Pienoismallit.net

Tiikeritankki

Pz.Kpfw.VI Tiger I Ausf.E

Tämä Tiikeritankki oli osana dioraamassa, jonka te palstan lukijat valitsitte viikon malliksi viikolla 15. Valtavat Kiitokset siitä.
Kyseisessä dioraamassa tämä tankki oli kuvattuna tehtaalla omituisesti keskeneräisenä - noh, näissä kuvissa sama tankki on kuvattuna sen jälkeen, kun se on jo joutunut rintamalle taisteluihin.

Sen vaan sanon, että tämä oli kyllä viimeinen kerta, kun rakennan Italerin Tigerin - oli tämä melko vaivalloinen savotta. Osien yhteensopivuus oli kehnoa ja kaiken kruunasi surkeat rakennusohjeet, joita ei näemmä Italerilla kukaan ollut viitsinyt päivittää vuosikymmeniin - vaikka paketissa oli nyt mukana ihan uusia osia. Olisihan se ollut kivaa, jos ne uudet osat olisi otettu huomioon myös rakennusohjeissa.

Kommentit

Aivan tolkuttoman komea kissapeto. Rakenna seuraavaksi tasokkaampi Tiikeri. Valitettavasti Italeri ei yllä sinun rakennus ja pintakäsittelyn tasolle.
Raiskasit hyvä dion ja teit kesken eräisen valmiiksi… Toisaalta, eikös sivustolla ole ollut periaate että valmiita vain julkaistaan ja sun diossahan oli selkeästi keskeneräinen laite… Joten ehkä hyväkin että raiskasit sen, ennenkuin joku huomaa sääntörikkomuksen =D

Komeaa katseltavaa, jälleen kerran…Päätit sitten ottaa diolla viikon mallin ja tällä sitten heti perään?
Oletko luopunut periaatteistasi ja tarttunut ruiskuun? :D
Hieno tasapainoinen Tikru, tähän mennessä ryhmiksen paras esitys. Zimmeritin tummat kulumajäljet hiukan ihmetyttää ja telakoneisto kaipaisi ehkä hiukan lisähuomiota, muuten oikeen priimaa.
Tosi hieno tiikeri vau mitä teit lopulle diolle??
AJ 19.4.2013 23:40 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,
Komppaan yllä olevia kehuja; komeaa katseltavaa ja upeaa viimeistelyä. Mikan sanoin seuraava Tikru kannattaa tehdä jostain Dragonin/Cyber Hobbyn Tikru-paketoinnista. Mahtavia kuvia jälleen kerran. Parhain terveisin, AJ
Eipä noista Italerin Tiikereistä taida enää tämän paremman näköisiä saada. Näköjään ovat unohtaneet zimmeritin tykin asekilvestä. Dioraamassasi en tuota seikkaa huomannutkaan.
Esko P. 20.4.2013 10:22 Vastaa lainauksella
Moi Raimo! Todella hieno tiikeri taas!
Maalaukset, kasaamiset jne ovat tapasi mukaan todellista huippuluokkaa.
Tässä kuitenkin muutamia vinkkejä/huomioita…

- vaahtosammuttimen saumat voisi hioa
- antennin pituus?
- pyöriä voisi liata enemmän, vrt. yläosa
- samoin alaosaa voisi liata enemmän, varsinkin etuosan sivujen ja takaosan puhtaus pistää silmään
- vaijereita, tai mitä nuo vetokaapelit on, voisi vähän liata myös, nyt hyppäävät vähän silmille
- moottorin päälle voisi lisätä öljytahroja
- pakoputkia ja niiden ympäristöä voisi savustaa enemmän
- feiffelfilttereitä voisi vähän kurmotella, referensseissä ovat lähes poikkeuksetta ottaneet damagea vähänkin elämää nähneissä tiikereissä
- etsiosat lisäisivät autenttisuutta
- pyörästön metalliosia voisi vähän työstää, maalit kuluivat usein pois

Kokonaisuutena tiikeri on kuitenkin todellista silmäkarkkia. Tällaiset taidonnäytteet miellyttävät ja motivoivat aina! Varsinkin yläosan kuraaminen tekee vaikutuksen (miten olet tehnyt?)

