Pienoismallit.net

Red Devils

Yhdysvaltain sisällissotaan sijoittuva dioraama kuvaa kuuluisaa taistelua heinäkuussa v. 1862. Pohjoisen Abram Duryee johtaa vapaaehtoisrykmenttiään hyökkäykseen.

Inspiraatio projektiin tuli sisällissotaan erikoistuneen taiteilijan Don Troianin hienosta maalauksesta.

Figuureina käytin Perryn hyvälaatuisia ja edullisia injektiomuovisarjoja. Ratsailla olevat upseerit ovat tästä paketista muokattuja. Takit vaihdoin kaksirivisiksi kitillä ja lyijylevyllä. Toiselle upseerille muokkasin pitkän takin. Upseerien päät ja jalkaväki on otettu tästä Mainiosta Perryn Zouavesetistä.

Hevosilta poistin ylipaksut suitset ja kuolaimet ja tein uudet muovilevystä, rautalangasta ja foliosta.
Hinta/laatusuhteeltaan loistavassa Zouave paketissa tulee peräti 42 figuuria. Upseeri, rumpalipoika, lipunkantaja ja useampi valuranka jossa valitettavasti vain 5 erilaista juoksevaa sotilasta. Dioraamassani on 30 figuuria, joten muokkailin asentoja erilaisiksi jottei tismalleen samaa löydy tuplana. Suurimmat muutostyöt ovat kaatuneissa. Lisää variaatiota sai käyttämällä käsiä tästä Perryn setistä.

Ilmeisesti valuteknisistä syistä figuureista on jätetty pois lanteelle sidotun huivin vapaana roikkuva pää ja varustukseen olennaisena kuuluvat tinamukit. Kitistä, foliosta ja muovilevystä tehtynä lisäsin nämä ukoille.

Kitti/foliohihnoja vaihdoin osaan kivääreistä ja leileistä. Partoja/viiksiä/hiuksia sekä päähineiden koristetasseleita muokkalin myös hiukan erilaisiksi. Kitistä sai tehtyä myös repeämiä vesileilin kangaspäällysteeseen, sekä upseereille olka/hihamerkit.

Pistimet ja miekat on hiottu reilusti alkuperäistä ohuemmiksi. Lipputangot on kupariputkea. koristenauhat ohutta kuparilankaa ja tasselit päissä kittiä. Lippu on ohutta valkometallilevyä. Pohjamaalasin levyn jonka päälle omatekemä siirtokuva. Tämän päälle maalaus, taivutus muotoon ja valojen/varjojen maalaus. Muotoon taivutus aiheutti hermoja raastavia ongelmia kun Tamiyan pohjamalli (ja kaikki sen päällä oleva) irtosi valkometallista isoina suikaleina.

Maasto on tehty Magic Sculpt kitistä ja erilaisista siroitteista.

Figuurit on maalattu Andrean, Vallejon ja GW:n akryyleilla. Upseerien miekoissa käytin Lifecolorin kiillotettavaa gun metal paint settiä.

Kommentit

Pirskati luulin scalaksi 1/32 tai 1/35 makea zouavis rynnäkkö,ainoa mikä iskee silmään on ratsailla olevan upeerin sapelin liian leveä terä,ja jalkaisin olevan upseerin miekan huotra siis tuppi.Toinen rykmentin lippun kantaja taitaa pitää pienen taidepaussin,tai odotaa muita?olisiko lippuihin voinut laitaa muutamia luodin reikiä, kun jo on myös kaatuneita?Maalaus on tosi hyvin tehty ei voi mitenkään moitia,tämä iski jo silmää noissa kuvissa,enpä ajatellut että suomipoika olisi sen tehnyt.Ehkä myös muutama haavoittunut tai luodin raapaisun saanutta zouavia. Mutta se on makuu asia?ihanan kaunis dio ja scalakin niin pieni kuin hobbitit tai struffit
Todella hienoa duunia! Dioraamaan on saatu hienosti aikaan 1800-luvun taistelun "ryysis" :)
Hieno dioraama erittäin rumasti puetuista sotilaista. Zouaveiden asepuku on kyllä top 10:ssä kun etsitään rumaa pukua ;) Muutapa tässä doissa ei sitten voikaan haukkua.
Taattua Kovas Petriä. On tässä saannut sivellintä heilutella.
Sori huono arvio mahtavaa figuurimaalausta
Ei voi muuta sanoa kuin, käsittämättömän hieno!
AJ 24.4.2013 20:27 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Vau, upea dio!

Lähtökohta on jo loistava - Don Troianin maalaus. Yhdysvaltojen sisällisodasta löytyy toinen toistaan upeampia maalauksia, sekä vanhoja aikalaisia, että nykyisiä uusia.

Dio on kaikenkaikkiaan upea, dynamiikkaa löytyy, kertoo stoorin ja ennenkaikkea Don Troianin maalaus realisoituu kolmiulotteiseksi pienoismalliksi hienosti.

Kaikki toimii diossa, figut, hevoset, aseet, ympäristö ja alusta…voinee olla tai lienee saitin hienoin/upein dio. Mahtavaa työtä! Parhain terveisin, AJ

PS Rohkenen ex-Texas residenssinä ehdottaa seuraavaksi dioksi Dale Gallonin maalaukseen "Gen. John Bell Hood and his Texas Brigade spearhead the largest assault of the Civil War" pohjautuvaa dioa, mikäli USA:n sisällissota jaksaa aiheena vielä kiinnostaa. Ohessa yksi linkki maalauksen kuvaan: www.assonetart.com/gallondesperatevalor.jpg
Kiitos kaikille kommentoijille.

