Pienoismallit.net

Sd.Kfz.232 Schwerer Panzerspähwagen 8-Rad

Saksan Afrika Corpsin panssariauto

Yritin laittaa tämän mallin tuohon ryhmärakenteluun, jonka aiheena on Tamiyan mallit OOB - johon siis olen jo etukäteen ilmoittanut osallistuvani). Noh, eipä onnistunut (siellä ei ainakaan minun tietokoneen näytöllä edes näy mitään Tamiya OOB-ryhmistä), joten laitan tämän sitten normaalisti tähän sotilaskalusto 1939-1945 systeemiin.

Kommentit

Vuoden 1934 alussa saksalainen firma nimeltä Büssing-NAG rupesi kehittämään 8-pyöräistä panssaroitua ajoneuvoa - ja prototyyppi oli ajovalmis jo saman vuoden lopulla.
Tämän ajoneuvon kaikki kahdeksan pyörää olivat vetäviä ja kääntyviä pyöriä.
150-hevosvoimainen taakse sijoitettu nestejäähdytetty bensiinimoottori antoi tälle "autolle" parhaimmillaan peräti n. 90 km/t huippunopeuden hyväpintaisella tiellä.

Deutsche Werken suunnitteleman rungon ja tykkitornin sisään mahtui neljä miehistön jäsentä - ahtaasti ja hikisesti tosin, mutta mahtui kuitenkin. Tornissa oli aseistuksena 20 mm tykki ja MG34 konekivääri.

Tuo vaunun päällä oleva tumman harmaa häkkyrä ei ole pyykinkuivausteline - vaan se on antenni. Ilmeisesti myös erittäin tehokas antenni, koska tätä vaunua Saksa käytti menestyksellisesti Pohjois-Afrikassa valtavilla aavikkoalueilla - ennenkuin sitten lopulta saksalaiset saivat sen perusteellisen isomman selkäsaunan …
Malli on kyllä komea ja maalipintaa saatu mukavasti vaihtelua. Parannusehdotuksia vaikea tähän esittää.
Mika Haalahti kirjoitti:
Malli on kyllä komea ja maalipintaa saatu mukavasti vaihtelua. Parannusehdotuksia vaikea tähän esittää.
Däng juu veri meni.
Esko P. 26.4.2013 22:31 Vastaa lainauksella
Todella nättiä työtä! Ei lisättävää, paitsi yksi sauma… Mutta kysyttävää: mikä noiden neljän kepin, joiden päissä on noi valkoiset pallurat, pointti on? Olen ihmetellyt eri museoissa ja malleissa noita aiemmin, mutta en ole saanut aikaiseksi selvittää.

Esko P.
Esko P. kirjoitti:
Mutta kysyttävää: mikä noiden neljän kepin, joiden päissä on noi valkoiset pallurat, pointti on?
No ne ovat ns. ojakepit. En kyllä ymmärrä miten kuski noista pienistä kurkkimisaukoistaan pystyy päättelemään mitään oman vaununsa ulkomittoja esim. peruuttaessaan, ennenkuin se samaisen vaunun puoli esim. todellakin on sinne johonkin ojaan vahingossa peruutettu. Joissakin versioissa kuskin näkemisen avuksi oli tuohon ns. ojakeppiin kiinnitetty vielä ylimääräinen peili - en tiedä oliko siitä apua ongelmaan.
AfrikaKorpsin palmut näyttäisi olevan ylösalaisin ja "ojakepit" aika levällään
Ojakepit tosiaan pitäis lähteä ensiksi kohtisuoraan ylöspäin, minkä jälkeen ne kääntyy sivulle. Ne säädetään ajoneuvon levyisiksi ja auttaa mm ahtaisiin paikkoihin ajamisessa. Tero mainitsi myös nuo nurinpäin menneet palmut. Muuten hieno ja tuo maalipinta todella upea.
Tässä ajoneuvossa oli kakkoskuski/radisti, jonka katselesuunta oli taaksepäin. Hänellä oli täysin vastaavat ajoneuvon hallintalaitteet kuin ykköskuskilla, mutta hän ohjasi autoa peruutettaessa. Kieltämättä mielenkiintoinen konstruktio.
Millä maaleilla sait tuon pinnan noin hyväksi ja eläväiseksi? Olisi hyvä oppia itsekin tekemään vastaavaa.
Aiiiiaiii kuinkas noin sattuikaan lentokonemallarille,afrikakorpsin palmut väärinpäin ja ajoleveys tangot kuin suomalinen tango pari?Hooh ymmärtää sen että kaikkea sattuu tekevälle,Mutta on tosi überalles toi maalaus ja kulahtaneisuus taattua pensselimestari raimo leinon tuotantoa wunderbahhhhh.Hiiiihiiii ei ole katsonut kunnolla ohjeita tai suuri kevät väsymys sattui mestarille.ENNEMMÄN KALUSTO MALLEJA MESTARILTA.
Mukava "kasipyöräinen", mutta lentoonlähtöasennossa olevat ojakepit ja ylösalaisin olevat palmut vesittävät muuten kivan kokonaisuuden.
Esko Koskinen kirjoitti:
Mukava "kasipyöräinen", mutta lentoonlähtöasennossa olevat ojakepit ja ylösalaisin olevat palmut vesittävät muuten kivan kokonaisuuden.
Horst Scheibertin vihkosessa ei ole yhtaan kuvaa missä ojakepit olisi tuolla tavalla, mutta jos miehistö on esimerkiksi vaikka innostunut vetämään leukoja niissä ;)…Hieno maalaus muuten.
Tero Raitanen kirjoitti:
AfrikaKorpsin palmut näyttäisi olevan ylösalaisin ja "ojakepit" aika levällään
No voi rähmä - pistin sitten palmut kasvamaan pää alaspäin - melkoinen moka kieltämättä. Kaiken lisäksi nuo palmukuviot jostakin syystä eivät millään meinanneet tarttua lakattuun pintaan, joten jouduin touhuamaan niiden kanssa kauan ja hartaasti - enkä silti huomannut tuota mokaani.