Lisää näitä!

Yst. terv.
Esko P.
Mika Haalahti kirjoitti:
Rakenna seuraavaksi tasokkaampi Tiikeri.
Kaapissa on jo hankittuna Dragonin 1/35 Tiger I - tuon osien lukumäärä kyllä hirvittää jo etukäteen.
Otso Valkeeniemi kirjoitti:
Oletko luopunut periaatteistasi ja tarttunut ruiskuun? :D
Zimmeritin tummat kulumajäljet hiukan ihmetyttää ja telakoneisto kaipaisi ehkä hiukan lisähuomiota,
En ole tarttunut ruiskuun - naamiokuviointi on tehty pastelliliitupölyllä.
Nuo mainitsemasi zimmeritin tummat kulumajäljet eivät ole varsinaisia kulumajälkiä - tarkoitukseni oli kuvata ihan vaan joitakin tahroja - ei kulumia.
Jasper Rauhanen kirjoitti:
mitä teit lopulle diolle??
No kyllä se on edelleen olemassa - tosin ilman tankkia tällä hetkellä. Päässäni on muhinut sellainen idea, että korvaisin tuossa diossa tämän Tigerin 1/35 Elefant-rynnäkkötykillä, joka olisi maalattu kokonaan punaisella ruosteenestomaalilla.
Veli-Matti Sivonen kirjoitti:
Näköjään ovat unohtaneet zimmeritin tykin asekilvestä. Dioraamassasi en tuota seikkaa huomannutkaan.
Kyllä paketissa oli mukana kaksi erilaista asekilpeä - zimmeritillä ja ilman. Laitoin tuon asekilven ilman zimmeritiä, koska siinä dioraamassa halusin maalata sen punaisella ruosteenestomaalilla - vaunuhan oli omituisesti keskeneräinen. Noh, se asekilpi olisi tietysti pitänyt vaihtaa zimmeritillä varustettuun versioon, kun rupesin vaunua kokonaisuudessaan maalailemaan Dunkel Gelbillä - vaan kuinkas sitten kävikään - en enää saanut tykin putkea irti (liimasin näköjään liian hyvin) joten asekilpi jäi sitten tuollaiseksi. Siis oma moka.
Esko P. kirjoitti:
- antennin pituus?
- pyöriä voisi liata enemmän, vrt. yläosa
- samoin alaosaa voisi liata enemmän,
- etsiosat lisäisivät autenttisuutta
- pyörästön metalliosia voisi vähän työstää, maalit kuluivat usein pois

Varsinkin yläosan kuraaminen tekee vaikutuksen (miten olet tehnyt?)
- antenni tosiaan on hieman liian lyhyt (tai sitten Tempest on lentänyt tosi matalalta yli ja hieman pyyhkäissyt antennia isolla vispilällään) ehe ehe ;-)
- pyörien ja alaosan likaaminen jäi nyt tuollaiseksi, koska tajusin, että sitä kuraa pitäisi sitten olla joka puolella kauheat määrät - en vaan tykkää tuollaisesta tyylistä
- etsiosia tässä on ainoastaan nuo takakannen verkkoritilät (olivat mukana pakkauksessa)
- pyörästön metalliosia yritin "kuluttaa" lyijykynällä, mutta eipä tuo efekti näissä valokuvissa kunnolla näy
- yläosan "kurasin" pastelliliitujauheilla - ajatuksena oli, että kura on yläpinnoille joutunut lähinnä miehistön jalkineista
AJ kirjoitti:
Komppaan yllä olevia kehuja;
Kiitokset kehuista. Sitten olisi sinulle kysymys. Tämän mallin viimeistelyssä minulla oli vaihteeksi ihan esikuvakin - Tiger I in Action kirjassa on kuva vaunusta, jossa nuo tornien isot numerot on maalattu samoihin kohtiin kuin tässä meikäläisen mallissa - siis hassusti just niihin kohtiin joihin pitäisi asentaa varatelakengät. Eihän nuo numerot varatelojen paikoilleen laittamisen jälkeen enää näkyisi ollenkaan. Samaisessa kirjan kuvassa kyseisessä vaunuyksilössä ei ollut varatelakenkiä myöskään vaunun keulalla. Herääkin kysymys, että minkähän takia vaunu oli varustettu just tuolla tavalla (tai siis jätetty varustamatta)? Sen esikuvan numero ei kylläkään ollut tuo 221 - laitoin tuon numerosarjan, kun en miljoonalootasta tähän hätään muuta löytänyt ja Italerin paketissa mukana tuleva siirtokuva-arkki oli täysin kelvoton esitys.
AJ 20.4.2013 15:11 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,
Minulla ei ole tuota Squadron Signalin Bruce Culverin tekemää Tiger in Action - Armor No. 27 kirjaa enää, - olen myynyt sen aikoja sitten pois - joten en ole varma mitä Tikrua ja minkä yksikön Tikrua tarkoitat. Oletan, että viittaat tuohon Bruce Culverin opukseen.

