Pienoismallit.net

DAF 105 XF

Väliteliveturi

Edesmenneen Manfo Oy:n DAF 105.510 XF väliteliveturi vuosimallia 2008. Auto on likaisesta habituksesta päätellen tainnut juuri palata reissulta Norjasta ja jättänyt kärryn lastattavaksi tullessaan hetkeksi lepäämään Lemun tukikohtaan.

Afterosia autossa on KFS:n Ad-Blue -laitteisto, vetopöytä, etummaiset takakurakaaret ja välitelin akseli sekä M&G:n leveät etu- ja välitelirenkaat.

Rakennussarjana Italerin DAF XF on pelkistetty: Runko on yhtä valua, moottoria ei ole ja hytistä puuttuu sisäseinien verhoilu mikä teettää tosin lisätöitä eikä helpota rakentamista ollenkaan. Itseaiheutettujakin ongelmia oli riittävästi, hävinneitä ja rikkoutuneita osia ym.

Siirtokuvien väri jäi vähän harmittamaan, olisi pitänyt teettää kuvat jotta olisi saanut hopeaa, mutta näillä nyt mennään. ;)

Lisää ja isompia kuvia TÄÄLLÄ jos kiinnostaa katsella. :)

Kommentit

Todella hyvä. Pölytys pisteenä I:n päällä.
Tuomas T 25.4.2013 22:05 Vastaa lainauksella
Nonni! taas on totella hienoa raskaamman sarjan kalustoa tehty ja upeaa jälkeä on, kuten Miika tuossa sanoi niin pölytys tuo daffiin oikean näköisyyttä. Vaikka scania miehiä olen niin kyllä tuota kelpaa katsella!
Hieno vetoauto :) Erityisesti pidin mallin "likaisuudesta", ei auto/rekkamallin tarvitse aina kiiltää.
Kertakaikkisen komea Daffi. Pölytys on tehty taidokkaasti. Ajovalojen lasit olisin jättänyt puhtaammiksi jos pesurit toimivat ja/tai kuskilla riittää kiinnostusta:), mutta auton esikuvasta napatun valokuvan perusteella näkemyksesi on enempi oikein, pölyiset ovat valotkin. Ovatko nuo M&G:n leveät etuset hartsi- vai kumipyörät ja lähellekään 55- profiilia?
maxres 28.4.2013 10:03 Vastaa lainauksella
Kiitos palautteesta! :)

En noista profiileista osaa sanoa, mutta M&G:N leveät ovat hartsia ja tehty Italerin normirenkaan mukaan eli halkaisija ja korkeus on sama. Leveys on kärryrenkaan luokkaa, mutta ei ole sellainen makkara.
Kovin aidon oloisen mallin kyllä olet saanut aikaiseksi!