Pienoismallit.net

HMS Iron Duke

HMS Iron Duke

Iron Duke valmistui Portsmouthin telakalta 1914. Alkuperäisaseistus: 10 kpl 13,5 tuuman tykiä, 12 kpl 6 tuuman tykkiä, 2 kpl 3 tuuman ilmatorjuntatykkiä ja 4 torpedoputkea.

Iron Duke oli Sir George Callaghanin lippulaiva heti valmistuttuaan. Callaghan vaihtui amiraali Sir John Jellicoeen, joka teki Iron Dukesta suuren laivaston lippulaivan.

Alus osallistui ainoaan taisteluunsa 31.5.1916; ensimmäisen maailmansodan laajin meritaistelu (Skagerrakin taistelu). Ei kärsinyt vaurioita.

Sodan jälkeen palveli välimeren ja atlantin laivastossa vuoteen 1929. 1931 Iron Dukesta poistettiin torpedoputket sekä B- ja Y-tornit. B-tornin paikalle tuli kaksi neljän tuuman imatorjuntatykkiä. Muutosten jälkeen aluksesta tuli tykistön koululaiva. 1939 X-tornin paikalle asennettiin 4,5 tuuman kaksiputkinen tykkitorni.

Toisessa maailmansodassa palveli tukikohta-aluksena Scapa Flowssa. 1939 sai ilmahyökkäyksen aikana useita osumia pommeista mistä johtuen jouduttiin ajamaan rantaan. Palautettiin kelluvaksi ja palveli tehtävässään sodan loppuun. HMS Iron Duke myytiin 1946 ja romutettiin Glasgowissa 1948.

AIRFIX 1:600 HMS IRON DUKE (A04210)

Pituus 31,6 cm
Leveys 4,55 cm
Osia 183 kpl


Julkaisuvuosi 1967, sama kuin allekirjoittaneella :). Ikä kyllä näkyy osissa; purseiden poistoa, viilausta, hiontaa, pakkelointia kyllä riittää. Mutta nämä eivät kyllä minua haittaa kun niistä niin kovasti pidän :).
Laivan yritin tehdä alkuperäisasuunsa. Jostain luin, että tämä Airfixin sarja olisi sekoitus eri vuosikymmeniltä. Kuvia löysin vain muutaman ennen 1920 lukua (20- luvulta alkaen kuvien perusteella tehtiin näkyviä muutoksia), joiden perusteella mallisarja olisi Iron Duke alkuperäisasussaan.

Rakentamisessa käytin kahta itselleni uutta asiaa, etsiosien käyttö ja säistäminen. Käytin kolmea eri White Ensign Models arkkia. PE611 1:600 HMS Iron Duke, PE612 1:600 3-bar rails & ladders ja PE622 1:600 rn ships boats fittings. Etsiosien taittelussa ja käsittelyssä huomasin usein olevani lattialla etsimässä pienen pientä metallipalaa :).

Rakentamisen ja varsinkin säistämisen eri vaiheissa otin oppia kirjasta SHIP MODELS from kits by David Griffith. On kyllä laivamallarille erinomainen opus, suosittelen!

Takiloinnissa (onko oikea sana?) käytetty Fine EZ Line mustaa lankaa. Maaleina pääosin humbroll emali, ruiskua käyttäen paitsi kansi kirjan innoittamana pensselillä. Pelkäsin kyllä jälkeä ja työmäärää mutta olen kyllä aika tyytyväinen jälkeeni.

Rakentamisen edetessä huomasin usein että jokin jo tehty asia olisi kyllä pitänyt tehdä toisin. Jälkikäteen olisi tekeminen ollut työlästä ja hankalaa joten jätin niitä tekemättä ajatuksella että seuraavassa laivassa teen ne paremmin. Esimerkiksi tykinputket, miksi kummassa jätin ne tuon muotoseksi :(. Muoviset rappuset jätin, vaikka olis pitäny leikkoa ne pois ja tilalle taitella etsistä todenmukasemmat. Pelastusveneistä olis pitänyt kovertaa sisustaa pois yms.

Kuvia olis ollu vielä puolenkymmentä lisää, mutta kuvaraja tuli täyteen :(.

