Pienoismallit.net

Type 2 Ka-Mi

Kylpyankka

Kevyen Type 95 Ha-Go vaunun jatkokehitelmä joka oli tarkoitettu amfibio operaatioihin.
Ka-Mi tyyppiä rakennettiin vain 184 kpl koko sodan aikana, syystä että monimutkaisten komponentien takia se oli lähes kokonaan käsityötä, eikä näin ollen soveltunut nykyaikaisen sodan vaatimiin suuriin tuotanto määriin.
Ka-Mit toimivat tyynen meren alueella suorittaen partiointi tehtäviä ja toimimalla vaikeissa, eli vetisissä maastoissa jalkaväen tukena.
Varsinaiseen aiottuun työhönsä, eli maihinnousujen tukemiseen vaunutyyppi ei ehtinyt.
Suurin osa vaunuista päätti uransa maahan kaivettuina asepesäkkeinä.
Kevyenä vaununa se ei juurikaan tarjonnut vastusta liittoutuneiden mekanisoiduille yksiköille eikä sen panssarointi torjunut juuri kiväärin luotia raskaampaa ammusta.

Ja sitten itse mallisarjaan, eli tämä oli useimpien Dragonin sarjojen tapaan ilo rakentaa.
Osat olivat skarppeja ja siistejä.
Olipa mukaan mahtunut jopa yksi etsi osakin.
Ainoa ongelma oli kasausohjeet, jotka jättivät välillä pientä tulkinnan varaa osien paikoista, mutta internet riensi näissä ongelmissa apuun.

Maalauksessa käytetty lähinnä Humbrolia pikkuisen öljyväreillä vahvistettuna.
Vaunun johtaja napattu vanhasta Airfixin pakkauksesta.
Ja ei muuta kuin kohtia uusia malleja :)

Kommentit

Varsin hieno vinjetti! Luulis, että tää on 1/35:een! Vaunu on sopivan kulahtanut ja maasto on erittäin hienosti tehty.

Odotan mielenkiinnolla mitä seuraavaksi on tulossa.
Kiitoksia, kiitoksia.
Seuraavana pysytään samassa aiheessa ja samalla rintamalla, vuorossa olisi LVT-(A) 4. Eli Setä Samulin poikien uiva vaunu.
Hieno kokonaisuus alustoineen päivineen, jossa kasvillisuus näyttää aidolta. Lienevätkö kaupan tuotteita vai omaa tuotantoa?
No mutta tämähän on hyvä! Simppeli mutta mielenkiintoinen ja yksityiskohtainen. Mistä teit noi isot lehtikasvit?

Itse olisin rajannut kuvat paljon tiukemmin, niin että malli näkyisi isompana. Nyt näkyy liikaa alustaa ja sinistä taustaa.
Pakko tunnustaa, että miltei omaa tuotantoa, luonto Äiti luovutti osan ja osa on leikelty paperiarkista :) (kiitokset tarkasta saksituksesta avopuolisolle), mutta varsinaisia kaupan tuotteita ei tullut käytettyä tällä kertaa.
Kyllâ yllätyin kun katsoin ettâ 1/72 malli ,luulin 1/35 tosi hyvän näkäinen malli ehkä lakkalla tuon vaunun alusta kiiltäväksi kun tulee ylös vedestä ja jollain konstin vesi valumaa kuten lättäkö tuossa diossa,nyt on niin kuivan näköinen kuin saharasta tulisi,niin sitten olisi tiptop tuo ammeankka ja märkä kuin vesi.Aina kannataa harkita asiaa noissa dioissa mikä on tai ei ole kohdallaan,seuraava malli vain pöydälle, harkitse onko LVT-(A)4,kulkee vedessä, nousee maihin,vai maalla.
Kiitos kommentista, sivelin tuohon vaunuun vähän ainesta jonka pitäisi tuottaa valuma efektiä ja luonnossa ne näkyvätkin kun mallia vääntelee kääntelee, kuvissa ei juurikaan näy, eli olisi pitänyt tehdä efektistä voimakkaampi. Myös veteen tekemäni aallot jotenkin lässähtivät, joten petrattavaa riittää :).
LVT:n varalle olisi mietittynä vähän kunnian himoisempi dio idea joka tapahtuu ihan kuivalla maalla.
Saas nähä miten äijän käy…
AJ 26.4.2013 21:21 Vastaa lainauksella
Moi Timo, Samoin kun herrat edellä luulin, että tämä on 1/35 skaalan malli/dio - hieno pikkuskaalan vinjetti.

