Pienoismallit.net

Muschtang

Sirkusfriikki

Tässäpä jo reilu vuosi sitten aloitettu Italerin Mustang. Se, että siitä tuli lopulta tämmöinen mitä-jos-malli, johtuu sarjan pienestä suunnitteluepäkohdasta. Muuten mainion sarjan kuomun tuulilasi oli jo syntyjään susi. Tosin sillä tavalla susi, että sen huomasi vasta, kun rupesi sovittamaan tuulilasia paikalleen. Muuten oli kyllä passeli istuvuus, mutta tuulilasin etulalareunan ja moottorikuomun yläreunan väliin jäi melkoinen porras.

Tuon portaan tasoittelu olikin sitten oma lukunsa, ja lopputulos on nähtävillä näissä kuvissa (tai oikeammin sanoen ei, koska kuvissa ei ole sarjan mukana tullut tuulilasi eikä kuomukaan, eikä nokka muutenkaan ole alkuperäisessä asussa). Kuten kuka tahansa muukin, yritin ensin viilalla ja hiomapaperilla taltuttaa tuota kohtaa. Alaosaa aloittelin ensin viilailla, mutta sitten tajusin, että porrasongelma vain siirtyisi tuulilasin ja kuomun takaosan väliseen saumaan. Tässä säheltämisessä tuulilasiosa sitten sanoi jossakin vaiheessa raks ja päätti jakautua kahtia. Osa oli siis kovempi vastus kuin koko Italian armeija. Pähkäilyn jälkeen sitten googlea kehiin ja katsomaan kuinka muut sarjan rakentaneet olivat ongelman selvittäneet. Vastauksena tuli muutamia linkkejä ja kuvia, joissa tosiaan näkyi tuo sama probleema. Moni oli luovuttanut suosiolla ja jättänyt porrastuksen näkyviin valmiiseen malliin.

Itse en kuitenkaan halunnut siihen tyytyä, vaan otin yhteyttä Italerin asiakaspalveluun. Ensin yrittivät selittää, että ei osassa mitään vikaa ole, mutta että heidän insinöörinsä (hyvää hyvyyttään) tutkivat asiaa. Kun en ollut vastaukseen tyytyväinen, seuraava selitys oli, että ehkä en ollut osannut viilata/hioa osaa paikalleen sopivaksi, tai että ehkä en ollut sovittanut osaa paikoilleen oikein. Siihen vastasin, että melkein 40 vuoden mallailukokemuksella nuo eivät vaikuta kovin todennäköisiltä vaihtoehdoilta. Liitteeksi laitoin muutaman nettilinkin, joissa näkyi kuvia tuosta samaisesta sarjasta ja kyseisestä ongelmasta, ja otin vielä muutaman valokuvankin omasta tekeleestäni osoittaakseni, että kyllä se ihan oikeasti on pielessä.

Sitten tiedustelin, olisiko mahdollista saada korvaava osa tilalle, vaikka olinkin osan ihan itse omalla tumpeloinnillani särkenyt. Lopulta sain ohjeet, miten Italerin sivuilta tilataan varaosia. Kun näin hinnan postikuluineen, päätin jättää asian sikseen ja keksiä jotain muuta. Tässä vaiheessa sarja oli ollut jo parikin kertaa vaihtoaitiossa ja lopetusuhan alla. Onneksi sitten tuli tämä idea.

Olin jossain vaiheessa netissä törmännyt Wanderzirkus Rosariukseen ja sen koneisiin. Erinomainen tilaisuus mitä-jos-malliin! Muutaman päivän pähkäilyn ja miljoonalaatikon tonkimisen jälkeen tuli sitten tämä visio. Olin jo jonkun aikaa halunnut tehdä Rosarius-koneen, ja tässä tilaisuus tuli puolivahingossa.

Ensin googlasin, millaisia kuvia Zirkus Rosariuksen koneista ja niiden maalauksista netistä löytyi. Niiden seassa oli yksi kuva, jossa Spitfireen oli laitettu Daimlerin moottori. Miksipä ei sitten Mustangiinkin olisi samaa yritetty! Ja koska kyseessä ei ole "aito" Mustang, nimeksi annettiin sitten niksmannien suuhun paremmin istuva "Muschtang".