Kommentit

Hieno malli, wanhasta sarjasta.
Oikein hieno esitys Airfixin Iron Dukesta.Malli on kaikin puolin hienosti onnistunut.Itsekkin tuli "väännettyä " samainen sarja kasaan alkuvuodesta joten voi sanoa ettei se välttämättä ole niitä helpoimpia lähtökohdiltaan mutta hyvin on homma hoitunut.W.E:n etsit antavat kokonaisuudelle mukavasti ilmettä.Vanhoistakin sarjoista saa paneutumalla hienoja.Hyvää työtä!Ei muuta kuin lisää näitä.
Kyllä on tosi hyvä hms iron duke,ja vielä airfixin onhh eipä ole muita.Samasta sarjasta voi tehdä sisarlaivat:hms
marlborough,hms emperor of india,hms benbow.Myös erityisesti kahta kirjaa:R.A. BURT BRITISH BATTLESHIPS FIRST WORLD WAR 1914-1918 ja BRITISH BATTLESHIPS 1919-1945 ,jossa on kunnon piirustuksia ja valokuvia.Kuten sanoin tosi hyvä malli,ehkä tykin putket olisi voinut aukaista ja noihin runko tykkeihin laitaa injectioneulasta putket,aina voi parantaa seuravassa mallissasi ensin kannataa harkita miten ja millalailla sen tekee.Myös mitä voisi parantaa malliasi.Kansi on loistava tuohon koko luokkaan nähden, muuten onkos tähän koko luokkaan metalli tykin putkia?TROIS PALMES ET T.O.E sinulle
Kiitos kommenteista.
Tykin putket on tosiaan seuraavassa laivassa (kaapista löytyy samaan kokoluokkaan airfixin Warspite ja King George) tarkoitus tehdä messinkiputkesta/tangosta.
Eerikille kiitos näistä kahdesta kirjavinkistä.
Riihimäellä Löytöradalla on näitä malleja hyllyssä. Hinta alle 5€.
AJ 9.5.2013 21:48 Vastaa lainauksella
Moi Pekka, Komppaan Mikan, Opan ja Eerikin kehuja yllä. Mielestäni tämä on todella työn voitto vanhasta Airfixin sarjasta. White Ensignin etsit antavat ilmettä ja näköä laivalle, niidenkin laittaminen onnistuneesti näin pienessä skaalassa on melkoinen saavutus.

Maalaus värisävyineen ja viimeistely on hienoa. Nuo Eerikin mainitsemat avatut tykinputket toisivat vielä asteen pari lisänäyttävyyttä. Erityisesti värisävyt ja sopiva säistäminen kolahtavat - laivamallista huokuu vanha kunnon Royal Navyn brittirauta. Onnistunut HMS Iron Duke! Parhain terveisin, AJ
Lisä huomautus, oletko porannut pyöreät ikkunat auki?Kun oikeen katsoo ovat aikalailla liian suuret ikkunat, nuo pienet kansi tykit hotchkiss 47mm ovat todella kömpölöitä,voivat olla vaikein työ,parannella noita ehkä skratsina tehdä uudet kun ovat pirun pienet. Ota sellainen iso ja korkea reunallinen tarjotin tai vastaava alusta niin vähemmän karkaa etsiosat lattialle.Jopa voisi viritää jonkinlaisen teltamaisen suojan?ei ole tosiaan hauskaa etsiä pieniä etsi osia ympäri lattiaa tai huonetta.Ammattisi puolesta noi pienet ja muut tykin putket onnistuu varmasti,GOD SAVE ROYAL NAVY.NEXT SHIP MORE BEST
eerik oksanen kirjoitti:
Lisä huomautus, oletko porannut pyöreät ikkunat auki?Kun oikeen katsoo ovat aikalailla liian suuret ikkunat,

nuo pienet kansi tykit hotchkiss 47mm ovat todella kömpölöitä,voivat olla vaikein työ,parannella noita ehkä skratsina tehdä uudet kun ovat pirun pienet.
Kiitos Eerik huomioistasi.
Pyöreät ikkunat on porattu auki 0,9mm poralla. Muistan pähkäilleeni oikeaa kokoa. Luonnossa tämä olisi n.60cm:n ikkuna, taisi sittenkin mennä liian suureksi. Tiedätkö mitä ikkunan halkaisija on luonnollisessa koossa?

"hotchkiss", onko tämä lempinimi tietylle tykille/tykkityypille?
Se on valmistajan nimike:57mm:n 40 kaliiperin merikanuuna mallia hotchkiss(57/40H)6 pounder QF hotchkiss , minä mainitsin 47mm mutta se on väärin,noita käytetiin lähi ja torpeedovene torjuntaan.Tuosta oikean kokoisesta ikkunasta ei oli tietoa,mutta kokeile muoville eri kokoja ja vertaa mallin tehtyjä ikkunoita.Arvioisin noin 1mm kirjassa olevan piirustuksen mukaan koko 1/700.AIRFIXIN 1/600 siis tuossa se olisi 0,8 tai 0,5mm mutta kokeilu erikoolla olevilla terillä se on parempi pienempi kuin liian iso ikkuna.Kun siihen pitää jättää ikkunan reunat ja ikkuna siihen keskelle,kun vielâ noita on erin kokoisia ikkunoita tuossa malli laivassa.Siis käsiporalla varovasti ja harkiten tuo homma vaatii aikaa ja harkintaa.Tuollaisen kunnon laivamallin tekeminen vaati harkintaa kuinka ja mistä aloitaa,miten sen eri työvaiheet tekisi.Jos se vaatii kuten sanoit aukaista pelastusveneet,tykin putkien vaihto mahdollisesti jokaiselle tykille,muuten hommasta jää outo jälki noihin aseisiin.Kyllä se WEM:n photoetsit antavat paljon paremman näköisen mallin.Seuraavan mallin varaa aikaa ja jos teet warspiten 1919-1945 tai king georgin niin haki kirja R A BURT:N TEOS BRITISH BATTLESHIPS 1919-1945 niin sinulla on ROYAL NAVY malli raamattu käsissäsi.Odotan kiinnostuneena uusia laiva malleja sinulta.
Marko H 11.5.2013 17:25 Vastaa lainauksella
Mukavan näköinen malli! Laivanrakennus terveisin, Marko

P.S itsellä tamiyan 1/350 Uss missouri valmistumassa kesän aikana. Pitkä vuosi takana…Laitetaan tänne muutama kuva tuosta sitten arvioitavaksi. Jep, jep