Pienoismallit.net

CEm 1. ja 2.luokan makuuvaunu

Pienoisrautatieharrastajan ei tarvitse tyytyä pienoismallin esikuvaa valitessaan ainoastaan päiväkäyttöön tarkoitettuihin vaunuihin. Tarjolla on nimittäin moninainen valikoima makuuvaunuja ja varsinkin , jos esikuvaksi on valikoitunut jokin puukoristen vaunujen kaunokainen. Makuuvaunuja, aivan kuten päivävaunujakin, esiintyi usealla eri mittaisella aluskehyksellä ja matkustajaluokkien yhdistelmillä sekä kaasu- tai sähkövalaistuksella -eli valinnanvaraa piisaa.
CEm on yhdistetty 1. ja 2.luokan makuuvaunu, joka ennen luokkajakouudistusta oli II. ja III. luokan makuuvaunu. Vaunu edustaa vanhempaa lyhyttä telivaunutyyppiä, mitaltaan se oli 18,68 metriä puskimesta puskimeen. Rakentamani vaunun numero on 2416 ja kyseinen vaunu löytyy ainakin vuoden 1927 Helsingin varikon vaunuluettelosta ja vielä vuoden 1968 vaunuluettelosta. Vaunu on ilmeisesti romutettu aika pian tämän jälkeen, koska vuoden 1972 luettelosta kyseistä vaununumeroa ei enää voi löytää.
Pienoismalli on jo tuttuun tapaan rakennettu yhdistelemällä syövytettyä messinkipeltiä, hartsivalu- sekä valkometallivaluosia. Vaunu on rakennettu vuoden 1956 luokkauudistuksen jälkeiseen ulkoasuun. Vaunussa on RP25-normin mukaiset hieman pienempilaippaiset pyörästöt sekä lähikytkinmekanismit NEM-tuppeloilla.

Kommentit

T.L. 4.5.2013 19:05 Vastaa lainauksella
Realismia parhaimmillaan!!!
Kuten edellinen sanoi realistinen junan vaunumalli,ainoa joka vaivaa on tuo ruskeat puuosat seinät, ovet olisiko paikalla sävyttää ja vanhentaa seiniä ja hiekka kattoa?siis ajan ja sään vaikuitteita.Ehkä se on makuu asia.