Siis tuumasta toimeen. Varaosalaatikosta löytyi vuosia sitten lastenhuoneen katosta alastyynytetty Messerschmitt 109:n maalliset jäännökset, josta nappasin spinnerin ja pakosarjat. Päälaskutelineiden renkaat ovat Hasen 109:stä, pyrstöpyörää en muista mistä on peräisin. Potkuri on muistaakseni jostakin vanhasta Revellin Fw-190:stä. Kuomu taas on Special Hobbyn Blohm&Vossin Bv 155 Karawankenista. Kuomu oli hyvin ohutta "säläpakettimuovia" ja sopi melkoisen työstämisen ja sovittamisen jälkeen yllättävänkin hyvin Mustangin kuomun paikalle. Onneksi niitä tuli aikanaan kaksi kappaletta sarjan mukana, ja jo ensimmäinen onnistui.

Messerschmittin spinneri sen sijaan vaati pikkuisen levennystä nokan etuosaan. Se hoitui ohuilla muovisuikaleilla rungonpuolikkaiden väliin nokan ja ohjaamon välille. Samalla muotoilin ja käytännön syistä myös jatkoin parilla millillä nokkaa, kittasin Mustangin oman pakosarjan paikat tasaiseksi, lisäsin ne Mersuista tutut "muhkurat" moottorin sivuille, ja tein muutakin pientä säätöä, mm. tuon "ilmanottotötterön" moottorin sivulle. Siirtokuvat on omista ylijäämistä koottu, osin itse tehty. Vasta nyt valokuvista paljastui, että siipien palkkiristien reunojen olisi pitänyt olla hieman paksummat ja leikata sitten tiukemmin. Litkuttelu ei ole minun vahvuuksiani, joten se on aika maltillista. Ja taisivat nämä Rosariuksen koneet muutenkin olla kuin näyttelyesineitä.

Itse olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Ainakin sen on mielestäni aika räyhäkkään näköinen vehje. Pientä epätasaisuutta pintaan ja saumoihin jäi sinne tänne, koska jostain syystä maalauksen jälkeen pakkelointi paikoitellen kutistui, enkä jaksanut enkä saanut paikkailusta huolimatta kaikkea ihan viimeisen päälle fiksailla kolmanteen tai neljänteen kertaan. Vai olisiko vain ollut sota-ajan kiireillä vaikutusta asiaan (eli nuo vasta valokuvista paljastuneet läikät mm. konepellissä ovat vaikkapa öljyläikkiä, hehe)… Vaikka sarjan muovi oli vaaleanharmaata ja omat lisäilyt valkoista muovia, meinasi keltaisen värin kanssa olla peitto-ongelmia. Sarja oli jo muutenkin käynyt sen verran hermoille ja ollut menossa roskiin pari kolme kertaa. Joskus voisi tästä aiheesta tehdä uuden version, mutta alusta asti tarkemmin suunnitellen. Siitä syystä ja omista mokistani tuskallisen tietoisena en laita tälle pisteytysmahdollisuutta.

Mielestäni tämä voisi olla melko uskottava mitä-jos-malli. Itse olen monesti miettinyt, miksi länsiliittoutuneet ja saksalaiset eivät ylipäätään vain tylysti kopioineet vastustajiensa sotakalustoa enempää silloin, kun vihollisella oli parempia vehkeitä. Venäläiset eivät sillä saralla juuri kursailleet, kuten esim. kiinalaisetkaan nykyään… Minkähänlainen metakka piraatti-Mustangista olisi aikanaan noussut? Luultavasti amerikkalaisen kantaisivat vieläkin kaunaa. "Sodan aloittaminen - voi hitto! Keskitysleirit - voi hitto! Euroopan tuhoaminen - voi hitto! Yli 50 miljoonaa kuollutta - voi hitto! Mutta että kopsasivat meidän koneen! Se ei nyt kerta kaikkiaan käy! Iso pommi tulee kyllä tästä hyvästä!"

Kaikkinensa ihan mukava projekti, kunhan lopulta keksin, miten sai eliminoitua italiaanojen tumpeloinnin tuulilasin kanssa. Ainakin tämä oli pienitöisempi viritelmä kuin Sjötunnan, puhumattakaan Merikotkasta ja Kotkanpojasta…

Ja on minulla tämän jälkeen hankittuna Hasen Mustang, josta voi sitten tehdä "aidon"…

Kommentit

Kyllä katsoin kerran jos toinen,mutta ei ole hassumpi what if muschtang.Taisi olla rosariuksen ihan oma päähän pisto kokeilu daimler nokalle,ja kun kuomu oli räjähtänyt palasiksi niin nikarioitiin tuollainen zircus kuomu tilalle.Mutta missä kk:t-on,poistettu painon vuoksi tai myyty aseen keräilijöille eihän noita ole joka ase kaupassa.Hupaissa malli ja oiva idea,ei menettety surkeaa italierin sarjaa roskiin.Vaan zircus rosariusukselle.