 205

Cyber Hobbyn valmistama MAUS, joka on samaa sarjaa Dragonin kanssa. Mallia on paranneltu Voyager Modelssin syövyteosilla (PE35077) (linkki: hobby-space.com/Voyager-model-135-PE35077WWII-German-MAUS-Super-heavy-P2710844.aspx ), RB-Modelssin alumiiniputkilla, sekä Spade Acen valkometalliteloilla (linkki: www.network54.com/Forum/47207/thread/1334847678/Spade+Ace+Maus+tracks+-+nice! ) Sarjan huonona puolena ovat juuri telat, jotka on mielestäni pakko korvata valkometallisilla. Ejektorin jälkiä on valtavasti ja liitoskohdat surkeat. Pienenä omana lisäyksenä ovat keulan lamppujen johdotukset kuparilangasta.

Malli on maalattu Tamiyan akryyleillä ja naamiomaalauksen inspiraationa toimi World of Tanks. Metallin kulumaa on lisätty reilulla kädellä maalaten myös metallin sävyä vaunun kulmiin.

Siirtokuviin apuna käytin Vallejon lakkoja ja Micro Sol siirtokuvapehmennintä.

Vanhennuksia vaunuun on tehty MIG.in ja AK interactiven "washeilla", öljyväreillä ja pigmenteillä.

Telat on maalattu Tamiyan akryyleillä ja käsitelty AK interactiven tuotteilla.

- Waltter Holm

Kommentit

Hyvin välittyy mielikuva raskaasta vaunusta. Todella laadukkaasti tehty.
Komea ja julma peli, teräksisen raskas vaikutelma välittyy hyvin kuvista. Nuo metalliset kulumat jotenkin korostaa tuota raskautta, ja vaunu on muutenkin hienosti rakennettu/vanhennettu.
Hieno, mutta tarvittaisiin kuva jossa näkyy koko tankki
Noniin nyt tuli julman raskas panssari,justiinsa sopivasti vanhennettu ja metallin kulumaa tuossa koevaunusta.
Tosi hyvä taidemalli,olisipa ylhäältä valokuva.Yksi tai ryhmä figuja noin niin kuin mitta arvioksi ja diorama niin henkeää ragnarökin tuloa,tuossa olet onnistunut taiteelisesti vanhentamaan ja lisämään eri asiat, ei hyppi ylilaitojen.Joo nyt ansaitset trois palmes et T.O.E ET BARRE:ARTISTE PANZER.Kuten huomaat tässä on taidemalli,seuraavaksi oikein kaikken kokenut viimeisen päälle oleva rähinä panssari:kuten vaikka SHERMAN TAI PZKFW IV/:n joka olisi korjattu ,paikattu vaikka eri panssarin osista;miehistöksi clint eastwoodin kellyn sankarien malliset hahmot tai sven hasselin:pikkuveli,barcelona ja kumppanit
AJ 15.5.2013 20:15 Vastaa lainauksella
Moi Waltter,

Helppo kompata kaikkia kehuja yllä - erittäin onnistunut Maus; juuri sopivasti maltillisesti vanhennettu ja säistetty - erittäin bueno!

188 metrisen tonnin vaunu…Jarno edellä hyvin toteaa pienoismallistasi välittyy hyvin oikean esikuvan tai kahden oikean esikuvan, Maus V1:n ja Maus V2:n, paksun teräksen raskas vaikutelma; täysin eri asia sitten on, että oliko 188 tonnin esikuvavaunuissa mitään järkeä…

Kyllä ne sakuinsinöörit kaikkea keksiikin, tässä tapauksessa herra Dr. Ferdinand Porsche. Heinz Guderianin tavoin en ole koskaan oikein ymmärtänyt pointtia oikean Maus vaunun kehittämiselle ja rakentamiselle, mutta toisaalta jäihän siitä ihmeteltävää meille kaikille jälkisukupolville; Venäjän Kubinkan Panssarimuseossa voi katsella ja ihmetellä Maus V1:n ja Maus V2:n osista koottua Maus monsterivaunua.

Hyvin tämä malli tosiaan ilmentaa tuota jättimäisintä koskaan rakennettua panssarivaunua; Pekan sanoin todellinen HEAVY TANK!!!!!!

Kaipaa vaan Eerikin mainitsemaa Ragnarök dioa ympärilleen. Parhain terveisin, AJ
Komea vaunu, mutta näyttää kuvissa jotenkin pienemmän mittakaavan laitteelta kuin onkaan, en tiedä miksi näin on, mutta ei anneta sen vähentää pisteiden määrää, kysehän on lähinnä katsojasta tai korkeintaan joku kuvaus tekninen juttu joka ei vähennä laitoksen laatua.
Kokonaisuutena todella hieno malli ja telat kannatti korvata paremmilla. Hitsaus-saumat näyttävät hieman turhan järeiltä. Katkeneen telan korjaus on aika temppu tämän vaunun kanssa.
Taisinpa tätä mallia katsella Model Expossa. Maalaus on hyvä, metallin väri kulmiin kannattaa tehdä lyijykynällä (esim. 2B). Metalliset telat ovat hyvännäköiset ja niiden paino tekee mallista uskottavamman näköisen. Kaiken kaikkiaan ihan hieno malli vaunusta jossa ei yksityiskohdilla juhlita.

Mallista puuttuvia yksityiskohtia ovat antennit sekä kannen hitsaussaumat. Dragonin sarjan kylkilevyjen liitossauma ei ole sama kuin oikean vaunun sivulevyjen liitossauma. Sauma tulee kaivertaa noin 1 mm sisääpäin reunasta ts. samaan linjaan kuin tuuletusritilöiden ulkoreuna. Lisäksi tornin aluslevy on oikeassa vaunussa tehty kahdesta kappaleesta ja siinä kuuluu olla sauma levyn kapeimmilla kohdilla. Tämä sauma tosin jää melkein aina tornin alle näkymättömiin. Ilmanottoaukkojen verkko on väärän mallista mutta eipä miltään valmistajalta löydy oikeaa tarvikeosaa. Oikea verkko ei oikeastaan ole verkkoa vaan kuusikulmaisella reiällä varustettua ritilää, josta on tehty yksilöllinen pala tuuletusritilöiden jokaiseen aukkoon. 1:35 skaalassa sen pitäisi olla noin 0.5 mm paksua tavaraa eli syövytysosana sitä ei oikein saa tehdyksi ja muilla tavoilla menee näpräämiseksi. Onnistuisikohan 3 D tulostus?

Dragonin sarjan torni on minusta hieman liian suuri valokuviin ja piirustuksiin verrattuna. Mittavirhe on kuitenkin niin pieni, että sen korjaaminen ei mallin ulkonäköön juuri vaikuta. Tornin levysaumoja voi hieman parantaa jos haluaa.