Pienoismallit.net

Iljushin il-86

Aeroflot

Iljušin Il-86 on neuvostoliittolainen keskipitkän matkan laajarunkoinen matkustajakone, jonka ensilento tapahtui 22. joulukuuta 1976. Siihen mahtuu 234–350 matkustajaa ja sen lentomatka ulottuu 4 600 km:iin.
Il-96-300 on Il-86:sta kehitetty pitkän matkan versio, jossa on lyhennetty runko ja pidempi lentomatka.

Pääosin Zvezdan siviilimallit ovat olleet sieltä parhaimmasta päästä osasovituksiltaan ja helpohkoja rakentaa. Tämäkään malli ei siinä tee poikkeusta, kuten ei myöskään siinä, että kyseisen firman siirtokuvat jättäisivät toivomisen varaa. Laatu siirtokuvissa on kyllä ok, mutta enemmänkin yksityiskohtia mielestäni voisi olla, jos vaikka vertaa Revellin uudempaan tuotantoon. Jos haluat tehdä Il-96 suosittelen vahvasti tätämallia pohjaksi. Nyt työnalla oleva eastern expressin malli on ehdottomasti kehnoin malli mitä olen ikinä nähnyt. Hiottavaa ja kitattavaa enemmän kuin 15 viimeksi tehdyssäni. Tämän mallin käyttämättä jääneet laskutelineet taitavat päätyä Il-96:eeni. Zvezdalle myös iso plussa mukana tulevasta jalustasta.

Näissäkin koneissa on monenlaista värikaaviota olemassa mm. peräsimen väri on useammin harmaa. Siipien ja pohjan väritys tuli ehkä aavistuksen liian tummaksi.

Kommentit

Sama moka kävi moottoreiden kanssa minullakin. Liimasin puolikkaita asenteella "kyllä mä tän osaan, ei siihen ohjeita tarvita". Onneksi huomasin virheeni sen verran ajoissa, että sain puolikkaat helposti irti toisistaan.

Helppo muistisääntö tähän on että siiven kärjen puolella olevien moottoripuolikkaiden reverssit osoittavat ylös, rungon puolella alas.