Pienoismallit.net

KV-1 Model 1942

"Don front", marraskuu 1942

Hobby Bossin KV-1, joka on rakennettu melkein suoraan laatikosta periaatteella. Pienenä lisäyksenä lampun johto ja tornin kahvat kuparilangasta, sekä tornin hitsaus-sauma milliputista.

Malli on maalattu tuttuun tapaan Tamiyan akryyleillä, käyttäen hiuslakkakikkaa. Vihreä pohjasävy, hiuslakka, valkoinen sävy päälle ja kuuman veden avulla rapsuttaen maalia irti. Kokeilin samaa hiuslakkakikkaa myös teloihin eri harmaan sävyillä ja lopputuloksesta tuli vallan mainio.

Siirtokuviin apuna käytin Vallejon lakkoja ja Micro Sol siirtokuvapehmennintä.

Vanhennuksia vaunuun on tehty MIG.in ja AK interactiven "washeilla", öljyväreillä ja pigmenteillä.

- Waltter Holm

Kommentit

Oikein näppärä Klimenti Voroshilov! Hiuslakka-kikka toimii näköjään hienosti!!! erittäin bueno!
Todella hyvin tehty maalaus KV-1:nen. Suoja maalauksen kuluneisuus on erittäin hyvin toteutettu ja mutenkin kokonaisuus todella hyvin tehty, ainoa mikä pisti silmääni niin tuo hitsaussauma on mielestäni turhan korkea reunoistaan, normaalisti hitsatessa reunat ovat matalat ja keskikohta on hiukan kuperahko mutta toteutuksena saattaa olla hiukan hankala tehdä. Elä takerru siihen seikkaan tämän mallin kohdalla . Upea jälkeä muten.
Mallihan on hyvin tehty, mutta miksi kaikki kuvat ovat sinertäviä? Vai sinertääkö silmissäni jo kuluvan vuoden siniset ajatukset?
Vaikea pojotella, kun ei väreistä saa selvää. Jätänkin sen ja odottelen uusia kuvia.
T.T
Tosiian tuo tausta väri ei ole paras tuossa?tietokoneella tehty?
Kyllä maalaus on onnistunut,tuossa vaunussa.
Pieni diorama,Donin arolta tuo alle ja iivanat nuotiolle lämmittelemään.
Mutta kaipaa pientä taistelun jälkiä tuohon vaunuun,omamaku asia.
Vaikia sanoa oikeastaan mitään, kuvat ei ole parhaat mahdolliset. Nyt kuvat on sinertävät, uusilla tulisi varmasti paremmin esille koko malli. Sopivasti kulahtanut maalipinta.
Elekee ny hyvät miähet niihe värilöihe kans…Vaunuhan on ilmiselvästi kuvattu iltahämärässä Harkovan eteläpuolisella arolla. Pilvipouta viel korostaa valaistusta! Tarkoitan mieli ku vitusta äijät!!! ehe…ehe…

terv. Tynkä-Karjalan Sepi
Kiitos kirjoitetuista ja palautteesta.

- Waltter
Hienoa Waltter,
hieman siniset kuvat mutta se vain lisää talvista tunnelmaa.Teet kyllä upeita panssareita!
Ja pakko sanoa..miksei kukaan tee niitä alustoja?Parantaa mallista välittyvää tunnelmaa ja on niin hiton helppo tunnin työ…
Onko nuo nelikasit hobby bossit minkälaisia tamiyaan verrattuna?
Mikko