Pienoismallit.net

Volkswagen Type 2 Delivery Van

1967

Hasegawan "Volkkari", johon lisäsin mm. tavaratilaan tynnyreitä ja WWII-aikaisia laatikoita ja julisteita. Pyrin laittamaan sisätilasta kuvan johonkin väliin.

Malli on maalattu Tamiyan akryyleilla. Korin pohjamaaliksi valitsin punertavan sävyn XF-9, jonka jälkeen lisäsin malliin hiuslakkapinnan ja maalasin kauttaaltaan keltaisen sävyllä XF-4. Kuuman veden avulla rapsutin maalia pois, jotta "paku" saisi rapistuneen ilmeen. Alarunko sai samanlaisen hiuslakka käsittelyn, mutta punaisen pohjasävyn kanssa toimi pääsävynä harmaa XF-66.

Vanhennuksia pakuun on tehty MIG.in ja AK interactiven "washeilla", mudilla, öljyväreillä ja pigmenteillä.

Kommentit

AiaIai kun on soman rähjäinen pahnanpölyttäjä,tosi loistavan hyvä ja vanhennettu malli,ikkunatkin just sopivan likaisia.Vanteet ja pölykapselit kuin oikeasta WV:stä.Ainoastaan rekkarit on ruoste syônyt ja poliisit pysäyttää varmasti volkkarin,ja tutkii tavara tilan kaikkki wwII sota laatikoiden tarvikeet joutuu takavarikoon,ja kuski oikeuteen.Tosiaan loistavasti tehty työ, TROIS PALMES ET T.O.E ET BARETTE :ROUILLE & VEILLISMENT jOOO tämä huutaa sisäkuvaa näkyville?
paavo p. 17.5.2013 23:35 Vastaa lainauksella
Ihan hienohan tämä, en vaan oikeen ymmärrä näitä rotta-luukkeja.
Tavallaan ihan hieno, mutta jotenkin muovisen oloinen… Olisiko pakoputki ollut tosiaan joskus kromattu? Valojen umpiot ja vasen etu vilkku näyttää osassa kuvista jotenkin hassuilta…

Ja se suurin ongelma mikä ei suoranaisesti ole ongelma, mutta häiritsee itseäni enemmän kuin sata jänistä makuuhuoneessa: Näin raiskattu laitos, likainen, ruosteinen yms, mutta ei yhtään läpiruostunutta kohtaa? Ei yhtään kolhua? Ei voi olla noin "huonon" näköinen laitos täysin kolhuitta ja ilman yhtään läpiruostunutta koloa… Eli pelkkä ruosteen maalaaminen ei mielestäni riitä hyvään lopputulokseen… Ja kromattu osa ei välttämättä ruostu, jos sen pinta pysyy ehjänä… Ja jos pinta ei ole ehjä on siihen tullut naarmu tai kolhu… Mutta nyt laitos on naarmuton ja kolhuton paitsi tehtyistä kohdistaan, voisiko siis paikka paikoin olla naarmuja joissa paistaa pohjamaali tai jopa metalli pohjalla? Muutama kolhu sinne tänne? Jos laite on seissyt vuosia paikallaan, ei naarmujen suhteen ole ongelmaa, ne sulautuu likaantuessaa, mutta jos laite on käytössä niin pakkohan tossa olisi jo olla naarmuja/kolhuja yms, edes jotain käytön jälkiä(puhtaampia kohtia oven vieressä yms minne käyttäessä kosketaan/vaattee hankaa yms)…
Erittäin hyvin maalattu malli, mutta samaa mieltä Tonin kanssa että muutama läpi ruostunut kohta ja pari lommoa olisivat lisänneet uskottavuutta.

Miten olet toiminut noiden kromiosien kanssa?
Tässä on aitoa otetta. Vanhennukset osuneet kohdalleen.
Taitaa olla sisäiseen ajokäyttöön,ei tuolla voi mennä maanteille.Salainen liikuva luvattoman sotatavaran varasto,vain sisäiseen varasto alueen käytöön.Eihän kaikki liikkuvat ja liikkumattomat ajoneuvot ole aina ruostunut puhki,WV on ehkä pelastettu ulkoa lojuumasta sisälle.Ja hoidettu että ainakin kulkee pieniä matkoja, eikä kiinnitä ulkopuolisten huomiota.Mutta erittäin hyvä että moni antaa kritiikinsä ja ajatuksia,vihjeitä mallista.Kun kaikkilla on eri näkökulma samasta mallista,jos tekisite mallin jokainen sama ajoneuvon ja scala, ja mitä sen pitäisi esittää vaikka:varaston perälle hyljätty ajoneuvo,vaikka noin 20 vuotta.Kyllä siinä näkisi monta erinlaista lähestymä tapaa, samaan mallin ja vanhentamista.Kuten sanottu,mitâ romumpi ajoneuvo sitä vaikeampi se on rakentaa,oikean näköiseksi
Kolhuja ja klommoja kaipaan minäkin. Tuo lähikuvassa oleva vanne/pölykapseli näyttää kyllä todella realistiselta!
Nuo Hasegawan paksut/kromatut tuulilasin pyyhkimet olisi varmaan kannattanut toteuttaa itse skrätsinä.
Todella asiallisen näkönen Volkkari! Jotenkin ite oon tykästynyt näihin patinoituneisiin autoihin ja tässä olet todella upeasti saanut Volkkariin rähjäisen ilmeen. Itekkin oon nähny tosi monta ajossa olevaa patinoitunutta autoa elämäni aikana ja niistä murto osa on ollut läpimätiä eli ei aina tartte reikiä olla vaikka ruostetta löytyykin. ;)
Kiitos paljon kommenteista!