Ja nuo ojakepit on muuten asennettu Tamiyan ohjeiden mukaisesti - niitä ei kyllä saanut paikoilleen niille tarkoitettuihin reikiin muutoin kuin kuvissa näkyvissä ääliömäisissä asennoissa. Niin että tämä on sitten TODELLA "OOB-malli" - mukana ovat jopa paketissa tulleen rakennusohjeen virheet :-)
Tapio Huhtelin kirjoitti:
Millä maaleilla sait tuon pinnan noin hyväksi ja eläväiseksi? Olisi hyvä oppia itsekin tekemään vastaavaa.
Koko mallin pohjavärinä on Humbrolin aavikon keltainen mattamaali nro 94. Kulunutta maalipintaa yritin jäljitellä pehmeällä lyijykynällä - ja sillä saikin sitten töpötellä perustellisesti, kauan ja hartaasti. Lyijykynän kanssa on sitten aina olemassa se vaara, että jäljistä tulee jotenkin liian symmetrisiä - tässä siis pitää olla tarkkana - heh, pitää pyrkiä tekemään mahdollisimman epämääräistä jälkeä. Öljyvalumia ja roiskeita tein reilusti ohennetuilla emalimaaleilla (harmaa, musta, tumman ruskea), rungon/tornin valumia ja pölytystä tein eri värisillä pastelliliitupölyillä.
Heh, rupesin katselemaan netistä valokuvia muiden mallareitten tekemistä malleista - siis tästä samaisesta panssariautosta - ja huvittavasti näyttää monella muullakin olevan nuo ojakepit vinksin vonksin sojottamassa sinne sun tänne. Yleinen moka näköjään - ja johtunee varmaankin just siitä, että sarjan rakennusohjeiden mukaan ne pitää asentaa noin omituisesti. Noh, voihan noilla kätevästi kampittaa vastaan tallustelevan kamelin.
No niin - korjasin noita huomautettuja virheitä ja otin täysin uudet valokuvat. Onneksi sarjassa oli mukana kahdet Afrika Corpsin palmutunnukset - sain nekin korjattua. Nostin myös ojakepit pystyyn ja lisäsin vasemman puoleiseen etukeppiin peilin. Vasemman puoleinen takakeppi sen sijaan on taisteluissa kadonnut.
Jawohl wunderbar ei tuosta muuta voi sanoa,taiteelisesti ihanan pirun hyvä maalaus ja effectit. Pienet pirut huutaa dioramaa tuohon?KUTEN KAMPITETTU AHMED AHNEEN KAMELI JA VARAVISIIRI IZNOUGOOD ja fieldwebel KURT BIERFLASCHE LÔWENBRAU,KAPORAL GIEGRIG WURST,KESKUSTELU KEN VIKA MOINEN ONNETTOMUUS KAMELIN VAI KUSKIN WURSTIN?
eerik oksanen kirjoitti:
Pienet pirut huutaa dioramaa tuohon?
Menee harkintaan - juuri tämän harkinnan takia jätin tuon tornin luukun auki - sinne sopisi hyvin saksalainen figuuri kiikaroimaan dyynejä, kameleita ja brittejä.
Extra veri guud söör. Ny se on niinku pitääki :)
Vau tosi hieno
eerik oksanen kirjoitti:
Hiiiihiiii ei ole katsonut kunnolla ohjeita tai suuri kevät väsymys sattui mestarille.ENNEMMÄN KALUSTO MALLEJA MESTARILTA.