Mutta jos en aivan väärin muista, niin ainakin s.Pz.Abt. 510:n Tikru I:n taktisia tunnareita oli maalattu tuolla tavalla Liettuassa vuonna 1944.

Miksi näin tehtiin, kun numerot tosiaan peittyvät varatelojen alle, on vaikea sanoa, syitä voi olla monia. Mitä ilmeisimmin yksiköllä ei yksinkertaisesti ollut varateloja ko. tst-alueella tai sitten ne (varatelat) olivat pysyvästi sijoitettuina raskaan pataljoonan huoltokomppaniaan; jokaisella raskaalla vaunupataljoonalla oli oma huoltokomppaniansa.

Toki varatelat on voitu jättää tietoisesti pois, jotta vaunu olisi kevyempi ja tornia olisi helpompi tarvittaessa manuaalisesti kääntää, kun on kevyempi torni. Hydraulisuuntaukseen tornin painolla ei ollut merkitystä. Tämä edellä on vain puhdasta spekulointia. Syitä on voinut olla useita varatelojen poisjättöön; todennäköisin on se ettei niitä vain ollut.

Toivottavasti auttoi. Parhain terveisin, AJ
Vaikea tähän on enää keksiä mitään mitä ei olisi sanottu, erittäin hyvältä näyttää. Hieno idea myöskin tällä tavoin kierrättää mallia ja Raimon idea dion uusiokäytöstä kuulostaa oikein maukkaalta.
Eipä ole edellisiin juurikaan mitäänj lisättävää, on se senverran hulppea esitys. Yks juttu ihmetyttää ja kummastuttaa pientä kulkijaa: Oliko esikuvassa lapio todella tuossa kohtaa(etukannella)? Ei varmaan tositilanteessa kauaa kestänyt ainakaan tuossa paikassa ja tuossa kuosissa!! :):):) Jälleen kerran upeaa työtä!! Kuvatkin ovat jälleen asiaa!!Multo bene!! Sehr Gut, viriklich!!
Raimo rakentaisi varmaan vaikka duplo-legoista huippumallin. Toi maalaus on taas sellaista mitä ei voi käsittää.
Komea ja varsin hieno tiikeri, itte painin saman italerin tikrun kimpussa. Sarja huomioiden todella komea malli, hillitty pintakäsittely sopii hienosti tähän.
Eipä sinänsä vakuuta.

Peruskauraa, perusjuttuja tekemättä, mm. telojen sisäpinnat kaipaavat metallinkiiltoa jos tarkoitus on kuvata aktiivipalveluksessa olevaa vaunua, johtopyörät loistavat puhtaina eikä niissä ole lainkaan kuluneisuuden jälkeäkään, telakoneiston rungonsivut aivan puhtoiset

Omasta mielestäni tiikeriksi tylsän oloinen malli. Ja etenkin miinuksia tulee noista mustavalko/seepian sävyisistä kuvista.
Onhan tämä namu, jos niin voi tappokoneesta sanoa ;)

Lisätään vielä, että kyllä ainakin minä näen noissa vetopyörien hampaissa metallinväriä. Teloissa tosiaan ei tarvi juuri likaa olla niissä kohdin, mihin maantiepyörät hankaa. Telat vois niiltä osin olla jopa metallin värisiä.

Seuraavaksi paljon onnea, mutta ennenkaikkea suurta nautintoa sen rakonin tikrun kanssa :)