Pienoismallit.net

Uboot XXIII

U 2322

Tyyppi XXIII oli kokonaan hitsaamalla rakennettu yksirunkoinen sukellusvene. Täysin virtaviivainen runko, lisäksi suhteellisen pieni torni ja kate jossa sijaitsi diesel moottorin äänenvaimentimen.
Tilan vuoksi oli rajoituksia, keulasta oli tehtävä mahdollisimman lyhyt, mikä tarkoitti, että vain kaksi torpedoputkea voitiin asentaa eikä vara torpedoita voitu kuljettaa mukana. Torpedot lastattiin satamassa. Painolastin avulla sukellusveneen perä laskettiin alas upoksiin niin, että keula nousi ylös vedestä ja torpedot voitiin ladata suoraan torpedo putkiin.
Tyypillä XXIII oli erinomaiset ajo-ominaisuudet, ja se oli erittäin ketterä sekä pinnalla ja sukelluksissa.
Hätä sukellusaika oli 9 sekuntia, ja suurin sukellus syvyys oli 180 m.
Nopeus veden alla oli 12,5 kn, 23,2 km/h, kun taas pinta ajossa nopeus oli 9 kn ,17 km / h.
Sukelluksissa nopeus 10,5 kn 19,4 km, savutettiin snorkkeli ajossa.
Pituus 34,68 leveys 3,03 korkeus kölistä torniin 7,70.
Miehistö 14-18 henkilöä.
U-2322 upotti yhden aluksen 25.02.1945 Britannian itärannikolla.

Broncon iso U-Boot XXIII on helposti rakentuva. Runko ja torni sisältää vain kymmenkunta osaa.
Maalattu Revellin väreillä ja ruiskulla.

Kommentit

Juke 10.5.2013 09:27 Vastaa lainauksella
Näitä ei koskaan ole liikaa! Nätti kakskytkolmonen, potkurin väri ainoa joka hieman tarttuu silmään, saattaa olla kamerankin tuoma pikantti lisä, näyttää hieman liian punertavalta, mene ja tiedä.

Jospa tästä saisi puhtia omaan projektiin, mittakaavana 1:87 www.panzerfux.de…fux_e/prodpic/1-87-Submarine-U-Boot-Type-XXIII-waterline-ATM-80424_b_0.JPG
Joo kompaan Jukea eikoskaan liikaa, varsinkin todella loistavasta u-bootista,vanhennus,kulumat,lievä ruosteisuus on kuin nyrkki liittoutuneiden silmään.Ehkä U-boot kapusta parempi kuva,nyt ei voi mitään sanoa tuosta dönitzin sukulaisesta ja mihin on kansimies kadonnut,EI mitään moititavaa ,vaan on kuin oikea U-XXIII:n siis ei nätti,vaan taidekaunis malli.Eipä ole paljon osia tuossa mallissa ja sen hintaan nähden, mutta arvoinen se on:CINQ PALMES ET T.O.E plus BARETTE SUBMARINE;Ps onko noi puukansi ritilät muovia,vai puuta?Parantaisiko se jos tekisi ne puusta vai ei?mielipide vastaus tekijälle
Malli on todella komea, näyttävä ja ISO. Itse olen vasta paketista sen purkanut ja rungon koesovittanut. Toteutus on taattua Pore-laatua, maalaaminen on varmasti ollut herkullisin työvaihe.Figuuri auttaa mukavasti havainnoimaan bootin mittaa.
Täytynee itsekin ottaa sitten työn alle, kun pienemmät mittakaavat rupeaa kyllästyttämään.
Tosi nätti. Itse meinaan hankkia saman mallisarjan - ja maalata suklarin keltaiseksi. Kylkiin ja torniin sitten 60-lukulaisia kukkaiskuvioita ja psykedeelistä toteutusta.
Upea! Mielestäni juuri sopivan vähän kärsinyt… Jo mainittu potkuri tosiaan kaipaisi korjausta. Näissä sodan viimeisinä vuosina rakennetuissa veneissä käytettiin teräksisiä potkureita. Ainakin XXI mallissa 100% varmuudella ja jo viimeisimmissä VIIC/41 veneissäkin oli teräksiset potkurit. Kallistuisin siis tähän ratkaisuun…