Mestari mestari mikä mestari? Oletko Eerik kännissä vai alkaako Raimon henkilöpalvonta mennä näin pahaksi? Tuolla asenteella hatullisesta p:tä saa viikon mallin tittelin kunhan tekijä on oikea!
NOOH kyllä ei ole henkilôpalvontaa eikä olla kännissä vai ollaanko siellä, vaan maalarin pensselin jälkeä sanoin mestarilliseksi, on se kumma kun joku sanoo että on mestari tuossa pensselin maalamisessa niin menee mieheltä iso herne nenään ja varmaan myös sutii paremmin.ONKOS TÄÄLLÄ OIKEEN RAIMO LEINON PALVOTA SEURAKUNTA JA SIIHEN OMA PAAVI?kyllä sen sanon ettâ leinon maalaus on mestarin luokkaa,voite rauhassa vetää herneet nenään vai ottiko pelkä mestari nenään, en ole mitään viikon mallista sanonut,ja mistä asentesta tuossa kirjoituksessa oikeen ajat takaa.
Petri Kovanen, Jarmo Lindgren ja Pekka Nieminen ovat mestareita. Kansainvälisesti tunnettuja, useissa kilpailuissa palkittuja. Mielestäni on erikoista kutsua mestariksi pensselituhertelijaa jota kukaan ei tämän sivuston ulkopuolella tunne. Leino voi olla täällä guru tai messias, mutta mallikilpailuissa ei ole töitä näkynyt. Jutut hyviä mutta lähinnä leukojen louskutusta ja vähä-älyisten säesytstä. Puuttuuko Eerik kirjoituskoneestasi isot kirjaimet?
^ Vähä-älyisten säestäjä ja pensselituhertelija. Noilla nimillä minua ei kukaan ollut ennen Hannu Ropposta kutsunutkaan. Noh, kiitokset.
Kyllâ se on kumma kun sanoo toisen mallarin pensselityôtä merstarilliseksi, joka on loistava muttei ei ole kauheudeksi ei ole maailmalla tunnettu mallari niin,vain maailmalla tunnettut mallarit ovat mestareita.Kaikkia ei kiinnosta maailmalla kilpailla malleillaan,ja tunnen täälläkin päin mallareita jota eivät ikinä osallistuneet kilpailuihin.Ja ovat pirun hyviä mallareita ovatkin. TÄMÄ ON HARRASTUS EI KUNNIAN JA MAINEEN HANKINTA JA TITTELEIDEN ainakaan minulle vain harrastus.Ikävää mutta en pääse kirjoituskonella kirjoittamaan tietokoneseen vaan on minulla clavier( ps en tiedä suomalaista nimitystä) siihen ja isotkin kirjaimet löytyy.
Pojat, Pojat vähän järkeä keskusteluun.
Raimo korjausten jälkeen tosi hyvä malli
AJ 28.4.2013 19:30 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,
Mainio Sd.Kfz 232 Afrika Korps, erityisesti kun pikku korjaukset on tehty. Maalaus ja viimeistely on "Extra veri guud söör", kuten edellä on jo useasti kehuttu -mallintaa Afrikka 8 Rad s.Pz.SpähW:ia hienosti. Lisäkehuja tulee "pyykinkuivausteline" antennin oivasta maalauksesta, sävytyksestä, säistyksestä ja viimeistelystä, sehr good!