Tapsa juu kyllä minustakin tuo Zouave vormu on aika huvittavan näköinen :-).
Haaste olikin siinä että sai ukot näyttämään joltain muulta kuin hauskannäköisiltä tontuilta juoksentelemassa eestaas.

Referenssejä etsiessä/tutkiessa aloin kuitenkin jo tottua tuohon "rumankauniiseen" asuun. Sehän peräytyy krimin sodan aikaisilta ranskalaisilta joukoilta.

AJ. Joo kyllä sisällissota vielä kiinnostaa. Tämä Troianin (myös Texas aiheinen) maalaus on suunnitteilla samaan mittakaavaan: www.grumlinas.lt/wp-content/gallery/troiani-civilwar/p-troiani016a.jpg
AJ 24.4.2013 21:22 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Juuri tuota Don Troianin maalausta "Lone Star" aioin ehdottaa toiseksi vaihtoehdoksi, mutta päädyin Gallonin maalaukseen, eri tekijän vuoksi. Molemmat maalaukset ovat upeita.

Jään mielenkiinnolla odottamaan tuota "Lone Star" dioasi; haastetta siinä piisaa varmasti aivan tarpeeksi. Tsemppiä ja onnea "Lone Star" dion tekoon. Parhain terveisin, AJ
Petri Ola 24.4.2013 21:25 Vastaa lainauksella
Upea dio - dynamiikka toimii hienosti. Tässä on tavoitettu jotain siitä hengestä joka näissä vapaaehtoisrykmenteissä sodan alkuvuosina oli. Hieno.

Taitaa toi Troianin maalaus kuvat Maissipellon taistelua Antietam/Sharpsburgissa. Ei ollut ihan normipäivä sekään.

Petri
AJ 25.4.2013 14:04 Vastaa lainauksella
Moi,

Joo, Troianin maalaus "Lone Star" kuvaa juuri Maissipellon taistelua Antietam/Sharpsburgissa - ei tosiaan tainnut olla just another day…

Don Troianin maalaukset/printit löytyy tältä, samoin kuin Dale Gallonin ja monien muiden artistien: www.framingfox.com/artists.html ja Troianin maalaukset/printit vielä erikseen www.framingfox.com/ardontroianc.html ; loistavia, mutta äärimmäisen vaikeita aihealueita diojen tekoon - vaativat Petri K:n tasoisia taitoja.

Parhain terveisin, AJ
onse härkänen kaveri maalaan figuja..
OHARi 26.4.2013 09:34 Vastaa lainauksella
Upeat ainekset kasassa vaikkapa viikon malliksi.
AJ kirjoitti:
Don Troianin maalaukset/printit löytyy tältä, samoin kuin Dale Gallonin ja monien muiden artistien: www.framingfox.com/artists.html ja Troianin maalaukset/printit vielä erikseen www.framingfox.com/ardontroianc.html ; loistavia, mutta äärimmäisen vaikeita aihealueita diojen tekoon
Parhain terveisin, AJ
Sori Off topic, mutta Don Troianin ohella toinen ehdoton historiallisen taiteilijoiden suosikkini on Keith Rocco! Erityisesti sisällisota ja Napoleonin aika. www.keithrocco.com/inventory/
AJ 27.4.2013 23:35 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Kyllä Keith Roccon työt ovat myös loistavia; tässä yksi mielestäni mielenkiintoinen: Mosby's Rangers www.keithrocco.com/inventory/details.php?productid=184 Parhain terveisin, AJ
Expossa näin tämän ja jos kuvien perusteella on loistava, niin luonnossa oli vielä vaikuttavampi. Mittakaava on kuitenkin tosi pieni ja maalausjälki mykistävää. Ei voi kuin ihailla ja ihmetellä.
Moi Petri

Täydellistä mallausta.

t: Kartsa
Kiitos Janne & Kari :-)
OHARi kirjoitti:
Upeat ainekset kasassa vaikkapa viikon malliksi.
Miten olisi kuukauden malli? Aivan tajuttoman hienoa maalaustaitoa. Käyttääköhän Petri maalauksessa apuna jotakin luuppia tai muuta ns. suurennuslasia? Tuo maalausjälki näyttää sellaiselta, että Petri pystyisi maalaamaan vaikkapa 1/1 hyttyselle uskottavan näköiset peräpukamat tai verestävät silmät.
Olikohan muuten tuossa sisällisodassa jokin "kirjoittamaton sääntö", että rumpalipoikaa ei sitten ammuta? Rumpalit taisivat olla usein yksikön nuorimpia kavereita ja hankalaa on itseään puolustaa pelkästään rumpukepeillä. Niin no melko hankalaa se itsensä puolustaminen oli tuon aikakauden kivääreilläkin.
Raimo Leino kirjoitti:
Käyttääköhän Petri maalauksessa apuna jotakin luuppia tai muuta ns. suurennuslasia?
Kiitti kommentista Raimo

Joo luuppia käytän jatkuvasti (poislukien ruiskumaalaus). On tullut tuota ikänäköä :-). Luuppi on hyvä siinä mielessä, kun maalaus sen läpi näyttää kohtuuhyvältä, Ilman luuppia se näyttää Helkutin hyvältä :-D