Pienoismallit.net

P-47D Thunderbolt "Razorback"

Ruutupyrstö

Pienen mallailutauon jälkeen nappasin itseäni niskasta kiinni ja tein tämän valmiiksi. Kyseessä siis Academyn pikkuskaalan harjasniska-Thunderbolt, joka allekirjoittaneen mielestä kuuluu niihin toisen maailmasodan miehekkäimpiin lentolaitteisiin. Tätä oli mukava tehdä, mitään isompia sovitusongelmia ei ollut - voin suositella lämpimästi ihan vaikka aloittelevan junnun ensimmäiseksi malliksi. Siirtokuvat tosin haukkasivat kiinni aika hanakasti, joten asettelun kanssa sai olla tarkkana.

P-47:n historiikki lienee varsin hyvin tunnettu eikä minulla ole siihen sen kummemmin lisättävää. Tätä yksilöä lensi luutnantti Cecil O'Dean, 317th FS/325th FG. Yksikkö tunnettiin nimellä "Checkertail clan", arvatenkin tuon pyrstön ruutukuvioinnin takia. O'Dean saavutti sodan aikana 6 ilmavoittoa vaikka viettikin noin kymmenen kuukautta sodan lopusta vankileirillä tultuaan ammutuksi alas P-51:llä Unkarin yllä.

"Jug" jaksoi kuljettaa raskastakin aselastia, tähän tosin laitoin kiinni vain M10 bazookat. Tehty suoraan laatikosta lukuunottamatta kk-putkia. Kiinteästi siipeen valetut vakioputket olivat rumat kuin fan, minkä totesin vasta liimattuani siivenpuoliskot yhteen. No, sahataan pois, porataan reiät ja laitetaan messinkiputket tilalle, ajattelin. Idea ei ollut kovin hyvä, lyhyillä messinkiputkilla kun ei tietenkään ollut mitään tukea siiven sisällä ja ankarasta yrittämisestä huolimatta pari putkea livahti siiven sisälle niin että kilahti. Niinpä tein uudet 0.75 mm styreenitangosta - hieman noihin jäi parantamisen varaa, mutta ne saa tarvittaessa irti vetämällä jos asia alkaa nyppiä liikaa.

Maalaus akryyleilla ja siveltimellä, loppukäsittelyssä kokeilin ensimmäistä kertaa yhdistelmää Johnson + Tamiya Flat Base. Jäi ehkä hieman kiiltäväksi, mutta harjoitus tekee mallarin. Miellyttävämpää kuin spraypurkin kanssa sohiminen kuitenkin.

Kommentit

Maalipinta näyttää ihan hyvältä, vaikka onkin yksivärinen silti löytyy useampia vivahteita. Lasien raamit ovat jääneet hieman vajaiksi maalin suhteen, eteenkin oletuskuvassa. Mutta näin on monessa omassakin mallissa, viat löytyvät vasta sitten kun kuvat on laittanut isommalle näytölle.
Pitäsikö tässä olla anteenilanka?
Jep, raamien kanssa kävi aika klassisesti. Ihan loppuvaiheessa otin maskiteippejä pois ja huomasin että interior greeniä oli vuotanut laseihin. Tikun kanssa rapsuttelemaan, ja eikös parista kohtaa lähtenyt sitten ns. lapsi pesuveden mukana eli kaikki maali kerralla… Antennilangasta en ole 100% varma. Löysin yhden valokuvan saman yksikön toisesta Razorbackista jossa lankaa ei ole, mutta näissä oli kai ihan yksilökohtaisiakin eroja.
Ihan kiva boltti. Ja plussaa sivellinmaalauksesta. Sinulla näyttää olevan vähän sama juttu kuin minulla, eli valokuvaukseen pitäisi vielä vähän panostaa. Sitten voisi pisteyttääkkin paremmin.
Minun ymmärrykseni mukaan länsi-euroopan rintamalla ei pitäisi koneissa olla antennilankoja sitten vuoden 1941 alun, jolloin englantilaiset ottivat käyttöön VHF-radiot. Luonnollisesti amerikkalaiset yksiköt käyttivät liittolaistensa kanssa samankaltaisia laitteita.

Muilla rintamilla tilanne voi olla täysin eri.

Ai niin, nätisti rakennettu ja upeissa väreissä oleva T-bolt. Myös lakkauksen kiiltoasteesta sanoisin, että nappiin meni.