Extraplussaa tulee myös Afrikka-aihealueesta. Onnistunut panssariautopienoismalli, ympärille voisi rakentaa dion, muttei välttämättä. Parhain terveisin, AJ
Jälleen tasokas malli Leinolta, vaan figua kaipailisin!What is your problem, Ropponen?? Laittaisitkos muutaman kuvan tekemistäsi eläimistä(?) tänne sivulle, notta sais vähän perspektiiviä!? Enemmän rispektiä, pliis!!
Hannu Ropponen kirjoitti:
Jutut hyviä mutta lähinnä leukojen louskutusta ja vähä-älyisten säesytstä. Puuttuuko Eerik kirjoituskoneestasi isot kirjaimet?
Tuota tuota, miten Leinon jutut vaikuttavat siihen miten hän maalaa, haluisin hieman perusteluita tähän vuodatukseen. Mä en varmaan tajuu kun vähä-älynen olen!
Vähä-älyisenä totean että mallin pintakäsittely näyttää tosi hyvälle. Olet ilmeisesti ensin maalannut tuon perussävyn (dunkelgelb?) ja sitten tummennukset ja liat päälle. Onko nuo tummemman ruskeat kohdat tehty kuivasivelemällä vai pastellilla? Jokatapauksessa pinta on hyvin realistisen oloinen. Raimolla on rakentamisen ja pintakäsittelyn taito hallussa, ja sen toteaminen ei mitään henkilöpalvontaa ole.
Janne Markkanen kirjoitti:
Olet ilmeisesti ensin maalannut tuon perussävyn (dunkelgelb?) ja sitten tummennukset ja liat päälle. Onko nuo tummemman ruskeat kohdat tehty kuivasivelemällä vai pastellilla?
Juus siis ensin on maalattu pohjaväriksi dunkelgelb (Humbrol nro 94) ja sitten tummennukset ja liat päälle. Ja ne tummemman ruskeat kohdat on tehty kuivasivelemällä kuivaa pastellijauhetta - ja vaalean ruskeata pastellijauhetta ja punaruskeata pastellijauhetta ja harmaata pastellijauhetta ja mustaa pastellijauhetta.
Seppo Valjakka kirjoitti:
What is your problem, Ropponen??
Tuostapa tuli mieleeni, että voisinkin pitkästä aikaa siirtyä käyttämään täällä nimimerkkiä oman nimen sijaan.
Tuo Hannu Ropposen ehdottama "Vähä-älyisten säestäjä" olisi kerrassaan mainio tuohon tarkoitukseen.
Jännä miten muovimallit saa joillakin nutturan kireälle ;) Oli miten oli mutta varsin tyylikkään panssariauton on Raimo rakentanut, sopivan rähjäinen ulkoasu miellyttää silmää. Itselläkin samainen malli on jossain keskeneräisten kammiossa piilossa, ehkä vielä joku päivä…
Komea kasirattainen menopeli, maalaus ja rakennusjälki siistiä. Plussaa nuista tehdyistä korjauksista, kuinkahan paljon tämä on lie syönyt bensaa ku poijaat on aavikolla päästäneet menemään? Muutama jerrykannu mukaan tähän ja solis siinä.
Hienosti tehty malli. Pintaan saatu mukavasti eloa. Tämän jos veisi johonkin mallikilpailuun, saattaisi joku vähä-älyinen säestäjineen äänestää jopa palkinnoille asti. Saisi Raimokin sen ainoan merkitsevän meriitin.:) Nokkamallisissa kuorma-autoissa oli aikoinaan näitä ojakeppejä etupuskurin päissä, tai ainakin vänkärin puolella. Niissä oli tosin hieman suuremmat ikkunat, joista sai paremman käsityksen missä etukulma on menossa.
A Lappalainen kirjoitti:
Tämän jos veisi johonkin mallikilpailuun, saattaisi joku vähä-älyinen säestäjineen äänestää jopa palkinnoille asti. Saisi Raimokin sen ainoan merkitsevän meriitin.:)
Jos nuo mallikilpailuista saadut pokaalit ovat todellakin niitä ainoita merkitseviä meriittejä, niin todettakoon että niitä on jo minulla tarpeeksi hyllyssä - siis 7 kpl pokaaleja hopea- ja pronssisijoilta Model Exposta vuosien varrelta - ei tosin muovimallikilpailuista, vaan rc-laitteiden kilpailuista (lentokoneita ja laivoja). En ole noista koskaan tänne kuvia laittanut, koska sehän on kiellettyä. Tosin noista kaikista mitalisijoille päätyneistä laitteistani löytyy kyllä valokuvat kyseisten vuosien kesäkuussa ilmestyneistä Pienoismallilehdistä.

Niin ja kiitokset kommenteista kaikille muillekin vähä-älyisille.
Mulla on ainakin aivot aina narikassa kun rakentelen :)
SS 8.5.2013 19:45 Vastaa lainauksella
Afrikka aiheet kiinnostavat aina, ja ainakin tämä vajaa-älyinen pitää tästä mallista erittäin paljon, pinta näyttää itseasiassa pirun hyvältä.
^ Tervetuloa vähä-älyisten joukkoon.