Toteutus on kaikinpuolin onnistunut plus tykkään erityisesti aihevalinnasta; toi mieleen yhden upean japanilaismaalauksen, jonka nimeä en valitettavasti muista, mutta joka käsittelee japanilaisjoukkojen etenemistä vetisessä rämeikössä - maalaus löytynee varmaan WWII kirjasarjasta?…

Type 95 Ha-Go vaunu itsessään on lievästikin sanottuna omintakeisen ja erikoisen näköinen - eksottinen, jonka viimeistely on näyttävän hieno. Japanilaisupseeri tyylikkyydessään tuo pikantin lisän. Maasto on erittäin onnistunut. Mielenkiintoinen ja hieno vinjetti! Parhain terveisin, AJ

PS Eerikin ehdottamista LVT:stä on mielenkiintoisia valokuvia Korean sodasta.
Mittakaava huomioiden vaunu ja figu ovat erinomaisia.
Kiitos kommenteista :)
ÄÄÄrettömän hieno
Kiitos kiitos :)
Kyllä tuota hieman pelonsekaisin tuntein katsoo, että huutaako tuo upseeri kohta banzai! ja käy kimppuun. Hieno!
Kiitos kommentista. Hetken aikaan harkitsin vakavasti, josko kaverille olisi laittanut gunton kouraan, mutta luovuin ideasta. Mutta kovasti tuo yrittää päälle tulla :)
Huippuhieno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VAU.
Kiitos :)
Kvaak! Varsin erikoinen ankka. Kerrassaan hienoa jälkeä, vaunu on toteutettu moitteettomasti, ja etenkin tuo samea vesi ja kasvusto on piste i:n päälle. Brilliant!
Veikeän näköinen vekotin. Pintakäsittely mallissa on hienoa ja sopivan kauhtunutta, alusta ja mutavesi toimii perhanan hyvin. Sopivasti elävyyttä ja tunnelmaa. Hieno pikku vinjetti.
Kiitoksia kommenteista. Täytyy vielä petrata huolellisuutta kasaamis vaiheessa ja opetella tekemään tuohon " veteen" aaltoiluakin :)
Hei ystävät. Tämä on siis 1:72!! Voi elämän kevät, kuolaan uudelleen.
Juu, on tämä 1/72. Siirryin tähän isoon skaalaan kun alkaa näkö heiketä, pitää hankkia kunnolliset rillit niin pääsen takaisin 1/76 skaalaan :D
SS 8.5.2013 19:41 Vastaa lainauksella
Kappas, yksi lempivaunuistani on saanut ansaitsemansa kohtelun! :) Itse vaunuahan ei ekaksi meinaa tosiaan edes mieltää pikkuskaalan malliksi, ja kokonaisuus on harkittu ja erittäin toimiva. Tuo vedessä makaava puun runko on hieno yksityiskohta.

Itsellä ollut Ka-Mista 1/35 versio jo pitkään kaapissa odottelemassa inspistä, tosin se ponttooniton versio.
Kiitoksia kommentista. Pitääpä yrittää haalia lisää varastoon näitä japanilaisia sotakoneita, niissä on ainakin poikkeavaa muotoilua.
Itse hämmästyin, kun laitoin Ka-Min vitriiniin. Se on melkoisen kookas vaunu ollakseen kevyt. Iso maali eikä juurikaan panssarointia, ilmankos näille kentällä huonosti kävikin :)