Pienoismallit.net

Douglas DC-4

Pan Am

DC-4 suunniteltiin alun perin siviililiikenteeseen. Tärkein innovaatio oli siirtyminen nokkapyörällisen laskutelineen käyttöön kannuspyörän sijasta. Ensimmäinen DC-4E (E=Experimental) lensi kesäkuussa 1938. Konetyyppiä pidettiin kuitenkin liian monimutkaisena, ja se ei saanut suurta suosiota markkinoilla.[1] Toisen maailmansodan syttyminen vei koneita armeijan käyttöön, USAAF tunsi koneet nimellä C-54 Skymaster, ja laivastoversion nimellä R5D. C-54 otettiin palveluskäyttöön helmikuussa 1942.
Armeijan käyttöön tehtiin 1 163 konetta. Sodan jälkeen niitä myytiin siviilikäyttöön. Sodan jälkeen valmistui vain 74 konetta. Koneesta oli tarjolla myös paineistetulla matkustamolla varustettu versio, mutta kaikki siviilikäyttöiset koneet olivat paineistamattomia.

Mielestäni ylivoimaisesti paras malli DC-4,6,7 sarjan koneista. Saman valmistajan DC-6 selkeästi heikoin esitys ja Rodenin 7 näiden väliltä. Osien sovitukset ja siirtokuvat huippuluokkaa. Moottoreiden kanssa olisi vielä voinut ehkä hieman hifistellä, kuten siivekkeiden. Alclad maalattujen laskutelineluukkujen liimaus olisi myös syytä tehdä vaikka puuliimalla. Vetää pinnan heti ryppyyn muoviliimalla. Ennen kuvausta pahimmat pölyt pyyhitty.

Kommentit

Late 26.11.2013 15:21 Vastaa lainauksella
Näkyy olevan kenttähenkilökuntaakin paikalla. Kenen tekemä, mikä mittakaava, miten hankit? (Minun piti tehdä itse.)
Kenttähenkilökunta on Preiserin 1:144. Figuureja on vasta "pohjamaalailtu", eli eivät lopullisessa kuosissaan. Kunhan joskus ehtisi.

Täältä taisin ostaa:
www.ebay.com…enpersonal-/221293436272?pt=Standmodelle_Baus%C3%A4tze&hash=item33861ddd70
Juha K 27.11.2013 07:13 Vastaa lainauksella
Näitti kuin se kuuluisa sika pienenä!

Minicraftin DC-4 on valmistajan viimeisin (Convairia odotellessa) liikennekonemalli, ja laatuero esim. alkupään DC-6:een on huomattava. Roden on tehnyt lyhyessä ajassa paljon mielenkiintoisia liikenneleentokoneita, mutta laatu ei kyllä yllä loppupään Minicraftien tasolle.
wade 27.11.2013 10:33 Vastaa lainauksella
Ai ai kun Alclad kiiltää, harvoinpa sitä Minicraftin kanssa uskaltaa käyttää tällaista kaiken pohjatyön paljastavaa peilipintaa mutta nyt toimii! Tästä mallista en muuttaisi mitään, ehkä voisi kokeilla litkuttaa tai varjostaa jotain moottoreita ja tummentaa ilmanottoja mutta enpä tiedä näyttäisikö lopulta edes paremmalta. Hyvä malli!
Clipper koko komeudessaan. Silmä lepää noissa moottoreissa. Täytyy sanoa, että Jaakko osaa todellakin tehdä uskottavaa alumiinipintaa. Sopiiko yhtään kysyä työskentelytekniikastasi sen suhteen? Jossain vaiheessa itseltäni olisi tulossa ainakin yksi alumiini B707. Liian suuri haaste vielä. Laskutelineiden pyörät on usein hankalat maalata tässä skaalassa, mutta tässä on onnistunut todella siististi.

Waden tavoin toivoisin tähän malliin litkutustakin. Toimisi mielestäni tämän mallin kanssa kuin junan vessa - vähän kerosiinikatkujen jäämiä moottoreiden kylkiin jne.
Petri Lyy 29.11.2013 14:15 Vastaa lainauksella
Lentokonemallailusta en tiedä mitään, mutta sen tiedän, milloin malli on hieno. Niin kuin nyt. Näissä menneen ajan koneissa on sitä jotakin. (Discoveryllä muuten pyörii sarja, jossa joku alaskalainen firma lentelee edelleen näillä. On näkö ja äänet kohdillaan, kun vertaa nykyajan matkustajatuubeihin.

Erityisen mageelta malli näyttää kuvassa, jossa kiitoradan valot on sytytetty. Hyvä hyvä.
Mika Louhiaho kirjoitti:
Täytyy sanoa, että Jaakko osaa todellakin tehdä uskottavaa alumiinipintaa. Sopiiko yhtään kysyä työskentelytekniikastasi sen suhteen? Jossain vaiheessa itseltäni olisi tulossa ainakin yksi alumiini B707. Liian suuri haaste vielä.
Täytyy paljastaa, että metallipinta on vain välineurheilua. Itseasiassa maailman helpoin asia maalata. Tarvitset A) ruiskun B) Alcladia. Molemmat toki vaativat sijoittamista harrastukseen. Lopputulokseen nähden pidän kuitenkin Alcladia vielä suhteellisen halpana. Itse olen turusta tilannut, kun halvempaa postikuluineen kuin pk-seudun liikkeistä. Alclad vaatii pohjalle kiiltävän maalin. Perusperiaatteena kiiltomusta. Siipien slattejä ja moottorien ilmanottoja/pakopuolia olen maalannut sen värin päälle mitä siinä on esim kiiltävän valkoiseenkin riittävä efekti tulee. Alclad kuivuu alle minuutissa, jopa sekunteissa ja on riittoisaa tavaraa kunhan maalaa riittävän pienellä paineella (1bar).