Pienoismallit.net

Boeing 747-100 SCA

NASA

Nasalla oli kaksi tälläistä 747:aan perustuvaa avaruussukkulan rahtaria.

Teknisesti malli ei taas ole sitä uusinta/laadukkainta Revelliä. Kittiä ja hiomista riitti moniksi illoiksi. Lentokoneen rungonpuolikkaiden yhteensopivuus kamala puhumattakaan sukkulasta.

Sukkula mielestäni sukkulalta näyttää ja en ole tutkinut sen muotojen ongelmia, joita varmasti riittää.
Jumbon kohdalla kamalin kauneusvirhe on ohjaamon ikkunat. Ei tule millään tavalla esikuva tuosta mieleen. Siiven tyvet eivät välttämättä myöskään vastaa todellisuutta.

Jumbo maalattu Boeingin sinisellä eli valkoisella jossa ripaus sinistä joukossa. Sukkulassa taas käytetty muistaakseni mattavalkoista. Sukkulan siipien jättöreunojen ja peräsimen decaalien valkoinen ei ollutkaan sieltä peittävimmästä päästä ja jos tämän olisin tiennyt olisin maalannut ne. Sukkulalle on myös olemassa se peräkartio aeromystiikan auttamiseksi. Ei vain kuviin asti päätynyt. Jalusta on sen verran heiveröinen, että saa pelätä koska koko komeus tulee syöksykierteessä alas.

Kommentit

Komea yhdistelmä, mut itsellä hämärän peitossa mikäs tämän yhdistelmän käyttötarkoitus on ?
Näin nopeasti vastattuna: Tarkoitus siirtää sukkula Floridaan uutta laukaisua varten, mikäli se ei kelistä johtuen päässyt Floridaan laskeutumaan. Alkuaikana käytettiin myös sukkulan aerodynaamiseen testaamiseen, jolloin se korkealta tiputettiin kyydistä. Silloin etutuki oli korkeampi, jotta sukkulan siivillä olisi suurempi kohtauskulma, että se pääsisi turvallisesti erkanemaan lentokoneesta. Myöhemmin pelkästään kuljetusta varten tuota kohtauskulmaa pienennettiin taloudellisuuden nimissä.
wade 10.12.2013 22:35 Vastaa lainauksella
Joo, ei oikein toimi enää nykypäivänä nuo (stetsonista vedetyt) paneelirajat kohoviivana 1/144-mittakaavassa eli joku muinaisen dinosauruksen uudelleenlämmityshän tämä on. Sitten jos katsoo asiaa nostalgian sumentamien silmälasien läpi niin tämä näyttää aika maukkaalta ja itse kallistuisin mielummin tuon jälkimmäisen vaihtoehdon puolelle. Ei se mittakaavatarkkuus aina yksin autuaaksi tekevä asia ole, paljon pelastaa kun mallissa on hyvä fiilis ja tässä sitä riittää. Tai no, en tiedä pelastaako tuota ohjaamolasitusta enää mikään mutta hyvä että sitäkään ei ole nyt kitattu piiloon :) Tähtiä on silti pakko antaa yläkanttiin, ihan senkin takia kun tulee mieleen omat Revellin avaruussukkulat sieltä jostain kaukaa.

Tämä sarja voisi itse asiassa olla hyvä aihio jollekin vähän vähemmän vakavalle klassikkoprojektille, omasta kokoelmasta puuttuu kokonaan 1/144-mittakaavan Jumbo ja joillakin Lufthansan siirtiksillä tuunattuna tästä voisi saada ihan kivan retromallin.