Ja nipotuksena päälle että pintakulussa yleensä snorkkeli ja skooppi oli alaslaskettuna… Toisaalta suunta-antenni (DF loop antenna) oli piilossa sukellettaessa. Eihän mikään tietenkään estä pitämästä niitä ylhäällä pinnalla… Onhan se silloin mallina paljon näyttävämmän näköinen. :)

Itselläni sama kammotus laatikossa… On se vaan julmettoman iso! :D
Toi oli hyvä tietää,että teräksiset potkurit noissa 1944 vuoteen 1945 sukellusveneissä.Mikä on mallin pituus?Taitaa mennâ tuonne harkinta ostos listalle,kuten tuleva tai jos tuleva U-boot IXB 1:72 REVELLIN MALLI.
Jo vuoden 1942 jälkeen ilmeisesti oli teräksiset potkurit käytössä. Mallin pituus on 991mm. Ja mikäki Revelliin on luottamista ja ennakkoon myyviä malliputiikkeja niin marras-joulukuussa IXB on hyllyissä. Pakko hankinta myös… Ja veikkaan että aftermarket valmistajat rupeavat herkuttelemaan mallareita sen jälkeen… Eli voi olla että pidemmän päälle joutuu ostamaan parisen kappaletta! :)
Jotenkin vain osuu omaan silmään kokonaisuus käsittämättömän hyvin. Ei tosta moitteikaan oikein löydä, vaikka koittaisi etsiäkkin. Lisää tälläisiä oikean näköisiä malleja, monissa malleissa paistava muovisuus on hyvin hävitetty ja jälleen sopivalla alustalla oikein kuvattuna tuo kävisi aidostakin.
Kyllä se ainakin pari kappaletta vaatii tuo IXB varastoon,täytyy katsoa kuinka monta muunnosta tuohon saa ja hinta tietenkin se mallarin ikuinen vaiva.Kyllâ se oli ikävä munaus lindbergilta japsisuklari tosi lelumainen ja kivasti virheitä siinä,olisi ollut loistava malli se.Myös tuo surcouf olisi namia 1/72 vaikka helleriltä tai hobbybossilta,mutta taitaa olla pelkää haavetta.Kuten se iso japsi lentokonesuklari I-400 jolla ne pommitti usa:ta siinâ olisi joululahja,jos se tulisi vaikka tamiyalta niin ei kukkaro kestäisi sen hintaa,pitäisi tehdä pankkilainan. Kun katsoo viimeisen yamaton hintaa ja vain 1/350 scalaa melkein 300 euroa,niin voisi arvata hinnan tuolle I-400 scalaan 1/72
Ompa kommee. Mykistyin…täydellinen mielestäni. Mallista oikein hönkii aitous eli pinta on onnistunut hiton hyvin. Tätä passaa katella ja heitellä linkkejä tuttavillekkin.
Jotakuinkin yritän hahmottaa kokoa, mutta iso jokatapauksessa on.
Huipputyötä Pore.
Pore 12.5.2013 20:25 Vastaa lainauksella
Eerik
Kansiritilät ovat muovia. Paremmat olisivat puusta valmistetut.
Kippari on Tamiyan suomi sturmista, maalattu vain sukellusvene päälliköksi.
Kansimies muuten vain mukana, suomi bt-42 , mittatikkuna.
AJ 25.5.2013 11:06 Vastaa lainauksella
Moi Pore, Onnittelut viikon mallista. Tyylikkäästi toteutettu ison skaalan pieni suklari. Onnistunut! Parhain terveisin, AJ