Kyseessä oli ensimmäinen automallini, mitä olen kasannut. Yhdyn kommentteihin, että niitä kolhuja olisi voinut kyllä tehdä puskureihin ja niitä "kukkivia" aukkoja tehdä mm. auton alahelmoihin.

Auton ideana toimi, että se olisi hylätty ruostumaan romupihalle, likaisena ja tavaroitakin vielä kyydissä. Tieliikennekäyttöistähän tästä ei saa millään… paitsi osallistumalla "pimp my ride"-ohjelmaan! :)

T.Waltter
Tää on aivan loistavasti tehty auto. Vanhennukset on uskomattoman hienoja.
Hienosti tehty Volkkari. Pari pientä ruostereikää lisäisin minäkin, mutta kolhuja en menisi itse lisäämään, jos on jätetty vain ulos seisomaan rauhassa. Mallin pintaan toteutettu patina on kyllä todella realistista, ja pakko kompata muita: Vanteet/Kapselit ovat onnistuneet loistavasti.
Todella hieno Wolkkari! Pari ruostereikää viel nii on hyvä. :)
Tää on kyllä varsin mukavan näkönen ilmestys.

Tätä olis ehkä saanu pikkusen näyttävämmäks ottamalla "perusväritykseks" klassisen valko-punasen värivaihtoehdon. Siihen olis saanut kyllä mukavasti eroteltua kaikki efektit jotka nyt ehkä hivenen hukkuu tuohon vihreään maaliin. Lisäksi ehkä joku renkaista voisi olla tyhjä. Vaikea varmaan toteuttaa mutta toisi hivenen vaikutelmaa pitkään seisseestä raadosta. Myöskin olisi ehkä voinut veistellä moottoriluukkua hivenen auki ja laittaa pikkusen rakosalleen. Edelleen tällä olisi tullut hivenen syvyyttä mallille. Ja jos oikein herkutteleen alettaisiin niin ehkä sivuikkuna rikki.

No, pikkusen hienosäätöä tuo mutta siitähän nämä romut ovatkin mielenkiintoisempia koska vain mielikuvitus on rajana noille efekteille…
Noh poijaat, seuratkaa waltterinin WV lippua ees päin romuja tekemään,ei saa jäädä perusmalleihin makamaan?Jos kaikki kritikit ja vinkit lyödään yhteen tulisi loistava romu malli,kyllä on tosi hyviä vinkejä,ideoita, mutta ja löytisikö muita rakentajia samaan sarjaan????Niin ehkä ettei vaan kritikoida ja kirjoiteta,vaan näytetän luovaa esimerkkiä alalla joka on erittäin vaativa työn esitys mallarilta.Tuossa hommassa ei kukaan ole mestari-romu syntyessään.
Maalipinta on ihan täydellinen ja realistinen, en itke kommenteissa mainittujen lommojen perään niinkään muttamutta.. Tuulilasien mustat kumitiivisteet saisivat kyllä olla mustat. Samoin on sivuikkunoiden tiivisteiden ja listojen laita, olisi niillekin kannattanut jotain tehdä. Takavaloissa on keskiosat ( heijastimet ? ) maalattu punaisella mutta muu osa muovilinssiä on jätetty kromipinnalle.
Pieniä puutteita mutta ottivat vaan omaan silmään ja jättävät arvion kolmoseen.

Muuten malli on kyllä hieno saavutus.
Jees lisää tämmösiä. Juu ei niitä lommoja tai läpimätiä kohtia tarvi välttämättä aina olla, jokainen auto vanhenee ja kuluu melko yksilöllisesti. Tosin jousitukseltaan tämä on yllättävänkin ryhdikäs, mutta nehänon voitu josain välissä vaihtaa uusiin. :)